Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(15.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

No, takže co se stalo minulý týden? Podle médií jsem měl údajně urážet toho zbytečného ministra, ale když ten pán mluvil v Deníku N, že jsem velmi zkažené, ošklivé a špinavé zboží, tak nic. To je v pohodě, ne? Kdybych tady mluvil od roku 2012, co všechno média o mně řekla, jak jela kontinuálně tu kampaň, tak tady mluvím asi - nevím, dlouho, týdny, týdny mluvím.

Takže ono to vypadalo, že já jsem někoho, ano, tady kyperská firma Seznam zprávy titulek: "Babiš všechny uráží". Ale paní redaktorka nenapsala nic o tom, co tady odznělo na moji adresu, jo, pan premiér kritizoval z tiskové konference. Potom redaktor zase z kyperské firmy Seznam Zprávy, ten, který lhal v den voleb v roce 2021, stál před Lovochemií v Lovosicích a tvrdil, že zaměstnanci dostali prémie, aby volili Babiše - sprostá lež. A teď jsem se dozvěděl, že vlastně asi patřím na psychiatrii podle pána z novin.

Zase tady iDNES: Rozčilený Babiš, nula. Takhle pan prezident Klaus mluvil o nulkách. Tak dobře, budeme si říkat eurohujer. Zbytečný ministr, to je pravda, urážel Dvořáka. A tady je zase komentář. Pan politolog, který kdysi dělal pro sociální demokracii, tak teď nevím, jestli to už je ten projekt toho miliardáře na ČSSD, tak zase mluví o něčem jiném.

No a jak to funguje s tou novou totalitou jsme viděli hned, jak pan Bartošek šel do Interview, kde samozřejmě měl prostor na to, aby pokračoval v mé dehonestaci. Ano?

Další komentář. Andrej Babiš v rychlíku nenávisti. Představte si. V rychlíku nenávisti. Ale zapomněli říct, co o mně tady tihle lidi tvrdili. Ano? Ty urážky, že jsem sloužil totalitě, že jsem spolupracoval a že lžu, kradu, podvádím, dělám špinavou práci. Tohle tady odznělo. Ale to v médiích nenapsali.

Ani pan místopředseda, který zase tvrdil, že ho nepřekvapuje, že útočím na veřejnoprávní média. Ano, potom jsem se dozvěděl, že jsem bezpečnostní riziko pro naši zemi a že jsem prominentní synáček komunistických pohlavárů. No, a tam to byla ta kapka. Jo? A to jsem byl velice slušný ještě. Velice slušný, protože mého tátu nikdo nebude urážet tady. Ano, ten eurohujer.

Oni mi nadávají, já jsem tady šest hodin mluvil o tom, co tahle vláda za dva roky udělala a taky jsem mluvil o tom, jak zničili naši zemi, že nám tady téměř nic nepatří, jak permanentně lžou, jak pan premiér asi přiletěl z Marsu, on nebyl ministr školství v roce dva dvanáct dva třináct, ODS tady nebyla nebo další strany, nejvíc tady byla KDU-ČSL, ta je tady osmnáct let, takže synáček komunistických pohlavárů. Tak už se konečně naučte, že za totáče byly podniky zahraničního obchodu a tam pracovaly desetitisíce lidí, možná statisíce, kteří měli na starosti prodej československého zboží, prodej a nákup, a ty estébáci hlídali. Hlídali, jo? A o tom to je. Takže já si vyprosím, aby někdo mluvil o mně, že jsem syn komunistického pohlavára. Já jsem chodil rok ve Švýcarsku do školy a v roce 1969, když proběhly prověrky, tak jsem se musel vrátit jako garance, aby naši neemigrovali. A můj táta, protože jsme měli tři emigračky, neměl kariérní postup. A já jsem to říkal stokrát, že pokud mě někdo bude urážet a bude mluvit o mojí rodině, tak jsem ještě byl velice slušný potom co tady kolegové předvedli.

Ale já mluvím o tom proto, vážení spoluobčané, protože vy v médiích se o tom nedozvíte. Ono to vypadá tak, že já jsem sem přiběhl, že mně to jako přeskočilo a že jsem reagoval, jak jsem reagoval. Ne, já jsem reagoval na tyhle sprosté urážky, že kradu, podvádím, dělám špinavou práci, a když média to napíší, tak že... nebo pan ministr vnitra tady říkal, že jsem poskytl Maroku nějakou informaci. Víte, kde na to přišel pan ministr? Pamatujete si na toho historika, který měl velký problém s panem prezidentem, s jeho spolužákem? A tehdy byl v Praze takový drb, že přijde útok, a ten nastal. Naráz pan historik změnil a mluvil o Maroku nějaké nesmysly. Sprostá lež.

Takže já nemůžu mluvit o tom? O této hrozné vládě, o této nové totalitě, o tom, co se tady stalo, ale oni mě můžou urážet. Takže mého tátu nebude nikdo urážet, a proto jsem reagoval jak jsem reagoval.

Pan místopředseda, pan Bartošek, který byl zvolen místopředsedou dva čtrnáct i mým hlasem, který byl s námi ve vládě, říkám KDU je vždycky všude, osmnáct let jsou tam, jo, říká, že svými vyjádřeními poškozuji Českou republiku a že já přispívám k tomu, že rozděluju společnost a vyvolávám vlny nenávisti. Ne, ne, já to nedělám. Vy to tady děláte. Já ohrožuju tenhle systém. Tenhle systém, který jsme my nabourali v roce dva čtrnáct a pan Bartošek byl s námi ve vládě, ale teď se snaží z toho vyvinit, a já vím, že on tady není, ale snad když přijde, tak si to můžeme tady říct znovu.

Jo, že vyvolávám vlny nenávisti. Ne, ne. Nenávist vyvolávali vždycky proti mně. Jo? Jezdíte se ochytřovat za Orbánem. Jo? A co já navrhuju? Já navrhuju, aby veřejnoprávní média, které jsou součástí nové totality, a je na to X důkazů a já vám ještě předvedu dneska, byly financovány z jiných zdrojů, tak jak o tom mluví ve Velké Británii, jak se o tom mluví všude.

A to, že pan ředitel, já nevím teď, jestli je ještě tam nebo už bývalý, tady chodil za námi dělat kšefty, můžete mi odpustit DPH? No tak my vám pustíme pro ty důchodce nějaké relace. Toto my jsme nedělali. Ten jeho lobbing tady lezl, přes všechny lobboval.

My neděláme kšefty. A je skutečně velice úsměvné, když pan místopředseda Sněmovny říká o tom, že ohrožuju nezávislost. Ne, oni si kupujou ne nezávislost, oni si kupujou ty média, Česká televize na prvním místě a samozřejmě Český rozhlas a i-rozhlas a tak dále. A to, že je to pravda, vám za chvíli ještě předvedu a ještě jsem byl obviněn, že svým chováním poškozuju demokracii a pověst České republiky ve světě. No, tak to určitě. Nevím, někdo mě uráží, já jsem reagoval. Takže já jsem jen chtěl říct, vážení spoluobčané, abyste věděli, proč jsem reagoval, jak jsem reagoval. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP