(10.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. Nyní tedy zopakuji, že budeme hlasovat o předřazení bodu číslo 8 jako bodu číslo 7, je to sněmovní tisk 385.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 111, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 146, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Dalším návrhem pana předsedy Bendy je předřazení bodu 9 jako bodu 8, sněmovní tisk 405, což je podnikání na kapitálovém trhu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 112, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 147, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Posledním bodem pana předsedy Bendy je předsunutí bodu číslo 12 jako bodu 9, sněmovní tisk 431, což je zákon o matrikách.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 113, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 145, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Pokorné Jermanové, která navrhuje zařadit nový bod s názvem Mediální výstupy pana místopředsedy Bartoška.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 114, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 70, proti 59. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Nachera, který navrhuje zařadit nový bod s názvem Koncesionářské poplatky.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 115, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 68, proti 75. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní hlasujeme o návrhu paní poslankyně Bereniky Peštové, která navrhuje nový bod s názvem Vystoupení pana Bartoška.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 116, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 67, proti 79. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Radka Vondráčka, který navrhuje nový bod s názvem Ohrožení demokracie v České republice.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 117, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 66, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Posledním návrhem je návrh paní poslankyně Mračkové Vildumetzové, která navrhuje předsunutí bodu 101, sněmovní tisk 451, o občanských průkazech, aby byl přesunut - máme zde dvě varianty - jako první bod za přednesené body, tedy jako první bod v podstatě po těch schválených.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 118, přihlášeno 149 poslanců a poslankyň, pro 126, proti 19. Návrh byl přijat.

 

(Mimo mikrofon se domlouvá poslankyně Schillerová s poslankyní Mračkovou Vildumetzovou k hlasování.) K hlasování, paní předsedkyně? (Poslankyně Schillerová: Ne, s přednostním právem.) Omlouvám se. Pojďme si tedy vyjasnit, jakým způsobem mělo být hlasováno.

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Paní místopředsedkyně, já se omlouvám, vy jste asi nepochopila můj návrh. (Předsedající: Asi ne.) Já jsem říkala, že chci, aby to byly dvě varianty. První, aby to byl první bod, protože přede mnou vystupoval Radek Vondráček, Alena Schillerová a ti dávali nějaké návrhy, a já jsem nemohla vědět, jestli jejich návrhy nebudou podpořeny. Takže jsem říkala - popřípadě po těch bodech, které by byly schváleny, poslanci našeho klubu hnutí ANO. (Šum v sále.) Ano, já vám to přinesu, ten přepis, já vám to přinesu. A druhá varianta, kterou jsem říkala, aby to bylo po třetím čtení po sněmovním tisku 443, to byl druhý návrh.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: De facto druhý bod, to jsem pochopila, ale přiznávám, že jsem nepochopila to první. To znamená, že body, které byly navrhovány vašimi kolegy, nebyly schváleny...

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Ano. Takže by to mělo být jako první bod, popřípadě jako další bod po třetím čtení, to znamená druhý. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: To znamená, že jste to chtěla de facto zařadit jako bod první dnešního jednání.

 

Poslankyně Jana Mračková Vildumetzová: Paní místopředsedkyně, jako první bod dnešního jednání, nebo popřípadě jako druhý bod po projednání třetího čtení, které je tady dneska zařazené jako jediný bod, a je to sněmovní tisk 443. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Omlouvám se, já si jenom vyjasním postup... Prosím, pan předseda Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, já jsem hlasoval podle toho, jak vy jste sdělila hlasování. V tom případě protože zřejmě neodpovídalo návrhu paní poslankyně Mračkové Vildumetzové, abychom toto hlasování prohlásili za zmatečné a hlasovali znovu podle toho, jakým způsobem navrhla hlasovat paní poslankyně Mračková Vildumetzová. Já jsem byl připraven zařadit to za námi zařazené body, ale ne před námi zařazené body. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP