(11.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Ale to není jen Euro 7, ale to jsou i další věci, jako třeba válka na Ukrajině, kde si pan premiér Fiala, na rozdíl od Poláků, neřekl během předsednictví, kdy jste měli největší sílu, kdy jste měli řídit Evropu, o jediné euro na uprchlíky. Ani jedno! A já jsem zvědav, jestli tedy o to požádáte. Tehdy jste měl obrovský vliv. Ale místo toho, abyste o to požádal a bojoval za české zájmy, tak jste v Bruselu jenom líbali ty prsteny!

Fialovo předsednictví EU bylo tak zelené, že to překvapilo i toho levicového extremistu a promigračního fanatika Timmermanse, který na naše předsednictví a pana premiéra pěl samou chválu. Naprostým podvolením se Bruselu ve věci klimatického šílenství tak premiér Fiala lidem dál zdraží život, sníží jim životní úroveň a zlikviduje náš tradiční průmysl a ohrozí naši konkurenceschopnost. Zatímco politikům v západní Evropě konečně pomalu dochází, jak nebezpečná celá realizace Green Dealu je, pan premiér Fiala tady mluví o tom, jak skvělou příležitost tato zelená zvrhlost představuje. Možná by bylo dobré, aby to řekl konkrétně, protože Green Deal aktuálně ničí celý evropský průmysl.

Migrace. Bezpochyby nejhorší zrada, které se dopustila tato vláda, a zradila naši zemi, je vypracování a schválení migračního paktu EU. To bude znamenat jediné: ohrožení bezpečnosti našich lidí. Migrační pakt EU, který v tajnosti a bez veřejné diskuse prosadila Fialova vláda, jsou jen narůžovo přelakované kvóty. Je to pozvánka ilegálních migrantů do Evropy. Dává zemím na výběr mezi špatným a horším řešením. Buď budeme rok co rok přijímat blízkovýchodní a africké migranty, a minimální kvóta je 30 000 migrantů ročně, ale může to být i milion. Proč? Protože každý ten migrant má mobil. Takže si představte, že - nevím - milion nebo dva miliony migrantů teď zjistilo, že ta migrační zrada byla dokončena, oni to všichni slyší, ale oni si nevyberou těch 30 000, vždyť už přišlo kolik? Dvě stě tisíc?

Takže vy jste je pozvali a teď vidíme, co se děje na našem území. Ano, všichni chtějí do Německa. Německo zavedlo dnes kontroly. Ano. Takže to také otravuje život našim lidem. A čteme Q7 pro pět lidí, je tam šestnáct. Tady poslední článek: Švédka na kokainu vezla v osobním autě na D1 dvanáct migrantů. Policie na dálnici D1 na Vysočině zadržela řidičku původem ze Švédska, která vezla v osobním autě migranty z Turecka. Test u ní odhalil požití kokainu. - To je ohrožení našich lidí! To je ohrožení. A kolik jich bylo?

Takže já vím, že vy tomu nerozumíte, že jste tam měl vystoupit a rezolutně říct: jediné řešení migrace je, že nevyplují ty lodě! Nevyplují! Že ti migranti zůstanou v severní Africe. Vždyť ten člověk včera, co zastřelil dva lidi v Bruselu, tady nedostal azyl. Jak je možné, že se dostal na evropský kontinent? A my víme, kdo tady po cestě zůstane? Nevíme. Ale vidíme, co se děje v Evropě, co se děje po útoku Hamásu na Izrael. To vidíme. Takže to je úplná katastrofa. Vy jste je pozvali, ano, a oni teď nečekají, že bude hlasovat nějaký Evropský parlament, který možná je proti. Jim je to úplně jedno! Dostali pozvánku a chodí. Chodí.

Takže bylo by dobré, kdyby pan ministr Rakušan šel na stáž do Švédska. Tam je 12 mrtvých. Tam jsou no-go zóny. Tam se vraždí lidi. Eritrejci, všude problémy. Čteme to celý rok. Ano. Nebo do Dánska. V Dánsku by mohli panu ministrovi ukázat, jaká tvrdá opatření, jak zpřísnili podmínky pro azyl. Ano. Mette Frederiksen je jak Margaret Thatcher. Ta je tvrdá. Ta striktně vždy tvrdě bojovala za zájmy Dánska. A je pravda, že kdysi byla promigrantská, ale už pár let pochopila, že je to cesta do pekla. Takže v Dánsku dokonce každý žadatel musí třeba podat úřednicím ruku. Víte asi proč.

Teď vláda teatrálně začala s potěmkinovskými kontrolami na česko-slovenských hranicích. Občanům tvrdí, jak migraci řeší, přitom programově lžou. Naopak jí nechávají volný průběh a migranti to se svými mobily a provázaností na sociálních sítích moc dobře vědí. A samozřejmě ti pašeráci. Všude jsou ti pašeráci. Ze zadržených migrantů se do země původu nedaří vyhostit prakticky nikoho. Menší počty ilegálů se momentálně daří předávat do tranzitních zemí, momentálně na Slovensku. To je ovšem jen zbytečný krátký odklad, protože všichni bez výjimky podnikají další pokusy dostat se do cílových destinací, zatím hlavně do Německa.

Většina u nás zadržených cizinců končí s příkazem k vyhoštění, to znamená, že z toho detenčního zařízení dostanou papír a potom mají do měsíce opustit naše území a uděluje se jim zákaz pobytu v EU. Ale to nikdo nekontroluje. Vy normálně otevřete dveře těm zadrženým ilegálním migrantům, a pokud jsem slyšel, tak jsou tam i lidé pod drogami, jsou nebezpeční někteří! Někteří jsou i ozbrojení. To je to ohrožení bezpečnosti našich lidí, ano? Takže nikdo je nedeportuje. Nejsou zadrženi ve vyhošťovací detenci a pokračují po své cestě po západní Evropě. Ale já znovu opakuju, oni vůbec nemají vstoupit na půdu Evropské unie! A samozřejmě Schengen, nekonečný příběh. Měl jsem teď jednání s premiérem Albánie Edi Rama. Včera tam měl vlastně většinu lidí z Evropské unie. Místo toho, aby byla Unie akční a vzala do Schengenu celý Balkán - Srbsko, Bulharsko, Rumunsko - a bránila naši zemi na vodě, na moři, aby se k nám nedostali tihle ilegální migranti, tak se neděje nic, jenom zase projevy a tak dál.

Ale jak to u nás tedy funguje? Naše policie dokáže velmi dobře odhalit pozměněné nebo kompletně padělané doklady států EU, Jižní Ameriky a dalších zemí, s nimiž máme bezvízový styk. U dokladů zemí Blízkého východu a Afriky se pravost neprověřuje. V těchto případech přijímá cokoliv, dokonce i nekvalitní fotografii jakéhokoliv dokladu v mobilu. Jaký tedy smysl mají kontroly na hranicích, když nikoho nedokážeme deportovat? Co se v České republice děje se zadrženými migranty? Jaké procento je vráceno a jaké je propuštěno? Na to je snadná odpověď. Kontroly na hranicích jsou jenom vládní PR, aby to vypadalo, že pan premiér s panem Rakušanem něco dělají. Se zadrženými migranty se nic neděje. Dostanou papír, že mají opustit Českou republiku, který roztrhají, a jdou do Německa. Repatriace žádné nejsou. Ale to je problém celé Evropy! Migranti s odmítnutými žádostmi zůstávají v Evropě. Ano, to je ten včerejší případ! To byl migrant, který zastřelil dva lidi, kterému odmítli azyl. Znovu opakuji, nemá tu co hledat!

Fiala s Rakušanem tak svou neschopností ohrožují bezpečnost našich občanů a naši zemi vedou po stejné cestě, jako se vydala západní Evropa se svými migrantskými no-go zónami. Je to celé úplně na hlavu! Švédsko, Francie, Belgie, Německo a další země, které dříve podporovaly migraci, tak teď už vědí, že to byla chyba, a celý ten systém přehodnocují. A my teď opakujeme tu samou chybu, kterou už některé státy dělaly a poučily se z ní. Oni migranty chtěli jako pracovní sílu, ale to se neosvědčilo.

A co o tom mluví bývalá ikona americké diplomacie, bývalý ministr zahraničí Henry Kissinger, který říká: Německá azylová politika je chyba. Jásot Arabů je bolestivý. Ikona americké diplomacie, bývalý ministr zahraničí Henry Kissinger označil německou azylovou politiku za chybu. Ano, to "schaffen das!", to byla tragédie, protože do Evropy pustila lidi odlišné kultury. Reagoval tak na záběry Arabů v Německu a dalších evropských zemích oslavujících útok palestinské teroristické organizace Hamás proti Izraeli. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP