(10.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

No, takže pan premiér - a skutečně si myslím, že Karel má pravdu, že mluví jak Milouš Jakeš - zase byl včera ve Frekvenci 1 a říká, že něco mu tu nesedí. Jemu něco nesedí, jemu se nelíbí zisky některých potravinářských firem. Tak já už nevím, proč to pan premiér stále opakuje. Stále jediné, co je, že opakuje, že údajně měly některé agrofirmy velké potravinové zisky, 200 milionů. No, pane premiére, a co ty řetězce? Tady máte jeden řetězec, který měl v roce 2021 6,11 miliardy a další 2,93 miliardy, co na to říkáte? Proč neřešíte, kolik měly zisky banky, kolik měli zisky zbrojaři? Toto je pravicová vláda, nebo je to nový komunistický lídr Milouš Jakeš? Jak mluvil - ta Hanička Zagorová, Janda má tolik peněz... Co to je? Toto je ODS? To je pravicová strana?

Prosím vás, pane premiére, vždyť Klaus mluví o mateřské školce, i ten Kalousek. Vždyť vy tomu vůbec nerozumíte, vy jste politolog, vy ekonomickým věcem vůbec nerozumíte, tak proč se k tomu vyjadřujete? Proč stále opakujete ty lži, proč vůbec někoho napadáte? Vždyť vy žijete z těchto firem! Agrofert odvedl včetně odvodů 5 miliard, možná některé ty tisíce dostáváte ve vašem platu, výplatě, i paní Pekarová, tak co to je tohle? Co to má být? Tomu nerozumím. Stále opakujete ty lži, včera znovu na Frekvenci 1. Tak prosím vás, zkuste navštívit ty firmy. Včera pan premiér komentoval, že údajně to vyvolává nervozitu u Agrární komory, nebo Havlíček, že to vyvolává nervozitu. Já nevím, u koho. Nervozitu vyvolává u všech podnikatelů, že vy tady útočíte proti podnikatelům, vy, údajně pravicová strana. Vždyť Klaus i Kalousek říkají, že jste absolutní amatér a nekompetentní, že tomu nerozumíte. Ale vy to budete stále opakovat a budete stále útočit na tyto firmy. Vy, kteří jste zničili ten sektor, kteří jste zničili - kolik je tady podnikatelů v potravinářství? Buďte rád, že tady někdo vůbec ty potraviny vyrábí. To neznamená, že když jsou plné obchody teď, že to tak bude vždycky. Takže panu premiérovi něco nesedí. Já jsem ho už jasně vyzval, i když zneužívá svou pozici a tvrdí, že Finanční úřad to má zkontrolované - ať to zkontroluje, ale ať je to veřejné. Ať jde do těch firem a řeknou lidem, za kolik české potravinářské firmy prodávají zboží do řetězců. Kdo tady může za vysokou cenu potravin? No vy, samozřejmě, vy. Vy jste nechali vydělat výrobcům elektřiny stovky miliard. Stovky miliard! To je vaše dílo. Vy jste způsobili inflaci, a pokud to nevíte, na výrobu potravin se taky používá elektřina. Možná je to pro vás novinka, ale je to tak. Takže inflace je za vámi, vám to vyhovuje, ceny potravin jsou za vámi. Když už vás vezli tím vlakem do Kyjeva, Morawieczki, tak jste měl okopírovat, že na potraviny má nulu, DPH nula. My máme nejvyšší DPH na potraviny v Evropě. Opět, jste tam dva roky, je to vaše dílo a přestaňte už lhát. Přestaňte lhát a mluvte o ziscích bank a všech ostatních. Manipulujete stále a jste jenom posedlí, a kromě té nemoci, co máte, toho bájného lhaní, samozřejmě jste nemocný antibabišismem, takže znovu vystoupil a znovu ty nesmysly. Takže já nevím, pan premiér samozřejmě nevěří ani ÚOHSu.

A ještě k těm médiím. Samozřejmě že mění titulky, aby to bylo správné pro tuhle novou totalitu. Tady jsem si přečetl velice zajímavý článek od Bakalových pisálků - "Účet za korunové dluhopisy". Dobře poslouchejte. Korunové dluhopisy vymyslel Kalousek, Sobotka to odhlasoval, byl pro, a na základě toho mě vyhodil z vlády. Výmysl - poštvali na mě policii, Finanční úřad. Ano, to je ta nová totalita. Oni dneska rozhodují a posílají Finanční úřad a policii a státní zástupce. Všechno slouží jim jako za starých časů, když telefonovali přímo státním zástupcům a policii. No a tito pisálkové od Bakaly tady zapsali zase titulek: "Babiš vydělal stovky milionů". Jasně, zase je to o Babišovi, že mě vyšetřovali, a samozřejmě (z toho) nic není. Ale to podstatné, že jsem přišel s tím, aby tyto korunové dluhopisy, které se nedanily - výmysl z dílky Kalouska potvrzený Sobotkou - se zdaňovaly od 1. ledna 2020, a navrhla to naše vláda - to tam nenapsali. Proto vám říkám, vážení spoluobčané, nečtěte to, nečtěte vůbec. Lžou, manipulují, Ekonomie na prvním místě, a mě strašně teď baví ty debaty o tom, že konečně ten zlý Babiš - a samozřejmě jsem na to neměl žádný vliv - už nemá Mafru. No, tak bylo by dobré napsat, jak to tady bylo s médii od revoluce. Komu patřily Právo a Mafra v roce 1989, kdo je zprivatizoval a co se s nimi stalo. A víte, co se s nimi stalo? No, prodali to Němcům. A jak fungovala ta média? Fungovala tak, že Němec si bral dividendy a ti novináři byli ti mravokárci, oni tady určovali, kdo je hodný a kdo je špatný. Ano, oni to byli. Když jsem koupil Mafru a chtěl jsem, aby psali objektivně, to se jim nelíbilo. Takže to je ta historie.

Zkuste číst ta média, jestli někdo napíše v Ekonomii o tom, že Bakala vytuneloval OKD a my jsme ho zachránili, a okradl horníky o byty. Ne, to ne. Kolik tam bylo i předělaných rozhovorů a jak se to řídilo, a oni tady budou něco vykládat o hodnotách? Já jsem vám to včera řekl, že moje kolegyně pracovala s Bakalou šest let a zažila to, jak řval na ty dva mravokárce: Ještě jednou napíšete o ČEZu, tak vás vyrazím! O čem tady oni mluví? O čem mluví? Mafra byla nejsvobodnější médium. Kolik článků tam vyšlo proti mně, že nemůžu být prezident, Lidovky a tak dále. Takže oni teď vykládají, jak Babiš udělal všechno špatně, protože oni samozřejmě chtějí to, co bylo, že ten majitel vlastně se o to nezajímá, o ty lži, manipulace, o kampaně toho média. Jediný takový majitel je ten pán, který říká, že třetina našeho národa je dementní a že mladí jsou divní, když nevědí, že peníze se vydělávají prací. Někde se poflakuje po Švýcarsku, tady daně neplatí, má to na Kypru. A Seznam zprávy, tam je největší koncentrace, tam jsou ty časy, jak byly předtím, že majitel kašle na to, co se píše, rozhodují novináři a kážou nám tady ty jejich hodnoty, tak aby to bylo, a ten Babiš, jak to strašně tedy dělal špatně, kdy samozřejmě všichni vědí, že jsem do toho nezasahoval, všichni to vědí. Takže to je to k médiím. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP