(17.10 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže já myslím - tady je další článek, kde pan Gazdík provedl změny jako ministr, o kterých mluvili ti lidé, kteří jsou stíháni. Takže ono se mluví stále o STANu, ale tady je strašně důležitá samozřejmě role pana Pospíšila, který, jak jsem zjistil s překvapením, byl u strašně moc věcí historicky v naší zemi. V roce 1994 vstoupil do ODA. Potom kandidoval do Plzně. V roce 1998 vstoupil do ODS. Vidíte, a teď už je ve třetí straně. Byl zvolen - obrovská politická kariéra. Od roku 2014 je poslancem Evropského parlamentu za TOP 09, to je úžasné. Tam už je deset let. Členem TOP 09 se stal v roce 2017 a v období 2017 až 2019 vedl TOP 09. Potom se stal zastupitelem hlavního města Prahy. Takže to je skutečně největší borec, tenhle pan Pospíšil! On vždycky útočí, má milion funkcí. Zrušil koncert Netrebko, která se x-krát vyjádřila proti Putinovi. I to dokázal pan Pospíšil. Byl ministr spravedlnosti roku 2006 až 2009 v první vládě Mirka Topolánka a v druhé vládě Mirka Topolánka. Odvolával státní zástupce. Takže to je neuvěřitelné, jak on... A potom určitě jste zapomněli... Ne, tady ještě pokračuji: "V lednu 2016 v rozhovoru pro Hospodářské noviny uvedl, že vážně uvažuje o kandidatuře v nastávajících prezidentských volbách v roce 2018", pan Pospíšil. Geniální! Takže všude byl, všude je. Má tisíce funkcí a všude kandidoval. Na konci srpna 2019 oznámil, že nebude na podzimním sněmu TOP 09 - že bude obhajovat pozici předsedy. A potom co je důležité, je - a to jsem byl také překvapen a ani jsem nevěděl - že jako ministr pan Pospíšil byl v Toskánsku. Pamatujete na Toskánsko, na tu aféru? Topolánek a spol., Martin Roman? Pamatujete, jak to ČEZ řídil tady? Tak si představte, že tam byl i Pospíšil! A pan Pospíšil se potkal v Toskánsku nejenom tedy s Martinem Romanem, o kterém vlastně se říká, že to tady všechno řídil, ale se správcem systému exekucí Pavlem Šikošem, a krátce před setkáním s generálním ředitelem Martinem Romanem hlasoval Jiří Pospíšil ve třetím čtení pro přílepek lex ČEZ k zákonu o spotřební dani, který zajistil ČEZu emisní povolenky v hodnotě 68 miliard. To je borec, co? To je dneska největší dinosaurus, ne? Vážně, ve funkci, ne? Ti druzí jsou pryč. Já nevím, tak řekněte mi, kdo je tady největší tradiční dinosaurus? To je on!

Deník Aktuálně v březnu 2020 zjistil, že advokátní kancelář, kterou vede bývalý spolužák starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře, získala od Prahy 6 téměř 304 000 korun za dva právní posudky, které jsou z naprosté většiny plagiátem. Právní analýzy, které pro Prahu 6 tvořilo několik bývalých Kolářových spolužáků, vlastně to je pan poslanec tady, byly podle dotázaných právníků předražené. To říká Aktuálně - Bakala, tak snad je to pravda, ne? Bakalovci nejsou naši kámoši, ti tady drží tu vlajku proti nám. Opoziční Piráti v Praze 6 požadovali rezignaci. Zase, Piráti vždycky požadují rezignaci a vždycky to vyjde do ztracena.

Jiří Fremr, asistent Jiřího Pospíšila, v roce 2020 dle výpovědi domluvil korupční schůzku pražského hoteliéra Petra Bauera s dvěma pražskými magistrátními zastupiteli za TOP 09. Petr Bauer měl zastupitele Jiřího Koubka a Radka Vondru uplácet za hlasování o změně pražské koalice. Změna měla přinést vyloučení Prahy sobě, jejíž zastupitelé usilovali o omezení turistických předzahrádek zabírajících ulice v centru města. Hoteliér Bauer se k trestnému činu přiznal a soudem mu byl udělen peněžitý trest.

Takže pan Pospíšil, on se nezdá, ale to je velký borec! Byl i děkan. Potom tady Topolánek o něm něco říkal, to tady nebudu číst. Takže to je ten největší dinosaurus, který chodí do médií, který je europoslanec, má funkci v Praze. Měl kryptovaný telefon a samozřejmě říká, že nic neudělal. Je obdivuhodné, že takovýhle člověk... Šifrovaný telefon měl, ale nevysvětlil proč. On tady... Policie zjistila prostorovým odposlechem, že Redl mluvil, že nebylo jednoduché telefon ovládat. Takže on tady říká, že volával. Takže asi pan Pospíšil dělal tu schůzku v Itálii, ale samozřejmě média to neřeší. Je kupodivu, že to řeší jeden antibabišovský deník. To je fakt jako... A co tam říká pan Fremr, to je údajně ten, který byl delegován panem Pospíšilem na tu akci. Ony se údajně ty peníze dělily na dvě části - jedna šla Gazdíkovi, jedna šla tady... A tady cituji z Deníku N, kdyby mě zase někdo žaloval: "Až tu Prahu spolu celou rozkradem, tak se vrátím do své rodné Plzně a tam to řeknu hezky od plic všem," odpovídá Redlovi na záznamu Fremr, který ze západočeské metropole pochází. Super, ne? Až to všechno rozkradem... Nějaká skupina Kabát to je, ne? Ano, nebyl obviněn. Spolu s Redlem parafrázovali píseň Colorado od skupiny Kabát. "Já ti říkám, Jirko, žádný strachy, když přijdem do Prahy, můžem krást," notoval si tehdy s Fremrem Redl. No vidíte! To je co? Neskutečné! To je borec! Tady jsou fotky. Ale tihle lidé, tenhle dinosaurus, ten je splachovací. Ten si mě často bral do huby, ale ten vám řekne, ten vám zapře všechno. Policie se ptala Jiřího Pospíšila minulé léto na jeho vztahy s Jiřím Fremrem. Od vyšetřovatelů padl dotaz i na to, zda mu bylo známo, že by Fremr přijal od Redla a jeho skupiny finanční prostředky. "Ne, taková informace mi není známa," podotkl. Na dotaz, zda on sám přijal nějaké peníze od Fremra či Redlovy skupiny, odpovídal: "Ne, samozřejmě, v žádném případě." Určitě! To je jako...

Takže takhle my si tady žijeme. Takováhle kauza, na které normálně by pan premiér měl říct, že tedy STAN je ve vládě s organizovaným zločinem, místo toho, aby to udělal, tak ho tady zbytek pětikoalice trénuje na chudákovi Blažkovi, který vyjednal vládu pro ně. Není to absurdní? A ten Fremr s Redlem měl x schůzek, minimálně deset, a v policejních odposleších 2020 řešili napjatou situaci v TOP 09. Ostatním členům strany vadila Fremrova přítomnost na schůzkách. Tak já nevím. Paní předsedkyně TOP 09 by měla - ne? - by měla vyzvat toho Pospíšila, aby šel pryč, ne? To by bylo normální. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP