(14.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A pokud vláda pětikoalice, vláda pětikoalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN, pořád mluví o nějakém řešení na úrovni EU - no, slyšel jsem to v minulosti od jiných stran, ale dobrá. Prosím vás, řešení migrace na úrovni EU neexistuje! Vždyť to vidíte, to je přímo škodlivý a nebezpečný názor, kterým jenom dáváte zbytečný čas k tomu, abychom přijali adekvátní a jasná řešení, aby tady k tomu nedocházelo. Řešení migrace na evropské úrovni je to řešení, které vy jste nám už ukázali z Fialovy vládní pětikoalice, že jste odsouhlasili migrační pakt EU na přerozdělování migrantů do České republiky. To je šílené, takové řešení nechceme! My takové řešení nechceme, my jako SPD a naši voliči, když budu mluvit čistě za nás, my takové řešení nechceme! My tady nechceme žádné islámské, africké, muslimské nelegální migranty, žádné takové tady nechceme. Žádné nelegální migranty nechceme ostatně.

Takže samozřejmě řešením, o kterém já dlouhodobě hovoříme, jenom to zopakuju, je pouze nulová tolerance ilegální imigrace a zákaz propagace islámu v České republice. A zase už slyším, jak jsem to absolvoval, tady Piráti vždycky obhajují migraci a jsou pro migraci, ostatně teď to dokonce napsali na sociální sítě, že migrace je prý legální, migrace je normální. Ale já vám říkám jednu věc: Lidi nemají právo na migraci do jiné země. Je to přesně naopak, než říkají Piráti a vládní strany. My máme právo, my občané České republiky, rozhodovat o tom, kdo tady s námi bude! To je naše právo, ne že mají migranti právo stěhovat se po celé Zemi! Takže vy to úplně obracíte jinam. My musíme mít právo a máme právo navzdory Fialově vládě rozhodovat o tom, kdo tady s námi bude žít. My jsme odpovědní za tuto zemi a naši předci tady vyrůstali a budovali tuhle zemi.

Samozřejmě, dochází teď dokonce i k bagatelizaci, prý jsme dvanáctí. To je, jako když ministr Rakušan říká, a teď jsem to absolvoval opět v televizi s panem Michálkem a i s panem Rakušanem, když jsem byl v televizi, tak oni říkají: Ale kriminalita Ukrajinců v České republice v poměru k jejich množství, vlastně to je v poměru, to množství je to v pořádku, říkají. (Ukazuje graf.) O čem to mluví? To je úplně neuvěřitelné, jak hovoří zástupci Fialovy vlády, jak to bagatelizují. Vždyť přece ruku v ruce s tím stoupá počet nevinných českých obětí, které tady vůbec nemusely být! O čem to mluvíte, ukrajinská vládo? Už jsem tady o tom hovořil, tady mám oficiální tabulku, kterou jsem dostal na základě svojí interpelace na ministra vnitra Rakušana. Prudce stoupá počet trestných činů cizinců v České republice neboli prudce stoupá počet obětí - českých občanů. A pan Michálek z Pirátů mi v neděli řekne v televizi: Ale máte čísla, kolik z toho Ukrajinci udělali sami sobě? O čem to mluví? Jako kdyby nevěděl ta znásilnění nevinných žen v Hostivaři, v Plzni, jak tu českou dívku znásilnil Ukrajinec, hodil ji do pytle, shodil ze srázu a ona jenom tím, že chudák předstírala, že už je mrtvá, tak to nějak přežila. (Hovoří hlasitě, důrazně.) Oni ještě se ptají, poslanci vládní pětikoalice, ještě to bagatelizují dotazem, jestli mám podrobné statistiky, jestli část z toho nejsou Ukrajinci vzájemně. To je šílené! Stejně jako když ministr vnitra Vít Rakušan po tom otřesném znásilnění v Plzni, o kterém jsem teď hovořil, napsal na Twitter: Doufám, že oběť bude v pořádku. V pořádku? Po takovém otřesném znásilnění a po tom, co ji ten Ukrajinec dal do černého pytle, shodil ze srázu a ona to stěží přežila? V pořádku? O čem to mluví tenhleten člověk, Vít Rakušan z hnutí STAN? Ta už nebude nikdy v pořádku, pane ministře! Takže to je opravdu neuvěřitelné, co vy tady předvádíte.

Jenom tady zopakuji tu statistiku. V roce 2020 cizinci spáchali podle oficiální statistiky Ministerstva vnitra v České republice 6 350 činů, v roce 2022 už to bylo 8 427 a jenom do 31. 7. letošního roku už to bylo 4 877, to znamená znovu nárůst, minimálně při pololetním srovnání už to vidíme i letos. A z toho Ukrajinci, z toho spácháno státními příslušníky Ukrajiny, je tady napsáno, cituju, 2020 1 535 činů, 2022 poté, co vy jste přijali ty Ukrajince, tu masovou vlnu, 2 568 činů a letos do 31. 7. už to bylo 1 857 činů, takže opět prudký nárůst. A není to nic xenofobního, nic to není, jsou to fakta, jsou to tabulky oficiální z Ministerstva vnitra. (Ukazuje tabulku.) No, je to tam, takto to mají rozepsáno, já jsem si to vyžádal. Takže kvůli vaší vládě prudce přibývá českých obětí kriminality cizinců a je to všechno kvůli vám, kvůli Fialově vládě, protože jsou vám ukradení čeští občané a bezpečnost českých občanů.

Takže já jako druhý bod navrhuju, znovu to zopakuji, bod s názvem Fialova vláda prosazuje přerozdělování nelegálních migrantů do České republiky. Rád bych tohle všechno diskutoval tady veřejně a žádám vás o schválení tohoto bodu, protože ta situace je úplně neúnosná. Začíná být neúnosná opravdu a je potřeba to zastavit, ne jako říkají představitelé vaší vlády: Ještě to tady není tak hrozné, ještě to tady není jako v západní Evropě. O čem to mluvíte?

A bod číslo 3 -

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Omlouvám se, jenom s dotazem se obracím, zda si přejete nějaké pevné zařazení.

 

Poslanec Tomio Okamura: Ano, chtěl bych, aby to byl dneska první bod, to, co jsem navrhoval, první a to, co jsem teď navrhoval, jako druhý bod na dnešní program schůze Poslanecké sněmovny. Děkuji. (Předsedající: Ano, děkuji.)

A jako třetí bod navrhuji bod s názvem Strany Fialovy vlády prosazují konec suverenity České republiky. Evropský parlament přijal minulý týden usnesení vyzývající k tomu, aby se Evropská unie zbavila možnosti rozhodovat ve svých orgánech jednomyslně. Jde tedy o návrh na zbavení členských států práva veta, tedy práva zablokovat na úrovni Evropské unie přijetí rozhodnutí, které je v rozporu s jejich národními zájmy. Tento návrh, který představuje zbavení členských států zbytku jejich státní suverenity, podpořili i čeští poslanci zvoleni za Pirátskou stranu. Mimochodem, četl jsem, že to podporují i poslanci TOP 09 a podporuje to i prezident Pavel. Usnesení Evropského parlamentu obsahuje kromě návrhu na zrušení jednomyslného hlasování v Radě EU i návrh na zrušení možnosti vytvářet v rámci tohoto orgánu takzvané blokační menšiny, což je jediný institut, který dosud umožňuje skupině členských států, například V4, a jejích spojenců za přesně vymezených podmínek zabránění přijetí rozhodnutí nebo závazné právní normy, které tyto země poškozují. Návrh Evropského parlamentu představuje opuštění principu jednomyslnosti v 65 zbývajících oblastech rozhodování, tedy například v oblasti zahraniční, bezpečnostní, daňové či sociální politiky a zdravotnictví a přesun dalších kompetencí členských států na úroveň EU. Návrh obsahuje ustanovení, aby se euro stalo povinnou měnou pro každou členskou zemi EU. Jedná se o návrh na zásadní průlom do zakladatelských smluv EU, který ještě vyžaduje souhlas zástupců vlád členských států v dalších orgánech EU. A to je ta pointa, proč to chci jako třetí bod? Protože vy chcete -- vaše Fialova vláda podle všeho chce - zrušit právo veta, které mají členské země, to znamená, definitivně zničit naši suverenitu, abychom se stali jenom ocáskem Německa, případě Francie, kde vládnou vaši kamarádi z vašich evropských frakcí, mimochodem, a tihleti kolem, samozřejmě.

To znamená, že proč to chci navrhnout, je, a už jsem to tady navrhoval minule a vy jste mi to zamítli: mě zajímá stanovisko vlády Petra Fialy k tomuhletomu, protože Piráti hlasovali pro, někde v médiích jsem asi před čtyřmi nebo třemi týdny četl, že TOP 09 je pro, ve finále jako strana, to říkali, tam se nemluvilo o europoslancích. A prezident Pavel řekl, že je pro omezení suverenity České republiky tím, že se zruší právo veta. Podle mého názoru je to přímo vlastizrádný postup, tohleto, to musím říct úplně na rovinu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP