(20.50 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Vidím vaše přednostní právo, paní předsedkyně. Jenom přečtu omluvu a udělím vám slovo.

Dnes od 20.40 hodin bez udání důvodu se omlouvá pan ministr Martin Dvořák.

S přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Promiňte, jenom na základě krátké porady s kolegy nerozumím jedné věci. Myslím si, že jsme byli maximálně u tohoto tisku vstřícní, zkrátili jsme lhůty, dodrželi jsme všechny dohody, podpořili jsme, aby to šlo do výborů, které jste podporovali. Nechápu, proč to nemůžete dát do zdravotního výboru. Ty důvody, to není žádný naschvál, ty důvody mých renomovaných kolegů lékařů jsou naprosto zřejmé. Takže do komise pro rodinu, já to nezpochybňuji, to jde, a do zdravotního výboru prostě to nejde? A budou velké problémy nemocnic. Takže já doufám a vyzývám zástupce a šéfku zdravotního výboru, nevím, jestli tady je, aby si ten tisk prostě vzala dobrovolně, což doufám, že také lze.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Je to tak, jak říkáte, paní předsedkyně. Každý výbor může jakýkoliv tisk o své vlastní iniciativě projednat.

Pan předseda Výborný stáhl svou přihlášku, pan místopředseda Adamec také stáhl svou přihlášku, a nyní v tom případě pan předseda (správně místopředseda) Kučera s přednostním právem se hlásí.

 

Poslanec Michal Kučera: Dobrý den, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že doba již výrazně pokročila a čeká nás projednávání poměrně složitého bodu, který si jistě zasluhuje důstojnější čas, takže bych navrhl na základě dohody předsedů pěti koaličních klubů přerušení schůze do zítřka, tedy do středy do 9 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Vzhledem k tomu, že není rozpor, přerušuji schůzi do 9 hodin zítřejšího rána a přeji pěkný zbytek dnešního dne. Děkuji. (Hlasy z pléna: To se musí hlasovat! Většina poslanců a poslankyň stojí v lavicích nebo se chystají odcházet.)

Dobře. Je zde vznesena námitka proti tomu, že bych přerušil jednání před 9. hodinou. Já jsem vznesl dotaz, zda je proti tomu nějaká námitka, neviděl jsem ji. Následně námitka byla vznesena. Já ji respektuji, a dám o ní tedy hlasovat s tím, že přerušíme do zítřejšího dne do 9 hodin ráno.

Eviduji žádost o vaše odhlášení, já vás odhlásím. Poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Pane místopředsedo, přesně prosím specifikujte, o čem hlasujeme. Trošku tady vznikl nám zmatek.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, byl zde vznesen návrh na základě dohody pěti klubů, aby byla přerušena schůze do zítřejších 9 hodin ráno. Já jsem vznesl dotaz, zda je námitka. Nikde jsem námitku neviděl, proto jsem ten krok učinil. Následně bylo rozporováno, že námitka je vznesena, to znamená, dám hlasovat o tom, že schůze bude přerušena do zítřejších 9 hodin ráno. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Prosím, pane místopředsedo, ještě zpřesnění: na návrh pěti klubů pětikoalice, ať to zazní.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře. Já tedy předtím než dám hlasovat, zopakuji celý návrh, o kterém dám hlasovat.

 

Na základě dohody pěti předsedů klubů koaličních stran dávám návrh o hlasování na přerušení schůze do zítřejších 9 hodin ráno.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 45, přihlášeno je 141 poslankyň a poslanců, pro návrh 88, proti 48. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Přerušuji schůzi do zítřejších 9 hodin ráno. Přeji pěkný zbytek dnešního dne.

 

(Jednání skončilo ve 20.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP