(13.20 hodin)

 

Poslanec Martin Exner: Takže já se hlásím k pozměňovacím návrhům s čísly 2642, 2643, 2644 a 2650 a já myslím, že abych nezdržoval, už jsem je zdůvodnil v obecné rozpravě.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Další je do podrobné rozpravě přihlášena paní poslankyně Ožanová, připraví se pan poslanec Tesařík.

 

Poslankyně Zuzana Ožanová: Děkuji, pane místopředsedo, přihlašuji se k pozměňovacím návrhům 2636, 2645, 2646, 2647, které jsem odůvodnila v obecné rozpravě.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Tesařík, připraví se pan poslanec Blaha.

 

Poslanec Antonín Tesařík: Děkuji za slovo, pane předsedající. Hlásím se k pozměňovacímu návrhu, který je evidován v systému pod číslem 2639 a který předkládám se skupinou poslanců Vítem Kaňkovským, Marianem Jurečkou, Markem Výborným, Ondřejem Lochmanem, Michalem Kučerou, Stanislavem Blahou a Jakubem Michálkem. Odůvodnil jsem již v obecné rozpravě.

A zároveň mi ještě dovolte, abych se po domluvě s nepřítomným kolegou, poslancem Janem Bartoškem, přihlásil také k pozměňovacímu návrhu, který je evidován v systému pod číslem 1859. Zdůvodním navrhovanou změnu. Tento pozměňovací návrh reaguje v rámci § 18 odst. 9 návrhu novely zákona o silničním provozu, kdy by bylo vhodné upravit též výjimku z nejvyšší dovolené rychlosti pro některé organizační části Hasičského záchranného sboru České republiky. Ne všechna vozidla provozovaná Hasičským záchranným sborem České republiky k plnění úkolů tohoto bezpečnostního sboru jsou vybavena zvláštním výstražným zařízením, aby se na ně uplatňovaly výjimky pro vozidla s právem přednostní jízdy ve smyslu § 41 a 42 zákona o silničním provozu. Proto se ukázalo a je žádoucí zakotvit tuto výjimku pro jiná vozidla Hasičského záchranného sboru či jeho vybraných organizačních částí též přímo v § 18 zákona o silničním provozu. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji, pane poslanče, nyní vystoupí pan poslanec Blaha, připraví se pan poslanec Koten ke svému vystoupení. Pane poslanče, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Stanislav Blaha: Děkuji, pane místopředsedo. Abych obohatil to množství pozměňovacích návrhů, tak se přihlásím také celkem k devíti pozměňovacím návrhům, které jsou podrobně odůvodněny v důvodové zprávě. Všichni jsme v časové tísni, takže jsou to pozměňovací návrhy evidované pod těmito čísly: 2597, 2598, 2600, 2601, 2603, 2624, 2625, 2626 a 2627. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji, pane poslanče. Nyní vystoupí pan poslanec Koten.

 

Poslanec Radek Koten: Děkuji. Já bych se rád tedy přihlásil ke svému pozměňovacímu návrhu, který je veden jako sněmovní dokument 2490 a který jsem odůvodnil již v obecné rozpravě. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Kolovratník, připraví se pan poslanec Sládeček.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Já se rychle také přihlásím ke svým pozměňovacím návrhům, které jsem odůvodnil. Ty první tři, takzvané autoškolské, jsou pozměňovací návrhy číslo 2610, 2611 a 2612. Dále se hlásím k pozměňovacímu návrhu 2638, tři nejzávažnější přestupky, a dále ještě pozměňovací návrh číslo 2654, ten jsem neodůvodnil v obecné rozpravě, je to takzvané odmítnutí testu na alkohol či drogy. Navrhuji, aby na to bylo pohlíženo potenciálně jako na trestný čin, takže 2654. A dále se ještě hlásím k pozměňovacích návrhům, které odůvodněny byly, 2658 a 2660. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Nyní vystoupí pan poslanec Sládeček. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Karel Sládeček: Děkuji, pane předsedající. Já se tímto hlásím k pozměňovacím návrhům, které jsou podrobně zdůvodněny a uloženy v systému pod čísly 2628, 2629, 2630, 2631 a 2632 a 2633. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Jestli jsem dobře pochopil, z místa se hlásí pan poslanec Staněk. Jsme v podrobné rozpravě.

 

Poslanec Pavel Staněk: Děkuji, pane předsedající, za slovo. Já se přihlásím ke svému pozměňovacímu návrhu, respektive návrhu svému a kolegy poslance Jana Bureše. Tento pozměňovací návrh je veden pod sněmovním dokumentem číslo 2396. Jenom ve stručnosti odůvodním, o co jde. Jedná se o ujasnění a interpretační nesrovnalosti právě v § 81, kdy a dovolím si ocitovat, se uvádí na konec stávající věty citace "Řidičské oprávnění udělené pro skupinu B opravňuje držitele, který dosáhl věku 21 let, také k řízení tříkolových vozidel zařazených do skupiny A" - doplní se slova "a sněžných skútrů". Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji, pane poslanče. Ještě někdo se hlásí do podrobné rozpravy z místa? Není tomu tak. Podrobnou rozpravu tedy končím.

Ptám se, zda je zájem o závěrečná slova předkladatele či zpravodaje? Není tomu tak. Tím jsme vyčerpali tento tisk a já končím druhé čtení tohoto návrhu. Zároveň jsme tímto vyčerpali náš program.

Připomínám, že odpoledne se budeme věnovat bodu číslo 137 čili ústním interpelacím. Po jeho skončení bude na základě dohody z grémia 65. schůze bude přerušena, a to do úterý 30. května do 14 hodin.

V pátek 19. května bude v 9 hodin zahájena 66. schůze Sněmovny A nyní už slíbená obědová přestávka. Děkuju za spolupráci, dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.26 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP