(17.20 hodin)
(pokračuje Mikuláš Bek)

Považuji za důležité, abychom společně se zřizovateli opravdu pečlivě analyzovali demografickou a migrační situaci v jednotlivých regionech, ale samozřejmě předcházet tomu musí politická shoda na základě odborných argumentů. Já jsem se v pondělí vydal na Karlovarsko a navštívil jsem některé základní školy, debatoval jsem s řediteli základních a středních škol. Právě takové regiony, kde se koncentrují sociální bariéry nebo demotivace k dalšímu vzdělávání, jsou možná místem, kde debata o prodloužení povinné školní docházky dává možná větší smysl na první pohled než samozřejmě v regionech, jako je Praha, kde s prominutím beztak naprostá většina lidí pokračuje ve studiu. A myslím si, že to je strašně důležitá dimenze debaty. Děkuju za tu otázku.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: I já vám děkuji, pane ministře. Ještě doplňující otázka pana poslance. Prosím.

 

Poslanec Karel Rais: To není otázka, to jsou spíš dva komenty. První - to, že předpokládám, jak to tady padlo v průběhu tohoto odpoledne, že tam bude dost velká návaznost na změny dalších zákonů, čili že to bude skutečně širší problém, a druhý - protože vlastně se ten harmonogram víceméně bude odehrávat po tom 23. 6., tak nemá smysl, abych se na to ptal za nějakých pět, deset minut, takže bych tu svoji interpelaci tedy zrušil a počkám tedy na toho 23. 6. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ještě krátká reakce pana ministra. Prosím.

 

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR Mikuláš Bek: Jen kratičká reakce. To samozřejmě neznamená, že klíčovým partnerem pro mě nebude příslušný výbor Poslanecké sněmovny, Senátu a další grémia, která jsou k tomu určena. Opravdu záleží mi ze srdce na tom, abychom dosáhli klíčové shody na těch krocích, protože jinak promeškáme další dva roky u změn, o kterých s prominutím řada z nás tuší, že měly nastat už před více lety.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Jestli jsem to dobře pochopil, další interpelaci rušíte a stahujete. Děkuji vám.

Jako další v pořadí je interpelace pana poslance Patrika Nachera, kterého v sále nevidím, z toho důvodu tuto interpelaci ruším. Půjdeme dál. Jako další interpelace pana poslance Radka Kotena, který není přítomen v sále. Budeme pokračovat. Jako další interpelaci má pan poslanec Zdeněk Kettner, také není přítomen v sále. Další tři interpelace jsou pana poslance Pavla Růžičky, který také není přítomen v sále. Tím jsme vyčerpali celý kompletní seznam dnešních ústních interpelací tak, jak byly vylosovány v daném pořadí.

Ještě přečtu omluvy: dnes od 14.30 se omlouvá z pracovních důvodů pan poslanec Vladimír Balaš a dále od 17.15 z pracovních důvodů se omlouvá paní poslankyně Lucie Potůčková.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, vzhledem k tomu, že jsme dnes vyčerpali celý program ústních interpelací, děkuji vám a přerušuji jednání Poslanecké sněmovny do zítřejších 9 hodin ráno. Přeji vám pěkný zbytek dnešního dne.

 

(Jednání skončilo v 17.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP