(14.20 hodin)
(pokračuje Olga Richterová)

Dále kdo souhlasí s tím, aby byl předložený návrh přikázán k projednání hospodářskému výboru jako výboru dalšímu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 23 bylo přihlášeno 170 hlasujících, pro 170, proti 0. Návrh byl tedy přikázán k projednání hospodářskému výboru.

 

Dále je návrh na přikázání k projednání výboru pro sociální politiku.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 24 bylo přihlášeno 170 hlasujících, pro 145, proti 4. Návrh byl přikázán k projednání i výboru pro sociální politiku.

 

Jako poslední bylo navrženo hlasování o přikázání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj paní poslankyní Mračkovou Vildumetzovou.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 25 hlasovalo 170 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 15. Konstatuji, že návrh nebyl přijat.

 

Ještě v rozpravě zazněl návrh na zkrácení lhůty. Pan zpravodaj přednesl návrh zkrátit lhůtu o 10 dní na 50 dní.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Kdo je pro toto navržené zkrácení lhůty? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 26 se účastnilo 170 hlasujících, pro 98, proti 69. I tento návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme se vypořádali se všemi hlasovatelnými návrhy. Děkuji panu ministrovi, děkuji panu zpravodaji a končím tento bod.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přerušuji 71. schůzi Poslanecké sněmovny, ve které budeme pokračovat ve středu. (Poslankyně Balaštíková žádá o kontrolu výsledku hlasování.) Ještě k hlasování, kontrola hlasování. (Poslanci odcházejí ze sálu.) Kolegyně, kolegové, ještě probíhá kontrola hlasování. Chviličku posečkáme.

Paní poslankyně Balaštíková k hlasování. Prosím, paní poslankyně.

 

Poslankyně Margita Balaštíková: Zpochybňuji hlasování, kontrolovala jsem si teď sestavu. Nevím, z jakého důvodu mám špatné hlasování, takže ho zpochybňuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Takže pardon, je to potřeba říci tak, jak je opravdu ta formulace, jak jste hlasovala, paní poslankyně.

 

Poslankyně Margita Balaštíková: Hlasovala jsem proti, na sestavě mám pro. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Takže ještě přivolám kolegyně a kolegy zpět do sálu a budeme hlasovat o přednesené námitce. Paní poslankyně Balaštíková vznesla námitku proti hlasování. Ano, všechny vás odhlásím. Prosím, přihlaste se opět svými registračními kartami. Takže nejprve námitka. Počty se ustalují.

 

Nejprve budeme tedy hlasovat o námitce paní poslankyně Balaštíkové k hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tuto námitku? Kdo je proti?

hlasování číslo 27 bylo přihlášeno 162 hlasujících, 158 pro, proti nula. Námitka byla přijata.

 

Paní poslankyně, já se pouze ujistím. Jde o to poslední závěrečné hlasování ke zkrácení lhůt. Je tomu tak? (Ano.) Je tomu tak. Ať je všem zřejmé.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu pana zpravodaje na zkrácení lhůty o 10 dní na 50 dní.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Ptám se, kdo je pro? Jde o hlasování o návrhu na zkrácení lhůty. Kdo je proti?

hlasování číslo 28 bylo přihlášeno 164 hlasujících, pro 95, proti 69. Konstatuji, že návrh na zkrácení lhůty byl přijat.

 

(O slovo se hlásí poslankyně Schillerová.) Poprosím paní předsedkyni, aby posečkala. Jenom formálně uzavřu tento bod. Nyní dám paní předsedkyni možnost vystoupit s přednostním právem. (Silný hluk v sále.) Možná posečkáme chvilinku, než kolegové a kolegyně se utiší v sále. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Já absolutně nerozumím, proč jste neumožnili projednání ve výboru pro regionální rozvoj, když se tam jedná o velkou změnu rozpočtového určení daní, když v mediálním prostoru je jasně uvedeno, že tam chcete velkou změnu, jednáte se Svazem měst a obcí. Tady slyšíme pořád, že si máme odbornou debatu nechat na výbory, a nakonec to neumožníte? Jak vám máme věřit, že vám jde o debatu! (Potlesk z levé strany sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. S přednostním právem pan místopředseda Bartošek. Prosím.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Paní předsedkyně, vysvětlení je velmi jednoduché. Jakýkoliv výbor si může jakýkoliv tisk vzít zcela svobodně ke svému projednání a i další výbory Poslanecké sněmovny mohou tento zákon projednat a nic tomu nebrání.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. S přednostním právem paní předsedkyně.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Pane místopředsedo, prostřednictvím paní místopředsedkyně, dovolím si vám oponovat. Musí to tam být odhlasováno. Samozřejmě my v žádném výboru většinu nemáme, to si vzpomeňte prosím, prostřednictvím paní místopředsedkyně. Ale přece vy jste mohli tady projevit dobrou vůli, dobrou vůli k technické, poctivé, odborné, debatě! To je celé a to jste prostě zamítli!

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Ještě se hlásí s přednostním právem pan místopředseda Bartošek. Jenom prosím o oslovování mým prostřednictvím.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Opět pro upřesnění, krátký výlet do historie. Pokud si pamatuji, investiční pobídky se tímto způsobem projednávaly bez přikázání. Ta možnost zde existuje, můžete tak učinit.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. S přednostním právem pan předseda poslaneckého klubu KDU Aleš Dufek.

 

Poslanec Aleš Dufek: Prosím vás, já bych fakt byl strašně nerad, kdyby to bylo bráno jako nějaké gesto, určitě ne. Pokud to tak je, tak pověřím, a myslím si, že se domluvíme, aby to ten výbor pro regionální správu mohl projednat. Fakt bych to takhle nechtěl, aby to bylo bráno, jako že je to naše gesto. (Potlesk z řad poslanců ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji a paní předsedkyně.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Oceňuji postoj nového předsedy klubu KDU-ČSL a beru ho tedy za slovo, že jde o tuto dobrou vůli. Ale myslím si, že příště byste se mohli domluvit a měli byste tu dobrou vůli projevit už hlasováním. Přesto i toto beru jako pozitivní krok, protože si myslím, že je nezbytné, aby se to v tomto výboru projednalo.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Tímto skončily i přihlášky s přednostním právem.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přerušuji 71. schůzi Poslanecké sněmovny, ve které budeme pokračovat ve středu 19. července v 9 hodin. A připomínám, že ve středu 19. července bude pak ve 14 hodin zahájena 72. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji všem klidný zbytek dne.

 

(Jednání skončilo ve 14.30 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP