(18.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Vy jste nejhorší vláda z nejhorších, která tady vůbec kdy vládla, a nejhorší vláda vůbec v celé Evropské unii. A já vás znovu vyzývám, abyste to položili a aby proběhly předčasné volby, protože, jak už jsem tady včera říkal, za čtyřleté období vaší vlády zvýšíte dluh České republiky o 1,2 bilionu korun. Už dnes si na to půjčujete se splatností až do roku 2056, 2057. Vy jste za necelé dva roky vlády České republiky zdevastovali Českou republiku na desítky let dopředu. A já znova říkám: premiér Petr Fiala taky dneska, místo aby tady reagoval na vystoupení - bylo tomu tak i včera - tak se radši schoval tamhle v lavici. To prostě není lídr, on na to nemá, řídit Českou republiku. Je neschopný, nekompetentní a vy byste opravdu měli podat demisi, premiér by měl podat demisi a odstoupit, tím pádem padá celá vláda. A znovu vyzýváme k tomu, aby proběhly rychle předčasné volby a aby voliči rozdali nové politické karty v demokratických volbách. Takže to je situace, která tady je.

Samozřejmě, dějí se tady další věci od včera. Fialova vláda znovu i dnes i včera, poté, co už jsem tady vystoupil včera, znova lže lidem do očí zase s dalšími novými věcmi. Ministr kultury Baxa z ODS vloni 3. července 2022 jménem vlády říkal, že "Fialova vláda nechce zvyšovat televizní poplatky, prohlásil ministr kultury 3. července 2022. Za funkční období současné vlády není možné počítat se zvýšením televizních a rozhlasových poplatků, potvrdil ministr kultury Baxa v pořadu České televize Otázky Václava Moravce." Černé na bílém je to tady. Zase jste lhali, zase jste podvedli lidi, protože přesto, že jste to tvrdili, teď jste oznámili, že budete koncesionářské poplatky zvyšovat, a nově budou dokonce platit i majitelé mobilů či tabletů, i když třeba ani Českou televizi nesledují. Takže ministr vaší vlády jménem Fialovy vlády řekl v Otázkách Václava Moravce v České televizi před rokem, že nebudete zvyšovat, že za funkční období současné vlády není možné počítat se zvýšením televizních a rozhlasových poplatků, ministr Baxa z Plzně, ministr kultury, ODS, a teď jste vyhlásili, už veřejně jste řekli, že budete zvyšovat koncesionářské poplatky. Lež na lež. Jenom lžete lidem. Je tam chaos, nekompetentnost a pořád jenom znovu lžete lidem do očí.

Stejně jako koalice SPOLU, to je ODS, TOP 09 a KDU-ČSL - to jsem tady ukazoval minule, měl jsem to všechno tady vytištěno - lidé už to vědí, už to viděli, že jste veřejně před volbami slibovali, že nebudete zvyšovat daně, a dokonce ještě explicitně jste zdůrazňovali, jste se zaměřili na daň z nemovitosti a řekli jste, že nebudete zvyšovat daň z nemovitosti, ale vy jste mluvili, že plošně nebudete zvyšovat daně. Jasně jste říkali, že nebudete zvyšovat daně, žádné daně, a hned po volbách jste obelhali voliče a přistupujete k plošnému zvyšování v podstatě všech daní v České republice. Vy jste se dostali prostě k moci podvodem, politickým podvodem na lidech, protože kdybyste před volbami řekli popravdě, že budete plošně zvyšovat daně, tak nikdy tato vládní pětikoalice neexistuje, protože byste nezískali ve Sněmovně většinu, jsem o tom plně přesvědčen. Ale vy jste obelhali před volbami lidi, přestože jste věděli, že budete dělat něco úplně jiného, chopili jste se moci politickým podvodem na lidech a teď tady lžete dál a dál, děláte úplně něco jiného, než jste slibovali lidem ve volbách.

Mimochodem, co se týče toho, že budete zvyšovat koncesionářské poplatky České televizi a Českému rozhlasu, tak jenom aby občané měli kompletní informaci, poplatky vzrostou v případě České televize ze 135 korun na 160 korun měsíčně a v případě Českého rozhlasu se zvýší ze 45 korun na 55 korun měsíčně. Rozšíří se i okruh poplatníků, nově budou platit domácnosti, ale i majitelé mobilů či tabletů, i když třeba ani Českou televizi nesledují. Přitom má Česká televize rozpočet 7 miliard korun.

Co se týče návrhu hnutí SPD v této věci, hnutí SPD navrhuje - a už to tady říkáme několik let, pořád to tady opakujeme - úplné zrušení koncesionářských poplatků. Prosazujeme přeměnu České televize na státní příspěvkovou organizaci se stanoveným a kontrolovatelným rozpočtem pod kontrolou Nejvyššího kontrolního úřadu. Chceme Českou televizi a veřejnoprávní média, která budou objektivně informovat o dětí ve světě a České republice. Ta objektivita není. Připomínám, že jsem již osm let nebyl pozván do hlavního politického diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce, přestože tam předsedové ostatních parlamentních stran běžně vystupují. Zdůrazňuji, že jsem ani jednou neodmítl pozvání. Já jsem nebyl ani jednou osm let pozván do hlavního diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce. To je politický podvodník, ten člověk normálně, tahle redakce. On to ví, ale prostě nezve mě. Podle mého názoru je to normální politický podvodník zneužívající koncesionářské poplatky, protože za peníze voličů SPD - a když to zjednoduším, 10 % koncesionářů České televize jsou voliči SPD - platí voliči SPD propagaci předsedů jiných politických stran v tomto pořadu, přestože voliči SPD to nuceně musí platit. Není jiné řešení než zrušit koncesionářské poplatky. Voliči SPD, my jsme to měli v politickém programu, se kterým jsme kandidovali do voleb, a voliči s tím souhlasí, dostali jsme k tomu mandát. My odmítáme, aby čeští občané museli platit bruselskou a provládní propagandu takzvaných veřejnoprávních médií. To znamená, znovu zdůrazňuji, já jsem nebyl osm let pozván do Otázek Václava Moravce, osm let. Ne osm měsíců, ne osm dní - osm let mě nepozvali, takže já jsem ani nemohl odmítnout, protože jsem ani nebyl pozván osm let. Přitom to celou dobu platí naši voliči, ten pořad, ze značné části. Takhle se dělají politické podvody a zneužívání koncesionářských poplatků redakcí Otázek Václava Moravce a podle mých informací to tam vede ten Václav Moravec, ten to tam řídí. Takže ať si o tom myslíme, co chceme, prostě Česká televize nefunguje vyváženě, a já si jenom přeju, aby se to konečně změnilo, a doufám, že bude naplňován zákon o České televizi, který já jsem nevytvářel, já na něj nemám vliv. Takže myslím, že to je úplně jasný argument, protože jestli předseda jedné ze dvou opozičních stran, strany, která dlouhodobě má podporu kolem 10 %, není osm let pozván do Otázek Václava Moravce, které platí koncesionáři, tak to je opravdu podle mého názoru megapodvod - megapodvod a megazneužití koncesionářských poplatků ve prospěch vládnoucích elit. My nejsme vládnoucí elita, my jsme opoziční strana. Doufám, že budeme vládnoucí stranou, ale zatím jsme byli stále v opozici, takže to je úplně nepřijatelné. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP