(9.10 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

A on tam mlčí stále. I tu výjimku na ruskou ropu - mimochodem Česká republika dovezla minulý rok o 820 000 tun ropy více než v roce 2021 - i tu zařídil Viktor Orbán. A mimochodem, když mluvím o těch pohonných hmotách, tak Ministerstvo průmyslu dalo výjimku Maďarům dodávat naftu na základě ruské... určitého podílu ruské ropy do 5. prosince. Takže když to skončí, jsem na to zvědav, když se to neprodlouží, co tady bude, ale to není problém.

Pan premiér reagoval tak, jak všichni víme, protože je to nejprolhanější premiér v historii této země. Nejprolhanější. A tato vláda má politiku lží. Oni stále lžou. A k tomu jim pomáhají provládní média. Každý ten majitel těch médií něco chce. Jeden má hazard, druhý má tohle, no, tak jak to bylo kdysi dávno, když jsem se rozhodl jít do politiky a bojovat proti tomu.

Takže já jsem napsal panu premiérovi: Pane Fialo, začněte konečně hájit české zájmy, jak Morawiecki hájí ty polské, odmítněte tu skandální migrační dohodu. Pan premiér mi odpověděl na Twitteru: Andrej Babiš mě vyzval, ať na Evropské radě zablokuji dohodu o migraci. Ponechme stranou, že obsah dohody z Rady ministrů vnitra odpovídá pozici, kterou schválila jeho vláda. - A to je ta stokrát opakovaná lež a oni to všichni opisují. Všichni. I jedna redaktorka teď v aktivistickém iROZHLASu to znovu píše.

Takže vážení, prosím vás, novináři by skutečně neměli lhát. Já vím, že lžete, že děláte články na objednávku, ale já už nevím, paní Černochová tady dneska není, a když tady vystupovala, tak vždycky mluvila fakta, fakta, fakta, fakta. Takže já myslím, že jsem to tu ukazoval už několikrát, několikrát jsem ukazoval, že to není pravda. Že já jsem v září 2020 odmítl tenhle návrh. Odmítl. Takže by bylo dobré, aby už konečně přestala i média, i pan premiér o tom lhát. Není pravda, že jsme měli takovou pozici, protože vy samozřejmě manipulujete, vy manipulujete to, že ano, společné bylo to, že jsme chtěli bránit Evropu na vnější hranici. Já jsem tu pozici tady četl, a potom pan premiér píše: Nejhorší ale je, že Andrej Babiš opět ukázal, že EU vůbec nerozumí. - Ne, Andrej Babiš byl bezdomovec a tam ležel na hlavním nádraží a kolem šel někdo a zvedl ho a udělal z něj politika? Ne, Andrej Babiš je totálně nemožný. To stále vám tady prezentují všichni, ano? A neustále tady říká, že nerozumím EU, a i když neustále tvrdí opak a dokazuje to fotkami s někým (kdekým?) Fajn. Kdyby totiž tušil, jak EU funguje, tak by věděl, že žádné blokování pozice Rady ministrů není možné. Ano, pane premiére. A co Chovanec?! Ten udělal stejné skandální rozhodnutí jak Rakušan. Schválil kvóty a já jsem to změnil, protože to je jenom ministr. Premiér... A co je nejhorší? Vy se chlubíte tím, že celé vaše předsednictví jste připravovali tuhle skandální dohodu! Skandální dohoda je to. Podívejte se, co se děje ve Francii. Ne? Co se tam děje? Tam se něco stalo, ano, ale celé to pozadí, o tom nikdo nic neříká.

Takže vy to můžete zvrátit, pane premiére, ale vy to nechcete, vy to nechcete zvrátit. Protože zkrátka vy jdete na ruku Bruselu, vy jste rozbili, rozbili V4. Kdo tedy má pravdu?

Tak titulky protibabišovského - Deník N. Bruselský summit ovládl spor o migraci. Diskusi zablokovali Morawiecki s Orbánem. A proč ne Fiala?! Protože poslouchá Brusel. Ano, proto. A ještě to zlehčuje, že tady já straším, a tak dále. No tak můžeme samozřejmě se k tomu znovu vrátit. Takže pan premiér... a je jasné, a včera jsem tweetoval, a zase Deník N: Polský premiér Morawiecki chce na summitu EU vetovat nucené relokace migrantů. Navrhnu konkrétní plán bezpečných hranic. Ne nucenému přesídlování, ne sankcím, ano bezpečnosti, suverenitě a lépe chráněným hranicím. - Takže polský premiér je stejný blb jak Babiš? Protože Bakalovi pisálkové, kteří usínají a vstávají ráno, aby něco napsali, nějakou lež, a tváří se, že rozumí Bruselu, něco píšou? Nějaké kraviny? Morawiecki říká, že chce veto! A včera to zablokovali. Morawiecki s Orbánem.

Tady se píše, Deník N - to je samozřejmě aktivistický, progresivistický deník, mají svoji matku na Slovensku, ne?, to zakládali oligarchové, tihle protibabišovští oligarchové, ten Deník N. A oni píšou, že spolu s Orbánem Morawiecki, premiéři Mateusz Morawiecki a Viktor Orbán, se snažili dostat do závěrů Rady i vymezení se proti pravidlům azylové a migrační politiky, na nichž se začátkem června shodly v Lucemburku členské státy. Česko na tomto jednání zastupoval ministr vnitra Vít Rakušan. Morawiecki a Orbán ale nyní argumentovali, že tamní rozhodnutí nebylo jednomyslné a evropský summit by měl právě toto pojmenovat. S plánem vytáhnout migrační kartu na včerejším jednání přišel polský premiér ještě před jeho začátkem. Mimochodem v Polsku Poláci chtějí na to referendum mít. Hnutí ANO taky chce na to referendum, taky jsme chtěli na to referendum. Například. Spolu s Orbánem tak během večera narušili doposud klidný průběh. Ano, narušili.

Víte, ono tak probíhá, že je tam těch 27 lídrů a je bod Ukrajina, všichni čtou víceméně stejné věci. To není, jako že, jak by to mělo být, že to není řízení rodinné firmy. A to jsou lidé, kteří mají rozhodovat o té Evropě. Každý si tam přečte ten svůj projev, pan premiér asi taky měl nějaký projev, nevím, jestli ve prospěch těch pašeráků. A dnes to tedy pokračuje. Mají ty bagety a máslo. Teď snídají a budou se o tom bavit.

Zdroj obeznámený s průběhem jednání Deníku N řekl, že na oba premiéry během jednání tlačila italská premiérka Giorgia Meloni, aby svůj postoj přehodnotili. Tak hádejte proč? Proč tlačila? Víte proč? Protože od roku 2015 Itálie dostala 1 miliardu 100 milionů eur. A Řecko, kde řecký premiér vyhrál volby, protože chce postavit plot 100, 200 kilometrů, dostalo 3,4 miliardy eur. Co jsme dostali my za Ukrajince? Nula. Nic, 40 miliard zatím to stálo. Tak jsem zvědav, kdy tedy něco... A pan premiér také mohl ty peníze požadovat. Já jsem ho vyzval, na Radě pro EU aby žádal 40 miliard pro Českou republiku! Ano, Rada je jednomyslná. A to je ta strašná výhoda. Pan premiér, kdyby měl tu odvahu, jako že ji nemá a mlčí tam, tak bych řekl, já chci těch 40 miliard, jinak blokuju tohle, a tohle budu blokovat! Čtyři noci a pět dní jsem jedl ty bagety a blokoval jsem tu Radu! A přivezl jsem 42 miliard navíc. To je ta jednomyslnost, kterou TOP 09 a Piráti chtějí zrušit.

Takže pan premiér nebojuje za české zájmy! On nebojuje za peníze pro nás! My jsme solidárně, dobrovolně přijali tady stovky tisíc uprchlíků. A on vůbec nerozumí tomu, že co se vlastně děje v té Evropě. A jeden z bodů, který já budu za chvíli navrhovat, je výroční zpráva NCOZ. Ruskojazyčné mafie se vrátily. Ilegální pašeráci jsou tady. Kriminalita stoupá v České republice. O tom budu mluvit za chvíli.***




Přihlásit/registrovat se do ISP