(10.10 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, to znamená, pokud není námitek, prohlašujeme toto hlasování (číslo 118) za zmatečné.

 

Budeme hlasovat ještě jednou, a to tak, že paní poslankyně Mračková Vildumetzová navrhuje sněmovní tisk 451 zařadit jako první bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 119, přihlášeno 147 poslanců a poslankyň, pro 68, proti 28. Návrh byl zamítnut.

 

A ve druhé variantě bylo navrženo, aby tento bod byl zařazen jako bod druhý po sněmovním tisku 443, který jsme schválili. Je to takto v pořádku? Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 120, přihlášeno 148 poslanců a poslankyň, pro 69, proti 19. Návrh byl zamítnut.

 

Jsem ráda, že jsme si situaci vyjasnili a vypořádali jsme se se všemi návrhy na změnu schváleného pořadu schůze.

Mám zde jedno sdělení. Paní poslankyně Oborná hlasuje s náhradní kartou číslo 15.

A nyní s přednostním právem paní poslankyně Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. No, byli jsme tady ráno svědky vyjasňování si naprosto nepřijatelných slov na adresu předsedy našeho hnutí Andreje Babiše. (Hluk v sále.) My jsme se snažili zařadit body, abychom si ty věci mohli třeba i v nějaké časově omezené dotaci vysvětlit. Všimli jste si...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Omlouvám se, že vás přerušuji. Prosím o ztišení v sále. Přesuňte své hovory do předsálí a poprosím ještě jednou o klid, aby paní předsedkyně mohla přednést svoji řeč. Děkuji.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Podpořili jsme všechny body, které dnes byly zařazeny na program, prostě proto, že se domníváme, že to jsou body, které jsou projednatelné, jsou ve prospěch, jsou k diskusi, takže v žádném případě jsme se nesnažili nějakým způsobem zbortit jednání dnešní Poslanecké sněmovny. Ale myslím si, že aspoň jeden z těch bodů, které jsme s kolegy navrhli, nebo mí ctění kolegové navrhli, jste prostě mohli podpořit, mohli jsme se domluvit na nějaké časové dotaci, mohli jsme se domluvit na čase, kdy o tom budeme mluvit, protože to se nedá vymlčet. To se prostě nedá vymlčet! A vzhledem k tomu, že situace dopadla, jak dopadla, já jsem čekala, jestli něco nepodpoříte, tak já si beru dvě hodiny pauzu na jednání klubu hnutí ANO.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano. Zaznamenala jsem tedy návrh na pauzu od 10.13 do 12.13 v délce trvání 2 hodin. Pan předseda Fiala také navrhuje.

 

Poslanec Radim Fiala: Ano, dovolte, abych to krátce odůvodnil. I nás v SPD zajímá diskuse o demokracii v této zemi a o budoucnosti demokracie v této zemi, protože tak, jak vy se chováte ve veřejnoprávních médiích, děláte propagaci svým názorům a všichni ostatní jsou umlčováni jak na sociálních sítích, tak na webech a všude, tak to je pro nás prostě nepřijatelné. Žádám o pauzu na jednání poslaneckého klubu hnutí SPD v délce 2 hodin.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Po přestávce, o kterou žádala paní předsedkyně Schillerová. Vyhlašuji tedy přestávku v délce 2 hodin za klub hnutí ANO a poté SPD také si bere pauzu na 2 hodiny, čili pauza je vyhlášena do 14.14. Proto nyní přerušuji 74. schůzi do úterý 12. září 2023 do 14 hodin.

 

(Jednání skončilo v 10.14 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP