Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(10.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Já to nechci, ta elektroauta! Vždyť automobilky investovaly miliardy eur do nižší spotřeby, do emisí. A toto všechno se hodilo přes palubu, protože přišli tito zelení magoři. A to není program, to je ideologie, to ideologie. A o tom jsem už mluvil. Ano. V Německu Angela Merkelová chtěla vyhrát volby proti zeleným v Hesensku. Tak zakázala jádro. Tam to začalo! Tam to začalo, tam začala zkáza evropského průmyslu, protože Merkelová si myslela, že do Německa přijde tsunami jako v Japonsku. No, nepřijde, nepřijde. Takže to je ten autoprůmysl. No a co řekl ten Volkswagen? Že v Čechách budeme vyrábět jenom spalovací motory. No, to je divné, ne? Když tedy, takže to elektro bude pryč, fajn, tak já jen říkám, pane premiére, pohlídejte si to, aby ten Volkswagen nepřijel jeden den, naloží tu Škodovku na vagony a ty roboty někam odveze. Když už mluvíte o automobilovém průmyslu. Vždyť vy jste k tomu vůbec nepřispěl, vy jste lhal. Vy jste normálně lhal. A vy normálně se tváříte - kdybyste se omluvil a řekl, no, ta Hubáčková nemluví anglicky, vlastně nevěděla, co, potom tam brečela, zkrátka to podělala stejně, jako to podělal Rakušan...

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Prosím o výrazivo v mezích slušnosti. Děkuji.

 

Poslanec Andrej Babiš: Ano. Nezvládla to. Už máte ten seznam od paní Kovářové, abychom věděli ta slova? Ale váš kolega píše na Twitter K, víte, já jsem mluvil jenom P, víte, váš šéf strany. Říkal o Kalouskovi, že je ko tečka, tečka, tečka. No, takže kde jsme to byli? Automobilový průmysl? Ne? O tom to bylo, že pan premiér říká, ale nedělá pro to nic, nedělá pro to nic, takže znovu jste to nezvládl, pane premiére.

Takže potom říkal pan premiér na meltingpotu a že v naší společnosti máme jeden problém, a to ten, že se podceňujeme a nevidíme se spravedlivě, když řeknu, že budeme patřit mezi deset nejúspěšnějších zemí světa, tak se spousta lidí směje, ale je to reálné? Ano, pane premiére, spousta lidí se směje, když to říkáte vy! My jsme tam byli v Evropě mezi deseti nejlepšími, ano. Potom - patříme mezi nejbezpečnější země světa, no, představte... Nepatřili jsme, pane premiére, za nás, ještě v roce 2021 jsme byli na sedmém místě, teď jsme na dvanáctém. Kriminalita dramaticky stoupá, jsou tady ruskojazyčné mafie. Ano, a pan ministr vnitra s tím nic nedělá. No, proč? Protože jste oznámili, že budete snižovat platy, tak co ti policisté udělali? No, tak samozřejmě odcházejí. Nejbezpečnější země, která má v Evropě nejlepší zdravotní systém. Ano, máme ministra, vy jste přišli a vzali jste zdravotním pojišťovnám 14 miliard. Zničili jste všechny naše projekty. Národní boj proti rakovině, dneska znovu v Čechách zemře 75 lidí a onemocní 200 lidí na rakovinu. Zničili jste reformu psychiatrické péče. Nejsou žádné léky. Včera jsem zase sháněl nějaký lék pro jednu paní, která má leukémii. Tady se píše, kde to mám, že ten Endiaron bude až v lednu! Příští rok. Nebudu to rozvádět. Ale doporučuji v Egyptě nejíst jahody, tam údajně to hnojí tou močůvkou. (Ministryně Černochová z místa doporučuje jiný lék.) Jak se to jmenuje? (Předsedající: Prosím...) Tak paní ministryně říká, že je nějaký Antinal, tak to neznám, ale to je doporučení. Prosím? Já v Egyptě (Předsedající: Prosím, na mikrofon.)

Nejlepší zdravotní systém, ano, my máme nejlepší lékaře skutečně a oni si zaslouží ty investice, které my jsme připravili. Pane premiére, vy jste z Brna, i ten Źluťák, jediná onkologická nemocnice, i tam jsme prosadili ten pavilon prevence za miliardu. A co ta porodnice v Brně a Svatá Anna? A popáleninový pavilon Královské Vinohrady a koncentrace Fakultní nemocnice a tak dále. Takže stačilo mi, když na konferenci o zdravotnictví pan ministr Stanjura řekl, že zdravotnictví nemá prioritu. A proto jsem už opakovaně prosil, že paní ministryně Černochová splnila svoji misi, máme 2 %, máme smlouvu, aby šla a udělala něco pro občany České republiky. Aby se stala ministryní zdravotnictví a ona si ty peníze tam potom vykřičí. No a já vám budu radit zdarma, paní ministryně. Všechny ty projekty, co jsme měli, které jsou důležité pro lidi, protože zdraví je na prvním místě, tak by bylo fajn, kdyby konečně tato vláda věnovala zdravotnictví nějakou pozornost. Máme nejlepší zdravotní systém, ano.

Kdo se stará o to zdravotnictví mimo stát? No, samozřejmě hejtmani. Podívejte se na Krajskou zdravotní v Ústeckém kraji, to je dneska největší uskupení zdravotnické v Čechách. I Jihočeský kraj funguje. A React-EU, kde jsme bojovali o ty peníze a protlačili jsme 22 miliard pro všechny nemocnice bez ohledu na to, jestli tam vládne nějaká strana, nebo nevládne. Ano. I v Nymburce dostali 150 milionů a doufejme, že to všechno vyčerpáte. Takže pan premiér tam vystoupil na tom meltingpotu a mluvil o těch plánech, ale dělá něco úplně jiného.

Takže ta bilance této vlády, která tam ještě není ani pořádně dva roky, zadlužení, zase jste klesli, pane premiére. My jsme vám to předali, byli jsme šestí. Vy jste klesl na osmé místo a teď znovu na deváté místo jste klesl. Takže my jako opozice stále musíme vyvracet ty lži. Je to samozřejmě velice těžké, protože ta média vám nahrávají. Ty servilní rozhovory, neskutečné. Já jsem teď i točil video, když mě tady minulý týden pronásledoval jeden redaktor z Deníku N lex Babiš 2, že Babiš nemá mít média, tak jsem teď točil video o sobotním vydání Lidovek. Kolik článků tam manipuluje proti nám. To patří do toho fondu. A nebudu se vracet k prezidentské kampani, kde vycházely články v Lidovkách, že Babiš nemůže být prezident. Však to je v pohodě a nic se neděje. Lidi si zvolili, lidi mají. Takže těch věcí...

Takže pokud tady vystupuje pan poslanec Jakob ráno a říká, že my budeme obstruovat, ne, my tady využíváme ten prostor a já tady nečtu žádné knížky ani zákony, abychom sdělili lidem náš názor, protože my už to nemáme kde sdělit. Nemáme! Když jdeme do médií, tak samozřejmě tam nám skáčou do řeči, tak aspoň tady a můžeme samozřejmě na sítích, to děláme. A s úžasem jenom konstatujeme, jak pan premiér tady píše: Inflace klesá, jsme na dobré cestě, nesmíme ale polevit. Takže pan premiér vlastně říká, že všechny ceny v České republice určuje on.

Já bych tady mohl číst všechny ty lži pana premiéra od roku 2020. Tam říkal 22. 12.: Jsem pro snižování daní za jakýchkoliv okolností a s jakoukoliv záminkou z jakéhokoliv důvodu a kdykoliv, kdy je to možné. To je citát slavného ekonoma Miltona Friedmana a tak dále. Takže stále říkal, že nebude zvyšovat daně, že ušetří, mluvil. Norský plyn, taky lež a další věci, tak mohl bych to tady číst dlouho, ale to bych tedy obstruoval.

Já myslím, že všichni vědí a měli by vědět, že tato vláda, která za to své období de facto pro lidi neudělala téměř nic, je skutečně vláda lží. Lžou stále a za podpory samozřejmě těch různých vybraných médií. Ale lidi nejsou slepí, oni to vidí, ty otázky, vidí ten dvojí metr. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP