(V 10.41 oznámila místopředsedkyně Richterová prodloužení přestávky do 10.56 hodin, v 10.58 pak ještě do 11.15. V 11.16 místopředseda Bartošek oznámil další prodloužení do 11.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, přeji pěkné dopoledne. Než budeme pokračovat v jednání - registruji přednostní práva - s dovolením přečtu omluvy. Dnes od 10.30 do 13 z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Josef Flek, dále od 10.30 do 11.30 z osobních důvodů pan poslanec Jakub Michálek, od 10 hodin ze zdravotních důvodů pan poslanec Marek Novák, bere zpět svojí omluvu do 11 hodin z osobních důvodů pan poslanec Jiří Slavík a od 10 do 11.30 z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Miroslav Zborovský.

Jako první s přednostním právem se hlásí pan předseda Radim Fiala. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně a kolegové, po situaci, která nastala zde ve Sněmovně, se sešlo grémium Sněmovny a na základě dohody grémia - a to řekne určitě pan předsedající - bude tato schůze přerušena do středy 12. července do 9 hodin ráno. Na základě této dohody všech poslaneckých klubů a na základě dohody grémia beru zpět svůj návrh na přestávku.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Jako další je paní předsedkyně Alena Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já nebudu opakovat to, co řekl můj předřečník, předseda klubu SPD Radim Fiala. Ano, je tam učiněna dohoda. Tato schůze - a o tom bezesporu dá pan místopředseda záhy hlasovat - bude přerušena do středy do 9 hodin. Aby tak mohlo být procedurálně učiněno, tak i já beru zpět přestávku na jednání klubu hnutí ANO.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Vzhledem k tomu, že byly obě přestávky staženy, je v tento moment nehlasovatelný návrh pana předsedy Bendy. A tak jak již zde bylo avizováno, je dohoda z grémia, že tato schůze se přeruší do 12. července 9 hodin ráno, kdy budeme projednávat body v pořadí tak, jak byly schváleny na dnešní schůzi.

 

Nevidím žádost o odhlášení, v tom případě zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přerušení této schůze? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 139, přihlášeno je 143 poslankyň a poslanců, pro 110, proti 9. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

A já konstatuji, že tato schůze je přerušena do 12. července 9 hodin ráno. Já vám děkuji.

 

(Schůze přerušena v 11.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP