(11.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Vaším cílem bylo jen odstranit Babiše, který nezapadá do toho vašeho korupčního klientelistického systému, protože jsem s vámi nedělal kšefty a pracoval jsem ve prospěch naší země, ne pro sebe. Vždyť to potvrdil tady předseda klubu ODS pan Benda, když byl v jednom rozhovoru upřímný, že to byl jediný cíl - zbavit se Babiše. Porazili jste ho, fajn.

Takže my máme teď ve vládě superkonzervativní ODS, která ale už vůbec konzervativní není, máme ve vládě probruselskou TOP 09, no, a máte tam Piráty, ty promigrantské zelené aktivisty, kteří jsou posedli Babišem a udávání je to jediné, co umí. Je to strana, která je k smíchu a kterou jediné, co zajímá, jsou koryta. Piráti mají čtyři poslance, tři ministry a politických náměstků a dalších trafikantů tolik, že je člověk ani nedokáže všechny spočítat. Ale občas si jich člověk všimne, obvykle v souvislosti s nějakým násilím na ženách. Nejdřív náměstek na vnitru Kolářík, ne? To znáte ten příběh, milenka, manželka, potom se tam zmlátili všichni. A další pirát na MMR. Před všemi vládními skandály ale Piráti zavírají oči. Teatrálně hlasují o odvolání Blažka, přitom on dokázal nemožné - asi to lobboval přes Nejedlého. A to nemožné je, že udělal z Lipavského ministra zahraničních věcí. (Směje se.) Piráti dávno popřeli všechny svoje principy. Jen aby se drželi svých koryt. Dobře totiž vědí, že nikde jinde by si na takové peníze nepřišli. Tato promigrantska, protičeská, probruselská partička, která by Českou republiku nejraději připravila o právo veta a předala řízení naši země Bruselu, nemá žádnou čest ani hrdost. Oni nikdy nechtěli hájit české zájmy, bojovat za naše zájmy. Oni se vždy tomu Bruselu raději podvolili. To je jejich DNA. Když to vypadalo, že Piráti vyhrají volby a pan Bartoš bude premiér, tak šel do Evropského parlamentu a tam už vlastně říkal no, my nemusíme mít to veto, vždyť nás to Německo odřídí, nebo Francie.

No a pak s vámi sedí strana Dozimetr. Dozimetr je další věc, která vás pojí, stejně jako antibabiš. Hnutí STAN, které je od základu provázáno s organizovaným zločinem, které bylo politickým projektem mafiána Redla, který realizovali Gazdík, Polčák, Hlubuček a další, tak pan ministr Rakušan má tu drzost si z toho dělat legraci a zlehčovat to a tahat do toho paní Vildumetzovou. Tak samozřejmě novináři jim jdou na ruku! Hlídací psi demokracie. To bych rád věděl, koho vlastně hlídají.

Tak vám pomůžu. 500 pro Gazďu. Víte, co to je? To je z odposlechů, co má policie. Říká to ten mafián Redl. Co to asi tak bude? To jsou regulérně půlmilionové úplatky pro pana poslance. A proč jste o tom nepsali? Proč o tom netočila Česká televize? Teď ráno mě zase odchytil - vážený pane nový řediteli Součku - ten váš aktivista z pořadu Reportéři, že točím nějaká videa, která mají rozdělovat společnost. Ne, já nelžu. Vy točíte videa, prolhaná, vylhaná, účelová. A ještě ta šéfka toho aktivistického pořadu Reportéři má střet zájmů, protože má kámoše v Dopravním podniku, po tom, co psychopat Wollner odešel, jo? Takže 500 000. A Reportéři... Pamatujeme si, teď u soudu, je žaloba psychopata Wollnera na Dobiášovou, která jasně řekla, jak to tam fungovalo. Mňaukání a nevím, co tam všechno ještě dělali. Neskutečné. Je to u soudu, tak snad se dozvíme, jak to tam bylo.

Tady další - Deník N. To je taky protibabišovský, který citoval policii: "Zajištěné hovory z Redlova bytu, jasně vypovídají o tom, že Redl stojí za financováním volební kampaně hnutí STAN a TOP 09." Tady to je. Pokud tomu někdo nerozumí, třeba pan premiér Fiala nebo pan prezident, tak to řeknu, aby to pochopil úplně každý. Dvě vládní strany, STAN a TOP 09, byly podle policie financovány z korupce! Peníze pocházely od organizované zločinecké skupiny z kauzy Dozimetr, která tu rozkrádala veřejné finance. A víte, jak se celá ta zločinecká skupina dorozumívala? No přes šifrované telefony, které jim Polčák rozdával. Měli je proto, aby je neodposlouchávala policie. A když se ukázalo, že ho měl i Gazdík, tak ten rezignoval. A pan ministr Rakušan tvrdil, jak na něj řval, aby ten telefon rozšlapal a vyhodil z okna. No a teď se ukázalo, že lhal. On ho měl celou dobu taky, ten telefon. A proč ho měl? Kdo mu ho platil? Ten přístroj prý stojí desítky tisíc. Kdo to platil? Polčák, Redl...? Když se tedy domlouvali na vládě, jak říkal pan ministr, asi by je mělo celé vedení STAN. Ale to tak asi není, ne? Asi všichni ho neměli, jenom určitá skupina. Takže to je další lež. No, a na to by se měli ptát novináři, kteří místo toho zkouší kolegyni Vildumetzovou, že její manžel z vedení ODS kamarádil s nějakým člověkem z této kauzy. Mimochodem ten telefon, ten je tak vymakanej, že možná je tam nějaký server, kde by se dalo zjistit, že kdo s kým vlastně komunikoval. To by měla asi řešit policie. A jak může někdo porovnávat tuhle korupci, rozkrádání, s paní kolegyní Vildumetzovou, která kvůli stejné věci za to, že tam byl nějaký známý jejího manžela, rezignovala už před rokem? Shodou okolností dneska zase vyšla nějaká věc. Ona rezignovala jen kvůli tomu, že ten člověk byl známý rodiny. A byl tam nějaký náznak korupce? Něco ukradla? Já o tom nevím teda. Takže já nevím, co vlastně chcete, novináři, místo toho, abyste se starali skutečně o tu kauzu.

V poslední době mluvím o nové totalitě. Samozřejmě je jiná než ta komunistická. Nová totalita je stav, kdy strany pětikoalice ovládly celý stát, vládu, Sněmovnu, Senát, své lidi si dosadily na Ústavní soud a mají svého prezidenta. Navíc Fialovu vládu devótně obhajuje naprostá většina médií. Kyperský antibabišovský server Seznam Zprávy vždycky vládě přispěchá na pomoc. Bakalova Ekonomie pěje slávu na Fialovu neschopnost EU. Křetínského Blesk a Reflex vždy otiskne nějaký oslavný článek. Penicilin a tyhle nesmysly. A samozřejmě nesmíme zapomínat na veřejnoprávní aktivisty z České televize a Českého rozhlasu. Naposledy 168 hodin trapné obhajování Lipavského. Kdyby ta Černochová neodřídila ta letadla, která mimochodem pendlovala šestkrát, protože nabrala jenom 40 lidí, kdyby ten Lipavský chtěl spolupracovat se Smartwingsem, tak od neděle mohl. Místo toho šel do Ománu na výlet a potom si dělal PR kvůli návratu 34 lidí. Ano, a ti lidi, kteří se vyjadřovali, stěžovali si, tak ta média zveřejnila jen to, co bylo potřeba.

Takže Česká televize... Samozřejmě pětikoalice si chce pojistit tuto loajalitu České televize a Českého rozhlasu zvyšováním koncesionářských poplatků. Kvůli tomu mocenskému informačnímu monopolu určité části spektra pak naše názory a řešení nejsou médii skoro slyšet. Nás se ptají, proč jsme chtěli tuhle nedůvěru? No za prvé jsme to chtěli proto, protože je to úplná katastrofa, ničí tuto zemi. A taky tady můžeme aspoň něco říct. Takže v médiích nejsou slyšet jejich skandály a průšvihy vládní věrchušky jsou přehlíženy a bagatelizovány a všechno kolem opozice naopak nafukováno. A to je asi důvod, proč se vláda teď chce odvděčit a navýšit a rozšířit koncesionářské poplatky. Jinak nechápu důvod toho, proč by měli všichni občané, vážení spoluobčané, platit 10 miliard ročně za něco, na co se ani možná nechcete koukat. Já tedy na to nekoukám. A někteří, kteří to ani nepoužíváte. Dokonce teď máme platit za mobil, jo? České televizi a rozhlasu, kde vůbec nevíme, jak vlastně hospodaří s vašimi penězi. To jsou vaše peníze. A to nejde tady o to, že by někdo chtěl rušit tahle média, která už dávno nejsou veřejnoprávní, ale aby zkrátka se financovala jiným způsobem. A taková debata probíhá nejen ve Velké Británii, ale i v Německu a v dalších státech. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP