(17.10 hodin)
(pokračuje Věra Kovářová)

Nyní bychom přistoupili k hlasování o návrhu pana místopředsedy Havlíčka, který navrhuje zařadit nový bod s názvem Jak hodlá vláda konkrétně řešit katastrofální hospodářské výsledky v roce 2023.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 22, přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 82, proti 96. Návrh byl zamítnut.

 

Paní poslankyně Šafránková navrhuje předřadit bod číslo 25, sněmovní tisk 9, což je zákon o sociálních službách, na dnes jako první bod.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 23, přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 69, proti 60. Návrh byl zamítnut.

 

Další návrh paní poslankyně Šafránkové je zařazení nového bodu s názvem Kritická situace sociálně ohrožených skupin občanů v důsledku nezvýšení životního a existenčního minima vládou Petra Fialy.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 24, přihlášeno 181 poslanců a poslankyň, pro 81, proti 93. Návrh byl zamítnut.

 

Posledním bodem, který navrhuje paní poslankyně Šafránková, je zařazení nového bodu, který zní: Vážná rizika a negativní dopady snížení normativu a příspěvku na bydlení vládou a koaličními poslanci a návrh SPD na jejich řešení a pomoc občanům.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 25, přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 80, proti 97. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní bychom hlasovali o zařazení nového bodu, který navrhuje pan poslanec Jan Richter, s názvem Tragická událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 26, přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 178, proti 1. Návrh byl přijat. Zařadili jsme tento bod.

 

Nyní budeme hlasovat o jeho pevném zařazení. Pan poslanec Richter navrhuje tento bod zařadit jako první bod na dnešní den s tím, že se další body přečíslují.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 27, přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 180, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Posledním návrhem je návrh paní poslankyně Mračkové Vildumetzové, která navrhuje předřadit bod 113, sněmovní tisk 465, což je zákon o zbraních a střelivech, třetí čtení, jako druhý bod na dnešní den.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 28, přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 81, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 87. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 29, přihlášeno 180 poslanců a poslankyň, pro 160, proti žádný. Návrh byl přijat a pořad schůze byl tedy schválen.

 

Všem vám děkuji za spolupráci a předávám řízení schůze.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přeji pěkné odpoledne. Vystřídali jsme se v řízení schůze. Budeme nyní pokračovat podle schváleného programu.

 

První bod, který jsme zařadili na dnešní jednání, nese název

 

146.
Tragická událost na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Tímto bod otevírám. Prosím, aby se slova ujal navrhovatel tohoto bodu, poslanec Jan Richter, který se, bude-li souhlasit, stane zároveň i jeho zpravodajem. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Richter: Vážený pane předsedající, já bych poprosil ctěnou Sněmovnu, jestli by mohla na můj návrh hlasovat o změně zpravodaje tohoto bodu, protože z důvodu mých emočních a zainteresovanosti bych přímo nechtěl být součástí tohoto bodu takto zařazen. Navrhuji za náš klub paní profesorku, poslankyni Válkovou - pardon, jestli jsem to řekl jinak - že by - to by měla dělat předsedkyně klubu.

Využiji tady ještě jedné minuty. Prosím vás pěkně, všem vám děkuji za zařazení tohoto bodu. Myslím si, že nepamatuji, je mi 56, ale jste tady stoprocentně starší lidé, a nepamatujete si takový masakr v dějinách České republiky, nebo já o něm nevím. On se schválí program, my máme první bod, podle mě dost závažný pro všechny lidi tohoto státu, kteří by rádi viděli nějaké odpovědi, a vláda odejde. To mi nepřipadá úplně korektní. Děkuji panu ministrovi, že tady je. (Obrací se na ministra Rakušana.) Ale že ten zbytek je pryč, mě děsí. (Na svých místech sedí ještě ministryně Langšádlová a Černochová a protestují.) Omlouvám se paní Černochové a paní Langšádlové. Jsou tady tři z vlády. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP