(15.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže pokud si někdo myslí, že Evropa je nafukovací a že je tady místa pro všechny, tak ať si to myslí, ale ne my v České republice! My to nechceme. My jsme přijali 516 000 ukrajinských uprchlíků a zkrátka to není možné! Není to možné. Takže je jasné, k čemu to všechno spěje. Evropská komise a samozřejmě někteří evropští poslanci chtějí rozhodovat o nás. A ty, kteří říkali pravdu nahlas jako Orbán... nebo Ursula vyhrožovala Meloni, že pokud, Italové, zvolíte Meloni, nedostanete peníze. Přes peníze. A Babiš - střet zájmů. Totálně vymyšlená věc. Takže to je ta Evropa! Políbit prsten a čekat na příkaz! Neuvěřitelné! A tohle se Fialově vládě povedlo. Takže Green Deal nás zničí, ano, a teď tahle rána.

Takže jak pan ministr to určitě bude vysvětlovat, bude říkat cokoliv, je to špatně. Měli to odmítnout, a pokud tohle skutečně bude v praxi fungovat, tak je to pro nás absolutní katastrofa. Tady se ptají pana ministra, jak to dlouho potrvá. On neví. On neví. Ano, dočasná ochrana. To znamená, že když skončí dočasná ochrana, to je další dotaz, tak potom vlastně, když nám přidělí nějakou kvótu, tu solidární kvótu, tak my to budeme platit? Nechápu proč. Nechápu proč! Takže jenom ten argument zkrátka, to se nedá vyvrátit. Nedá se to vyvrátit, že Polsko, které přijalo nejvíc uprchlíků, bylo proti. Měli jste držet pozici Polska. A vůbec nechápu, jak je možné, že se tohle stalo. Je to špatně. A děkujeme za téma pro evropské volby! Já jsem si myslel, že budeme mluvit jenom o Green Dealu, že jste zničili Evropu a ničíte Evropu Green Dealem. Ale vy ji chcete zničit i ilegálními migranty! Takže děkujeme za téma a pojedu to celé evropské volby a celou kampaň! (Potlesk poslanců hnutí ANO 2011.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Nyní mám zde přihlášku k návrhu pořadu s přednostním právem - pan předseda Tomio Okamura. Taková byla... Ano, už je tady. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Tomio Okamura: Vážené dámy, vážení pánové, programem dnešní opozicí svolané mimořádné schůze Sněmovny je to, že Fialova vláda, konkrétně ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN, odsouhlasili minulý týden v Evropské unii závazek povinné solidarity České republiky se zeměmi s vysokými počty ilegálních migrantů. Evropská unie nám bude na základě souhlasu Fialovy vládní pětikoalice nařizovat přijímání nelegálních afrických, islámských a dalších imigrantů, nebo za každého nepřijatého platit pokutu půl milionu korun. To je pro SPD naprosto nepřijatelné. Je to zrada, či lépe řečeno přímo vlastizrada a podraz Fialovy vládní pětikoalice na našich občanech a na naší zemi. A naši zemi to nevratně poškodí bezpečnostně, civilizačně, sociálně i ekonomicky.

Fialova vláda chce z České republiky udělat zemi imigrantů. Ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN hlasoval jménem Fialovy vlády na jednání ministrů vnitra členských států EU dne 8. června pro systém rozdělování imigrantů v rámci Evropské unie. Návrh podpořil na rozdíl od polského a maďarského ministra, a Fialova vláda tak podrazila všechny naše spojence z takzvané Visegrádské čtyřky. Polsko a Maďarsko hlasovaly proti. Další čtyři státy - Slovensko, Bulharsko, Litva a Malta - se při hlasování zdržely. Fialova vláda a ministr vnitra Vít Rakušan tak učinili bez jakéhokoliv předchozího projednávání této věci ve Sněmovně anebo s opozicí a svým hlasováním zásadně poškodili národní zájmy České republiky. Lze to nazvat bez nadsázky i národní zradou. V principu se jedná o povinné přerozdělování ilegálních imigrantů mezi členskými státy EU, převážně muslimů, kteří žádají o azyl v určité konkrétní členské zemi, a pokud je jiný členský stát odmítne přijmout, tak zaplatí v rámci v uvozovkách povinné solidarity takzvané výpalné půl milionu korun, 22 000 eur za každého imigranta.

My v SPD zastáváme názor, že solidarita přece nemůže být povinná, ale pouze a výhradně dobrovolná. V opačném případě se jedná o vynucený diktát a ztrátu suverenity. Ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN by měl podle našeho názoru za toto jednání odstoupit z funkce, stejně jako celá vláda, která by měla podat demisi.

Název dnešní mimořádné schůze Sněmovny zní, po dohodě s vládní koalicí: Informace ministra vnitra Víta Rakušana o schválené povinné solidaritě. Popravdě, už jen název je absurdní. Jsme suverénní země? Pokud ano, tak přece žádná cizí moc nám nemůže ukládat jakoukoliv povinnou solidaritu. Jediný, kdo rozhoduje o pobytu cizinců na našem výsostném území, musíme být my. To by byl normální stav. Současná realita je ale bohužel taková, že nám tady vládne kolaborační Fialova vláda, která nehájí zájmy České republiky, ale zájmy Bruselu, Berlína, Washingtonu a Kyjeva. Český občan a Česká republika jsou pro Fialovu vládní koalici až na posledním místě. Je to smutné konstatování. Jsme demokracie? Pokud ano, pak v demokracii mají veškerou moc v rukou občané a o tom, zda, kdy a koho do své země budeme přijímat, musí rozhodovat občané. Občané, nikoliv nevolení eurokomisaři v Bruselu nebo jejich loutky v Praze. To, že Brusel ukládá pokuty za každého migranta, kterého do své vlastní země nepřijmeme, je urážlivé a ponižující a vypovídá to o vztahu, který má unijní vláda k vazalským zemím, jako jsme my. Neposlechnete, tak přijde trest! A vypovídá to také o přístupu vlastizrádné Fialovy vládní pětikoalice ODS, Pirátů, KDU-ČSL, STAN a TOP 09 k naší zemi a k našim občanům.

To, že se nás pokouší cizinci ovládnout a zabrat naši zemi, cizinci, kteří tady s námi nikdy nežili a ani neumí náš jazyk, to je v naší historii po tisíciletí opakovaný jev. Stejně jako kolaboranti, kteří pro laciný peníz či jinou mrzkou výhodu bezskrupulózně zradí naši zemi a své spoluobčany. Německé říše si odjakživa uzurpovaly právo dobývat naši zemi a naši předci více než tisíc let se zbraní v ruce naši svobodu, náš jazyk, naši kulturu a naši suverenitu bránili. To bylo úkolem všech panovníků a všech vlád a ti, kdo se tomuto zpronevěřili, ti, kdo naši zemi prodávali, ti jsou jen velkou hanbou našich dějin. Fialova vláda je od prvopočátku poslušný lokaj a vykonavatel těch nejhloupějších i nejděsivějších plánů, které choré hlavy v Bruselu plodí. Při čtvrtečním hlasování minulý týden na schůzce unijních ministrů vnitra hlasoval český zástupce, ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN, pro. Neměl odvahu se ve jménu Fialovy vlády ani hlasování zdržet, tak jako to udělali Slováci, Malta, Litva nebo Bulharsko, a už vůbec neměl čest a odvahu hlasovat proti jako Maďaři a Poláci. A ještě nás tu ministr vnitra Rakušan drze krmí hloupou lží, že prý proto, že Fialova vláda již vzala 300 000 imigrantů z Ukrajiny, tak prý nebude muset Česká republika nic platit. Pane ministře, přestaňte dělat z lidí idioty! Například Poláci přijali ještě mnohem více ukrajinských migrantů než vaše vláda, a přitom hlasovali proti! Navíc tato reforma migrační politiky EU bude platit i do budoucna a svým vyjádřením ministr Rakušan z hnutí STAN přímo potvrdil moje slova, že chce servilní Fialova vláda v souladu s diktátem z Bruselu udělat z České republiky zemi imigrantů.

Polský premiér Mateusz Morawiecki v této souvislosti prohlásil, že žádné finanční pokuty uvalené na jeho zemi Bruselem platit nebude. Řekl také, cituji: "Dokud bude u moci vláda Práva a spravedlnosti (PiS)," což je polská vládnoucí strana, "nepřipustíme, aby nám někdo ukládal nějaké migrační kvóty, kvóty na uprchlíky z Afriky, Blízkého východu, Araby, muslimy a bůhvíkoho dalšího!" Konec citátu polského premiéra Mateusze Morawieckého. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP