(18.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Stejně tak víme, ale k tomu se dostaneme ještě v budoucnu, jak nevyváženě působí redakce Českého rozhlasu. Opět počty výstupů zástupců SPD jsou mnohem nižší, než odpovídá našemu volebnímu výsledku. Opět je v redakci aktivismus - není to vyvážené, zneužívá se tam Český rozhlas pro politický aktivismus, koncesionářské poplatky našich voličů. Takže tak to prostě funguje a je to další a další argument. Mimochodem, podle těch údajů, co jsem viděl, je tam podhodnocena vzhledem k volebním výsledkům i druhá opoziční strana. Takže ty statistiky si každý může určitě... To je veřejnoprávní rozhlas a je to samozřejmě tristní, jakým způsobem Český rozhlas podporuje Fialovu vládní koalici, ale za poplatky koncesionářů, všech voličů, voličů všech politických stran.

Takže to jsou všechno důvody k tomu, proč SPD navrhuje úplně zrušení koncesionářských poplatků. A máme ten návrh, co říkáme, protože není možné tímto způsobem zneužívat peníze našich voličů, voličů SPD. Takže tohleto je k tomu, co vy tady jste zase předvedli, že jste tvrdili, že nebudete zvyšovat televizní a rozhlasové poplatky, a teď navrhujete pravý opak.

Pan premiér Fiala na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích před týdnem vyzval velké potravinářské firmy, ať jdou příkladem a sníží ceny. A já vyzývám vás, pane premiére, jděte vy a vaše vláda příkladem a snižte ceny energií a pohonných hmot. Nic nebrání tomu, aby vláda podle zákona o cenách stanovila maximální ceny energií tak, aby energetické firmy měly třeba v uvozovkách jen 100 % zisku. I tak by cena elektřiny byla cirka do 1,50 za kilowattu. Stejně tak může vláda ihned snížit ceny pohonných hmot. U benzinu si stát bere téměř 50 % z ceny, takže ze současných 39 korun za litr jde státu strašných cirka 18 korun. Když seberete jen polovičku, bude benzin za 30. Jakékoliv takové snížení cen se následně projeví nejen v cenách potravin, ale hlavně v růstu ekonomiky a životní úrovně.

A ještě druhé téma, další téma. Taky jsem teď to viděl, tak to jenom krátce okomentuji. Boj s válkou je stále více a více aktuální. Bývalý šéf armády generál Jiří Šedivý řekl, cituji: "Obrana a vláda postupuje správným směrem, protože je potřeba připravit armádu i společnost na možný konflikt bez ohledu na situaci na Ukrajině, zvláště kvůli rivalitě USA a Číny. Je možné, že USA nechají Zelenského padnout, ale jen proto, aby si uvolnily ruce pro válku s Čínou." Konec citátu. A proč bychom se toho měli účastnit my? To je záhada.

Ještě zmíním jedno téma, kterého jsem si všiml. Renomovaná americká agentura Bloomberg zveřejnila zajímavý údaj. Pokud by jen 3 miliony Ukrajinek práceschopného věku zůstaly v zahraničí - to jsou ti migranti teď - ukrajinská ekonomika přijde o desetinu svého předválečného hrubého domácího produktu. To odpovídá cca 435 miliardám korun. A Ukrajina oficiálně, ukrajinské ministerstvo zahraničí, láká proto zpět uprchlíky a migranty: Ukrajinci, vraťte se domů, vlast vás potřebuje. Ukrajinské ministerstvo v tomto smyslu připravuje pobídky, které mají uprchlice s dětmi přesvědčit k návratu. Ukrajinská vláda se mimo jiné zavázala třeba k tomu, že schválí nový zákoník práce, sníží dosud dramatické rozdíly v odměňování žen a mužů za stejnou práci a poskytne granty vdovám po padlých vojácích, aby mohly začít podnikat. Fialova vláda tedy jde svojí proimigrační politikou přímo proti zájmům Ukrajiny. Kdyby vláda myslela na budoucnost Ukrajiny, ukončí migrantům z loňského a letošního roku povolení k pobytu v České republice. Fialova vládní pětikoalice si ale kvůli prudce klesajícím volebním preferencím připravuje nové voliče. Ukrajinci totiž budou moci po pěti letech legálního pobytu v České republice žádat o české občanství, a už jsem to tady podrobně rozebíral včera, tento zrůdný plán Fialovy vlády.

Když se podívám na pozměňovací návrhy, které předkládá hnutí SPD k tomu vašemu okrádacímu balíčku, naši poslanci, jak jsem říkal, je každý podrobně představí. Navrhujeme jich několik desítek. A když to tak projdu, a vždycky, když tady probíráme státní rozpočet a takhle, tak se tady vyjadřuju i krátce k jednotlivým pozměňovacím návrhům našich poslanců.

Takže například poslanec Jiří Kobza navrhuje vypustit to zvyšování odvodů živnostníkům na sociální pojištění. Bráníme živnostníky. Bráníme tomu, aby vy jste jim zvyšovali odvody. Bráníme ničení živnostníků Fialovou vládou.

Marie Pošarová, naše poslankyně SPD, má tři pozměňovací návrhy a vesměs se jedná o to, abyste neokrádali kraje. Protože jak jsem říkal, to nejsou nějaké imaginární peníze pro nějaké úředníky na krajích. Kraje provozují nemocnice, sociální zařízení, školy, opravují silnice, a SPD brání kraje, tam žije většina občanů České republiky, a Praha má taky status Prahy (kraje?) v podstatě, takže žijí samozřejmě všichni po celé České republice a my je bráníme. Bráníme sociální služby. Bráníme zdravotnické služby. Bráníme kvalitu školství, kterou vy jste podrazili neskutečným způsobem, přijetím neřízené vlny do značné části samozřejmě ekonomických migrantů, a sama Ukrajina už je volá zpátky. Vy ale nechcete. Vy podrážíte i tu Ukrajinu nakonec ve finále, protože potřebujete nové voliče. Takže Marie Pošarová, naše poslankyně, navrhuje pomoc krajům, zachovat peníze pro kraje, aby občané v České republice - zachovala se alespoň ta kvalita služeb, která dneska je. Ale vy chcete okrást kraje a chcete zhoršit služby pro občany v krajích.

Poslanec SPD Jan Hrnčíř navrhuje několik pozměňovacích návrhů. Navrhujeme tady zdanění, vyvádění nezdaněných dividend nadnárodními korporacemi. Tam jsou ty peníze. Kvůli legislativě Evropské unie odtud vyvádí dividendy a daní je v daňově výhodnějších zemích, které jsou také členy Evropské unie, například Kypr, a my ty peníze potřebujeme v České republice.

Dále navrhuje poslanec Honza Hrnčíř zrušení všech navrhovaných změn ohledně DPH - vy plošně zvyšujete občanům České republiky a my naším pozměňovacím návrhem rušíme ten váš návrh. My nechceme zvyšovat DPH. My odmítáme, abyste zdražovali životy všem občanům a firmám, takže my svým pozměňovacím návrhem rušíme váš návrh na zvýšení DPH, tedy zdražení zboží a služeb, tedy v podstatě všeho zboží a služeb v České republice.

Další pozměňovací návrh, rušíme navrhované změny - další návrh poslance SPD Honzy Hrnčíře - rušíme ty vámi navrhované změny v zákoně o daních z příjmu, kdy vy v podstatě plošně zvyšujete daně občanům, živnostníkům a firmám. My to chceme... my rušíme váš návrh na to zvýšení. My odmítáme zvyšování daní. My odmítáme to vaše okrádání slušných a pracujících lidí.

Dále poslanec Hrnčíř, SPD, jménem SPD navrhuje zrušení navrhovaného zavedení odvodů na nemocenské pojištění pro zaměstnance. Vy zase chcete okrást i pracující lidi. My to navrhujeme zrušit pozměňovacím návrhem. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP