Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(9.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Našich důchodců, kteří vybudovali naši zemi. Vybudovali naši zemi. Jednou jsem tady přednášel o tom, že by bylo zajímavé, kdyby si nějací vysokoškoláci udělali diplomku na to, co vybudoval Karel IV., co vybudoval Masaryk, Baťa, totalita a tahle nová totalita. Abychom viděli, co kdo vybudoval, co konkrétně, co nám tady zůstalo. No moc toho není. Takže tenhle bod je okradení našich důchodců. Ano. Pro nás důchodci byli vždy priorita. Tato vláda nesnáší a nenávidí důchodce. Ještě ani pořádně nenastoupila, vzala jim slevu. A už jednou jim vzali. Podle zákona měli nárok na valorizaci podle inflace, to je na Ústavním soudu, který je součástí nové totality... Já jsem zvědav, jak dopadne ta naše ústavní stížnost.

A tato vláda dělá co? Ten čas strašně rychle běží, za chvíli tam budou dva roky. Zvyšuje daně a snižuje důchody. To je všechno. A protože je to nejhorší vláda v historii naší země, vláda národní tragedie, tak jejich strategie je lhát. Lhát. Oni lžou, lhali před volbami, po volbách, lžou stále. A minulý týden těch lží, co odeznělo, je neuvěřitelné množství. A já o tom budu mluvit. O čem lžou teď? Tak o migraci lže pan Rakušan s panem Lipavským teď nově. Tam je jeden probruselský, provládní redaktor, který v Deníku píše ty lži, že údajně oni prosazovali to, co my jsme chtěli. No neprosazovali. Takže lžou o inflaci. Potom lžou o energiích. O Dukovanech. Ruská ropa. O tom lže hlavně pan Síkela. No a mistr světa ve lhaní je pan premiér. To je skutečně... Myslím si, že je nejlepší. A my jsme tady v historii měli různé premiéry. Měli jsme lídry, měli jsme slušné, neschopné, měli jsme různé. Ale nejprolhanější ze všech politiků v historii této země je pan premiér Fiala. On se tváří, jako by přiletěl z Marsu teď, že vlastně je tady nově. On jako by ani nežil v České republice. A média mu nepřipomenou, že seděl ve vládě víc než rok. Co tam dělal? Ta vláda... Ano, ta vláda, která vybrala do finále Temelínu Rosatom! Ruský Rosatom. Ano. Ta ODS, která podporovala Putina, chodila za Putinem, a teď se tváří, že tady nebyli.

Takže nejdřív měl pan premiér svůj pořad na CNN. A co nám tady sdělil pan premiér? Migrace byla hlavní téma, počty migrantů se zvyšují a roky se nedaří bojovat s obchodníky s lidmi. To je migrační pakt. Mluvil o migraci. Ano. A my jsme se na České televizi, která samozřejmě stále fandí této vládě, tak se jim to nepovedlo, protože tam zavolali komisařku Johansson, která to má na starosti a která nám sdělila - a byl tam Radek Vondráček - že vlastně české předsednictví připravovalo tu migrační zradu. To je migrační zrada. Je tam ta kvóta. Povinná solidarita je absolutní nesmysl. Je tam 30 tisíc minimálně! Minimálně. A teď se snaží pan ministr Rakušan a pan ministr Lipavský vám namluvit, vážení spoluobčané, že vlastně oni chtěli jenom to, co my jsme chtěli. Ale to je jedna sprostá stokrát opakovaná lež. A ono se to dá lehce prokázat, pane premiére. protože před každou Evropskou radou na letišti v Kbelích je tisková konference. A tam jsem mluvil já a tam mluvíte vy. Ale vy zkrátka jste schopen tak lhát, že je to úplně neuvěřitelné. Úplně neuvěřitelné.

K té migraci. K té migraci lžou o tom, že my jsme se údajně měli podílet na její pozici. Není to pravda. Je to sprostá lež. Dá se to dohledat. V září 2020 jsem k tomu před odletem jasně řekl, že jsme proti. A my jsme nedovolili, aby Evropská komise, ti úředníci, byrokrati, nikým nevolení, prosadili tu legislativu. My jsme ji zařízli. Ano, V4, 29. černa 2018 ve 4 ráno. Potom nás žalovali. A co jsme my říkali, V4? My jsme tam poslali 32 milionů euro. A znovu se ptám, pane premiére, zeptejte se, kde jsou peníze našich daňových poplatníků. Za to se měli koupit ty lodě pro libyjskou pobřežní stráž, která měla bojovat proti ilegálním... Ne, proti pašerákům, kteří vydělávají ročně 6 miliard euro, pašujou všechno. I lidi. Ano. Takže není pravda, že my jsme měli takovou pozici. Neměli. Zásadně jsme to odmítali, odmítáme to. A to řešení je jednoznačné. Lodě nesmí vyplout. A všichni ti, kteří se ještě utopí ve Středozemním moři, to je vaše zodpovědnost, pane premiére a pane ministře Rakušane, to je vaše zodpovědnost. A těch zelených fanatiků. Promigranských fanatiků, kteří chtějí zničit Evropu, kteří chtějí změnit naši kulturu, změnit náš způsob života, naše zvyky.

A že se nás to netýká? No tak já myslím, že se nás to týká. Protože samozřejmě co se u nás děje? Tak můžeme se bavit o nárůstu kriminality. A že k nám nechodí? Samozřejmě, že k nám chodí. Tady vám můžu přečíst, co se stalo teď - a to je čerstvý článek: Policie zastavila na Pražském okruhu čtyři auta napěchovaná migranty. Čtyři auta plná migrantů zastavila policie v úterý ráno na Pražském okruhu, vážení spoluobčané. Posádka je podezřelá z nelegálního pašování lidí. Ano, to je fajn, že je naše policie akční. Bohužel plno policistů odchází, protože nevěří této vládě. Nevěří. Stále mluví o snižování platů a tak dále. Takže v autech se nacházelo 16 lidí. Byli zadrženi 4 převaděči. Ale přijde čas, kdy Německo bude plné a už se plní, Švédsko, Dánsko a tak dále. A potom se můžeme ptát, kde ti migranti zůstanou. Samozřejmě že se nás to týká.

Pan Rakušan tvrdí, jak je to pro nás výhodné, jak je to úspěch. Já bych chtěl vědět, v čem je to úspěch? V čem? Že jste je pozval do Evropy, pane ministře nebo pane premiére? Vy jste je pozvali do Evropy. Vy jste řekli a souhlasili jste s povinnou solidaritou. Povinnou solidaritou. A co to je povinná solidarita? No to je pitomost samozřejmě, to je nesmysl. A ta komisařka, která vystupovala v České televizi, vás pochválila a řekla: Česká republika v rámci předsednictví připravila tuhle skvělou dohodu. Skvělou dohodu. Ne, to není skvělá dohoda. To je ohrožení bezpečnosti. Ohrožení bezpečnosti Evropanů, ohrožení bezpečnosti našich občanů. A vidíme, co se děje ve Francii, ve Švédsku, kde se policie bojí chodit do předměstí na banlieue Paříže a tak dále.

Pan Rakušan tvrdí, že dostal nějaké 1,3 miliardy. A můžete nám říct jaké? Možná z těch peněz, co já jsem tam vybojoval s kolegy z Úřadu vlády a Ministerstva financí? 1,3 miliardy? Ty drobné? Ta almužna? Co říká - a já se k tomu dostanu, protože to bylo vystoupení na tiskové konferenci polského premiéra, který kritizoval tvrdě Evropu, Evropskou komisi, že trest za nepřijetí ilegálního migranta je 20 tisíc euro. A na Ukrajince dostalo Polsko 200 euro. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP