Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(13.50 hodin)
(pokračuje Martin Kolovratník)

I v tomto případě zvláštní zákon nestanovuje způsob volby, volební komise i zde navrhuje volbu tajnou, standardně dvoukolovou. V případě zvolení jednoho člena budeme tedy vybírat jednoho ze čtyř, započne čtyřleté funkční období nejdříve dnem jmenování Poslaneckou sněmovnou a zároveň nejdříve od 26. září, až se to místo, jak jsem řekl, uvolní. I zde prosím o otevření rozpravy a poté hlasování o návrhu na způsob volby.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu, do níž nemám nikoho přihlášeného, a protože to tak trvá, tak rozpravu rovnou končím.

Závěrečné slovo, předpokládám, není zájem - ano.

 

Nyní tedy zazněl návrh na tajnou volbu, o čemž budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tajnou volbu? Kdo je proti?

Hlasování číslo 184, je přihlášeno 154 přítomných, pro 140, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Volba tedy bude tajná.

Přerušuji projednávání bodu 142 pro provedení volby.

 

Zahajuji bod číslo

 

143.
Návrh na jmenování člena kontrolní rady Grantové agentury České republiky

A opět poprosím pana předsedu Kolovratníka o uvedení.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Tento bod je velmi podobný předchozímu, pouze se tedy jedná o tu Grantovou agenturu České republiky. Zde je to první volba, první kolo, a to z toho důvodu, že ve stejné datum 25. září končí i zde mandát jednomu členovi Kontrolní rady, je to pan Stanislav Labík. I zde tu výzvu vyhlašuje náš školský výbor, který tak provedl, do 15. srpna obdržel také čtyři návrhy od právnických osob zabývajících se výzkumem a předal je volební komisi, která je následně předala předsedům poslaneckých klubů. Navrženy v tomto případě jsou čtyři vědecké osobnosti, opět je přečtu bez titulu, Jan Hanousek nominován Mendelovou univerzitou Brno, Provozně ekonomickou fakultou, Jaroslav Katolický navržen Vysokým učením technickým Brno, Ladislav Rabušic navržen Masarykovou univerzitou Brno a pan Tomáš Řezanka navržen Mikrobiologickým ústavem Akademie věd České republiky. Tyto nominace volební komise přijala do usnesení per rollam číslo 106 ze dne 24. srpna. I zde volební komise navrhuje tajnou, dvoukolovou. I zde prosím o otevření rozpravy a poté hlasování o způsobu volby.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano, děkuji. Otevírám rozpravu, nevidím nikoho přihlášeného, rozpravu tedy končím.

O závěrečné slovo předpokládám,není zájem.

 

Nyní tedy zahájím hlasování o způsobu volby tajným způsobem.

Kdo bude pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 185, je přihlášeno 156 přítomných. Pro 144, proti dva. Návrh byl tedy přijat.

 

Pane předsedo, ještě se vás zeptám na časové údaje klasické.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Ano, děkuji. Nyní poprosím tedy o přerušení tohoto bodu. Provedeme tajnou volbu ve státních aktech. Jsou to pouze tři lístky, takže na provedení volby dávám čas do 14.05, pouze do 14.05 s tím, že poté bude schůze přerušena, takže oficiálně a formálně výsledky oznámím zítra v 11.00 po písemných interpelacích.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Také děkuji. Já tedy nyní ještě připomenu, že budeme hlasovat do 14.05 ve Státních aktech, a vyhlášení času na provedení voleb je tedy až zítra. Nicméně připomínám také členům organizačního výboru, že schůze organizačního výboru se bude konat 5 minut zhruba po 14. hodině, abychom se přesunuli a sešli ve standardní místnosti.

Nyní tedy přerušuji projednávání i bodu číslo 143 k provedení volby, a to do 14.05 a 74. schůzi do zítřejšího rána, tedy 14. září, do 9 hodin. Přeji hezké odpoledne.

 

(Jednání skončilo ve 13.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP