(15.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Polský ministr pro evropské záležitosti Szymon Szynkowski prohlásil, že Varšava nesouhlasí s vnucováním absurdních nápadů. Maďarský premiér Viktor Orbán Evropskou komisi oprávněně ovlivnil (obvinil), že - cituji - chce z Maďarska násilně udělat zemi imigrantů. Také napřímo řekl, že Brusel zneužívá pravomoci. To už jsou vyjádření polského a maďarského premiéra. Ať už nám přestane lhát ministr vnitra Vít Rakušan. Ať už nám přestane lhát a ničit naši zemi Fialova vláda.

Recept na migraci je přitom jednoduchý a přesně opačný. Brusel a evropské země musí ukončit podporu migrace. Pokud migrant nedostane po vstupu do Evropy ani haléř, pokud ho tu nebudou státy a proimigrační neziskové organizace živit - ještě státem placené proimigrační neziskové organizace - pak zmizí hlavní motivace, proč na Evropu útočí masy Afričanů, Arabů a Ukrajinců. Je třeba také bránit hranice a každé nelegální překročení hranice trestat okamžitým vyhoštěním. Okamžité vyhoštění by mělo znamenat skutečně okamžitý přesun nelegála za hranici, aby tak jako naposledy ve Francii takový frustrovaný migrant nezačal vraždit v touze zůstat alespoň v luxusním evropském vězení.

SPD požaduje obnovení ochrany našich státních hranic a dlouhodobě navrhujeme přijetí zákona o referendu, včetně referenda o vystoupení z Evropské unie, které však Fialova vládní pětikoalice i hnutí ANO odmítají. Hnutí SPD je taky jedinou stranou v Parlamentu, která prosazuje takové referendum, aby sami naši občané mohli rozhodnout o své budoucnosti ve své zemi.

Brusel bojuje se sodovkovým plynem. Zajímala by mě poctivá analýza, kolik lidí v posledních deseti letech v Evropě zabil kysličník uhličitý ve srovnání s tím, kolik lidí povraždili, znásilnili či napadli a okradli, migranti. Migrace hlavně z kulturně nepřátelských zemí je zcela nepochybně mnohonásobně větší kalamita než CO2.

Čeští důchodci či samoživitelé a rodiny s dětmi mají často horší podmínky, než jaké velkoryse Fialova vláda poskytuje migrantům. Pokud se chceme starat o chudé, bezmocné a ohrožené lidi, vážený pane premiére, vážení ministři, vážení kolegové z promigrantské pětikoalice, pokud chcete pomáhat, tak máte v naší zemi deseti-, možná statisíce vlastních občanů, které zbídačujete a kteří potřebují vaši pomoc. Nemusíte zvát bohaté spekulanty z Ukrajiny, máte tady ve své vlastní zemi vlastní krev, která potřebuje pomoc a která o pomoc stále marně volá. Pomáhejte potřebným, ale nejdřív svým vlastním, aby naši občané, kteří tuto zemi vybudovali, měli důstojnou životní úroveň.

Nikdo vám nikdy nedal právo naši zemi cizincům rozdávat. Nikdo z vás, ze stran vládní koalice, nebyl zvolený s programem zaprodat Českou republiku a její občany. Nikdo z vás nebyl zvolený s tím, aby okrádal české důchodce, české firmy, české rodiny, aby zvyšoval daně, snižoval důchody, okrádal zdravotnictví a naopak, aby rozdával peníze migrantům. To jste nám i voličům před volbami tak nějak zapomněli oznámit.

Ministr vnitra Rakušan z hnutí STAN včera na tiskové konferenci obhajoval svůj postoj, že "dohoda neznamená povinné relokační kvóty a v současné době je Česká republika zproštěna povinnosti platit jakýkoliv příspěvek". Zproštěny budou podle něj státy, které mají na svém území přes 2 % uprchlíků z Ukrajiny. Týká se to Česka, Polska a Pobaltí. Podle Rakušana zůstanou v České republice uprchlíci v rámci dočasné ochrany dva až tři roky a někteří budou chtít zůstat i pak. Česko by tak mohlo být naopak příjemcem peněz za ně, řekl ministr vnitra. No, tady snad jenom připomenu tu lež toho prolhaného bývalého velvyslance Ukrajiny v České republice Perebyjnise, který veřejně řekl v médiích, že se všichni ukrajinští migranti vrátí zpátky na Ukrajinu. Já jsem říkal, že to je lež, už loni. Hned jsem tady byl osočován. Měl jsem pravdu. Samozřejmě že jsem měl pravdu, je to tak.

Nevím, co těmi vyjádřeními vlastně chtěl ministr vnitra naznačit. Systém, pokud v Unii prostě bude - a my máme, pravda, možnost podle něj skvělou, volit - migranty si ponechat, nebo přijmout jiné, nebo zaplatit pokuty. To je volba, kterou nabízí ministr vnitra Rakušan a Fialova vládní pětikoalice. Pan ministr vnitra Rakušan mimochodem chválil ukrajinskou migraci a pochvaloval si, že prý se nijak neprojevila na kriminalitě. Ano, pokud jsme loni četli, že nějaký Ukrajinec vraždil, mohli jsme být zdánlivě v klidu. Podle médií vraždil Ukrajinec Ukrajince. Letos na jaře už například v mém okolí banda Ukrajinců napadla a zmlátila dva manžele, Albánce a Rusku. Důvod? Mluvili večer na ulici rusky. Opět jsme mohli být zdánlivě v klidu, kdy Čechů se to netýká. Poslední vražda či zabití v Brně už se týká českého občana. Ukrajinec zabil Roma a následovala násilná odveta Romů proti Ukrajincům. To nejhorší je, že se tu přímo z řad policie šíří pověst, že policie má údajně pokyn přestupky a drobnější trestnou činnost Ukrajinců neřešit, nebo alespoň nemedializovat. Přesto pan ministr tvrdí, že na kriminalitu masová migrace z Ukrajiny neměla vliv.

Mimochodem, tady bych rád zveřejnil, že hnutí SPD chystá novelu zákona, protože jak jsme se dozvěděli, tak policie v případě zadržení podezřelého nesmí podle současného zákona uvést jeho státní příslušnost. Takže chystáme novelu zákona, aby v případě zadržení podezřelého mohla policie státní příslušnost toho zadrženého uvádět. Když to bude český občan - zajisté se nikdo nestydí za to, že je český občan - byl zadržen český občan. Co je na tom? Jsme v České republice, v čem je problém? Já si myslím, že je zcela legitimní požadavek vědět, kdy to nebyl český občan. Koho chráníte, v čem máte problém? Nebo se snad oni za to stydí, že byl zadržen ukrajinský občan nebo Arab anebo někdo jiný? Vůbec na tom nevidím nic pejorativního.

Mně celý můj život lidi říkají, že jsem napůl Japonec. Já s tím nemám vůbec problém. Vždyť jsem napůl Japonec - co je za tím za problém? - a napůl Moravák. Nevím, proč někdo říká, že je něco pejorativního nebo urážlivého na tom, když se řekne, jaké je národnosti či státní příslušnosti. Jsem na to pyšný, že jsem napůl Japonec. Napůl jsem člověk z jedné z nejvyspělejších zemí na světě, vyspělejší než Česká republika, bohužel. Tam bych to prostě rád dotáhl samozřejmě, aby to bylo podobné i v České republice, ekonomicky, mimochodem i politicky a tím konzervativně vlasteneckým přístupem. Ale právě tomu brání tady ty vlády, jako je Fialova vládní pětikoalice, které nás uvrhují do bídy a do chaosu.

Protože samozřejmě legitimně se na to teď občané ptají, jaká je - a už to v poslední době trvá od té doby, co tady tenkrát Sobotkova vláda zdvihla stavidla v té migrační krizi v roce 2015 - jaká je národnost nebo jaká je příslušnost. Ale i klidně národnost ať je uvedena. Proč ne? Ať se o tom ví, kdo je kdo a kdo to tady páchá. Myslím, že občané mají právo tyto informace znát. Takže my připravujeme tuto novelu zákona za SPD. Podáme ji samozřejmě v blízké době a doufám, že nám to tady vládní koalice nebude blokovat, aby skončily ty spekulace, zdali byl zadržen Ukrajinec, nebo někdo jiný. Prostě je potřeba to vědět. A tyhlety směšné, hloupé, řeči, že to takhle bude vzbuzovat nějakou nenávist. Prosím vás, tak když někdo páchá trestnou činnost na úplně nevinných lidech, tak koho tady chráníte? To je přece úplný nesmysl. Je potřeba vědět, kdo to je, dát to do statistik a ty statistiky veřejně sledovat.

Teď vám připomenu, vážené dámy a pánové, suchá fakta. Podle oficiální policejní statistiky bylo v roce 2022 na území České republiky registrováno 181 991 trestných činů. Oproti roku 2021 došlo k nárůstu o 28 758 skutků, což je v procentuálním vyjádření o 18,8 %. Z celkové kriminality narostla násilná kriminalita. I v této oblasti evidujeme nárůst, konkrétně pak plus 10,2 %, tedy konkrétně nárůst o 13 180 skutků. Nárůst násilné kriminality v České republice za vlády Petra Fialy a za ministra vnitra Víta Rakušana z hnutí STAN. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP