(21.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Dle názoru hnutí SPD by Česká republika neměla tato škodlivá opatření implementovat do svého právního řádu a naopak bychom měli usilovat o přijetí zákona o referendu, jak jsem hovořil, aby občané tyto záležitosti mohli odmítnout, když to nechce odmítnout Fialova vláda.

A když jsem u těch výdajů, protože mluvíme o tom, že vy tady navrhujete snižování důchodů, snižování valorizace, zvyšování věku odchodu do důchodu, a navrhuje tady vládní koalice dneska zpřísnění podmínek pro odchod do předčasného starobního důchodu, tak se podívejte, že většina občanů si prostě už myslí, že i ta podpora Ukrajiny ze strany Fialovy vlády je prostě příliš vysoká. A je to tak, přesně to, co jsem říkal od začátku. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM zveřejnilo výsledky průzkumu, ze kterého vyplývá, že více než polovina českých občanů nesouhlasí s mírou vládní podpory Ukrajiny a myslí si, že tato podpora je příliš vysoká, rozsáhlá. Jen pouhých 12 % českých občanů by případně podpořilo vyslání českých vojáků na Ukrajinu a jejich přímé zapojení do bojů. Ale to už jenom dodávám. Tady to, co jsem chtěl říct, tak je, že přes polovina občanů prostě říká, že ta vaše podpora Ukrajiny je příliš vysoká, rozsáhlá. Tak my si to myslíme taky a říkám to od začátku.

A ty nadávky, co jsem si užil, ty sprosťárny, co jsem si užil od některých vládních poslanců, kteří mi za tento můj politický názor a zcela legitimní názor tady o mně lhali, neustále mi nadávali, tak to samozřejmě bylo velmi odporné, ale já jsem to zvládl a zvládnu to. Protože jsem zvyklý od těch nonamů, anonymů, kteří se potřebují vozit po mém jméně, na to jsem zvyklý dnes a denně. Takže mně je to stejně jedno, protože to nestojí za řeč. Ale chci jenom říct, že už si to myslí přes polovina občanů České republiky. Takže už nechte těch lží, že ten, kdo kritizuje tu vaši přehnanou podporu Ukrajiny, že je proruský. Už přestaňte lhát! Jsou to zoufalý výkřiky. Nelžete už. Je to trapný. Neodvádějte pozornost od toho, že ničíte Českou republiku a že máte podporu už jenom 30 % občanů České republiky, a to je pět stran dohromady. To jsem se zasmál. Když jsem na svých sociálních sítích zveřejnil ten opakovaný průzkum, že Fialova vláda má podporu pouze 30 % občanů, a teď jsem tam zaznamenal nějaké zoufalé výkřiky nějakých aktivistů podporujících vládní pětikoalici, kolik prý má podporu SPD, a že menší. No jo. Jenže my jsme jedno hnutí, jedna strana. Vás je pět dohromady. Pět na jednoho. To je férovka v podání Fialovy vlády. Ale to už jsme tady viděli v minulosti ve Sněmovně. Takže to je fakt úplně směšný. A to je snad úplně trapný. Pět na jednoho, a ještě se to někomu zdá normální. Kdybych měl násobit preference SPD krát pět, tak jsme na tom přece v takovém porovnání, to by bylo přece potom úplně jinak. Ale my jsme jeden. A jeden na pět. Takže tady nemíchejte jablka s hruškami. Tohleto je jedna věc.

Takže chci jenom říci, že skutečně už byste tady měli přestat lhát, protože my prostě tady znovu a znovu říkáme, a říkám to konzistentně od loňského jara, že jakákoliv finanční pomoc českého státního rozpočtu cizím státům a cizím státním příslušníkům nesmí probíhat na úkor českých občanů, zejména jejich nejohroženějších sociálních skupin, jako se tomu děje nyní. Říkám to znovu. A už bych tady čekal, jak někdo z vládní koalice tady začne zase na mě křičet a lhát, že jsem proruský. Přitom to vůbec není pravda. Takže vám to tady klidně zopakuju znovu a ty lži už si nechte. Zase bych mohl být konkrétnější, ale nechám si to, protože to nemá vůbec smysl. Protože samozřejmě největší útoky z této strany jsou od lidoveckých poslanců vždycky. Lidovci vždycky lžou a útočí na mě v tomto smyslu nejvíc. Vždycky na sociálních sítích lžou, když jsem to říkal. Takže Okamura je proruský, proputinovský. Putina jsem nikdy neviděl. Ale to jsou ty lži. To jsou ty lži. To jsou ty lži. A samozřejmě čím jsou ty strany slabší a zoufalejší, tím je těchhletěch výkřiků a lží vždycky víc. A pak ještě vždycky na mě podávají trestní oznámení, která potom jdou do ztracena. To jsou vždycky lidovci. Vždycky trestní oznámení na mě někdo. Pak to jde do ztracena. Vždycky taková zoufalá špína, zoufalý výkřik nějakých anonymů. Tak to prostě je. Ale už si nepamatuju, ale už se u toho nebudu dál ani samozřejmě zastavovat, protože mně tady jde o ty důchodce.

Mě prostě trápí nebo rozčiluje mě, že vy si vezmete za rukojmí 3 miliony důchodců. Tři miliony důchodců si vezmete za rukojmí a zdůvodňujete to úplně zástupnými důvody. To je to, proč o tom hovořím. Já to vydržím, mně je to úplně jedno, já spím dobře. A že nějaký pisálek z řad KDU-ČSL, a je jich tam víc takových, že na mě útočí různé lži a výmysly, já to ani nesleduji, já si ani nepamatuji jejich jména v podstatě ve finále, kdybych si to neprogoogloval zpětně. Ale na to jsem zvyklý, to je v pořádku. Jako jo, to asi v pořádku není, ale patří to k lidovecké kultuře jako politické, takže jen tak dál. Jen tak dál, jen tak dál. Já myslím, že to klidně takhle dělejte dál, mně to nevadí. A občané to zajisté vidí, jak tak vidíme. Takže to je v pořádku, tyhlety lži a útoky na mě.

Ale prostě problémem je, když si za ty rukojmí a za oběti téhleté vaší politiky jsou prostě ty 3 miliony důchodců, kteří si opravdu nemůžou sami pomoci. To je to, proč tady o tom hovořím a spíš to tak jenom tady komentuji, protože samozřejmě nezastírám, že mým cílem i mého vystoupení je oddálit to, abyste okradli důchodce, oddálit to, abyste snížili důchody. Proto tady jsem a proto tady rozebírám věci podrobněji. Je to tak. A nestydím se za to, že SPD hájí 3 miliony důchodců proti. Hájíme je, bráníme je! A bráníme nejenom 3 miliony důchodců. My bráníme v podstatě i další miliony občanů, kteří se teprve chystají do důchodu, protože i těm vy chcete zpřísnit a navrhujete tady podmínky pro odchod do předčasného starobního důchodu a chcete omezit i budoucí zvyšování důchodů. To znamená, proto tady jsem. A můžete mě tady z vládních lavic nenávidět, což já vím, že mě nenávidí řada z nich, především lidovci mě nenávidí, ale to tak je mezi nimi, ne všichni, pravda, ne všichni, ne všichni, ale prostě jsou tam takoví ti někteří, ze kterých ta nenávist vždycky jenom tryská vůči mně. Ale prostě mně by to bylo jedno a nemluvil bych tady o vás, kdybyste právě vy neměli to Ministerstvo práce a sociálních věcí, které právě navrhuje tyhlety příšerný návrhy, že tady prostě zaříznete rodiny s dětmi v přímém přenosu, slušné pracující rodiny, důchodce, invalidy. A k tomu prostě nemůžu mlčet. Nemůžu mlčet k tomu. Vy jste si prostě to ministerstvo vzali. Vzali jste si ho dobrovolně. A je potřeba, protože paní Pekarová Adamová, která se taky profilovala před volbami 2021, jako říkala, že chce být ministryní práce a sociální věcí, tak pak si uvědomila, že na to nemá, a pak couvla, stejně jako paní Richterová z Pirátů. Ta to taky všude vykládala, že je stínovou ministryní práce a sociálních věcí. Obě dvě si radši vzaly, šly, nechaly se zvolit do vysokých funkcí ve Sněmovně. No a zbylo to na lidovce. Zbylo to na lidovce. Takže to prostě tak je. A vy jste to vzali a tak jste za to prostě politicky odpovědní. Takže to je prostě problém.

Jinak samozřejmě, když se koukám na to, kam vy dáváte peníze... No vždyť je to dva měsíce zpátky. Vždyť je to dva měsíce zpátky. Vždyť je to dva měsíce zpátky. Vy jste si tady prohlasovali, Fialova vládní pětikoalice, zvýšení výdajů na zbrojení, na zbraně, o 48 miliard korun už v letošním roce. O 48 miliard korun navíc na dluh. Česká republika na to nemá peníze. Stát na to nemá peníze. Všechno je na dluh. Všechno je v obrovském deficitu kvůli Fialově vládě. A vy ještě více, protože jste to naslibovali Američanům a v NATO, tak vy ještě více zadlužíte Českou republiku. Místo abyste zmodernizovali gripeny násobně levněji, tak prostě chcete nejdražší americké stíhačky F-35 za 100 miliard. A to je jenom nástup. To je jenom nástup. Tam je potřeba zmodernizovat všechna letiště, logistiku, výcvik, všechno. To je úplně... další desítky miliard. Prostě minimálně desítky miliard navíc. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP