(10.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Mimochodem, "morální maják" také vrátil do Pozemkového fondu nějakou podivnou paní. Byl s námi ve vládě, já si to dobře pamatuji. Ty restituce, jak se tam podvádělo, je to pryč. Je to pryč. To jsou výsledky jejich vládnutí. Takže to je bod 35: Miliony pro dalšího politika ODS. Také šly přes záložnu, kde měl peníze Fiala.

Teď mám tady bod číslo 36, ten se jmenuje Výzva premiérovi Fialovi, ať zveřejní daňové přiznání a majetkové za rok 2011, než se stal ministrem školství v Nečasově vládě, a ať zveřejní veškerý svůj majetek, všechny nemovitosti, všechny pozemky, všechny domy a zdroj jejich financování. Pan premiér poskytl provládnímu Blesku rozhovor a tady je otázka: "Expremiér Babiš vás vyzval ke zveřejnění každoročního daňového přiznání. Uděláte to? To nic nevyřeší. Na rozdíl od Andreje Babiše všechny moje příjmy jsou z neveřejných prostředků." Ne, daňových poplatníků, pane premiére. I ta neziskovka, všechno platí lidé. "Nepodnikám a nikdy jsem vlastně nepodnikal." No, podnikal jste, pane premiére. Ta neziskovka, to bylo podnikání, pro barmské ženy, bohužel. Nevím, kde to skončilo všechno. "Ty peníze by se ani v daňovém přiznání nevyskytly. Já udělal jinou věc, o které si myslím, že je důležitá. Dal jsem médiím k nahlédnutí výpisy z banky, které ukazují, že jsem tam peníze poslal a v které době, a že jsem je zase vybral." Pane premiére, to, že jste finančně negramotný pro stát, to víme. Takže já vám to řeknu ještě jednou. Ta majetková přiznání, která tady dávají poslanci a politici, nemají začátek, tam je jenom nárůst, a v tom je ten problém. Takže v roce 2011, předtím, než jste se stal ministrem školství, jste měl jasně deklarovat veškeré vaše majetky, veškeré byty, pozemky, domy, všechno, a k tomu od roku 2011 daňové přiznání, vaše příjmy, jestli ty peníze, za které jste je nabyl, jste získal poctivě. Takže tady je nějaká pokuta, nějaká sranda - zase PR. Takže pokud chcete být transparentní, ukažte všechny majetky, porovnejte to - rok 2011, stal jste se ministrem školství 2012 v rámci vaší politické kariéry. O tom to je.

V roce 2016, když polistopadový kartel, který společně dělal vždycky kšefty, zjistil, že nebudu s nimi dělat kšefty, když mi jeden premiér - když jsem řval, že je prodražená letecká záchranka - a premiér mi řekl: Vždyť vy máte Kapsch. Já jsem říkal, cože? My máme Kapsch? Možná Kapsch někoho platil, ale nás určitě ne. A když jsme udělali výběrové řízení, tak jsme ušetřili miliardu ročně navíc. Kdo tam kradl v Kapschi, to snad vědí ti, kteří to pamatují. Já jsem nikdy nekradl, nikdy, a neměl jsem nikdy žádné aféry. A pokud provládní server uloží paní redaktorce napsat nějaký článek, že Babiš měl nějaké skandály? Ano, ty vymyšlené skandály se netýkají mojí politické kariéry. Moje politická kariéra začala v listopadu 2013 a kariéra ve vládě 29. ledna 2014, takže potom kartel přišel s tím, že "Babiše se musíme zbavit". Tak co vymysleli? Dluhopisy. Koho dluhopisy? Kalouska! A Sobotka? Sobotka mě vyhodil z vlády na základě vymyšlených dluhopisů. Mimochodem, ty dluhopisy měly výnos 6 % a dneska prime rate je 7, takže ti, kteří dostali ty peníze, dobrý kšeft.

A co se stalo? 2. února, tady je rozhovor - mě všichni honili, přišly tři štáby, tam vzniklo legendární pro mladé "sorry jako", tam jsem to řekl roku 2016. Ukázal jsem veškerá daňová přiznání od roku 1996 a do roku 2016, pane premiére. Dvě auditorské firmy to certifikovaly, tak si přečtěte můj rozhovor 2. února 2017. V úterý vás premiér Sobotka vyzval, abyste objasnil své příjmy minulých let, ne? Tady jsem to všechno řekl. Tak to udělejte stejně, pane premiére, když jste čistý. Ukažte nám vaše majetky, vaše příjmy, ukažte to veřejnosti, ne? A tady provládní Blesk napíše: Když premiéři mažou chyby charitou. Tak, vážení z Blesku, já jsem žádnou chybu v Čapím hnízdě neudělal a dal jsem na charitu 50 milionů, abych ukázal, že je to celé nesmysl a účelové politické trestní stíhání. Takže tady zase mě spojili. To je ten dvojí metr, pane premiére! Takže podle mého názoru vaše argumenty jsou o ničem a měl byste to udělat, aby lidé z toho měli pocit, že nemlžíte.

Bod číslo 37, to vyšlo dneska: "Stopy z Fialovy záložny vedou ke špionovi, který měl okrást tajnou službu o milion." To je neuvěřitelné, ta rozvědka - nevím, jestli víte, co to je, to je pod ministrem vnitra. To je služba, v minulosti tam byla vyšetřovačka, tam zmizely stovky milionů. To nikdo pořádně ani nekontroluje. Mají neomezenou moc. Já vím, že samozřejmě v minulosti se to i zneužívalo. Nemám na to důkazy. Měli tam takovou Agátu. Škoda, že ji nepoužili na toho blázna, který tady zastřelil ty studenty. Škoda. Škoda! A pamatujete, jak se stal pan Rakušan ministrem vnitra? Nejdřív domluvil Švejdarovi, ještě ani nebyl ministr, ho zlikvidoval, a potom Dozimetr Rédl dosadil šéfa rozvědky - z Dozimetru. Rozvědka je mocná. Kdo je kontroluje? Co si tam dělají? Mají nekontrolované peníze. Nekontrolované! Takže tady je takový článek. Špion zase, neuvěřitelné!

Potom máme tady ještě Piráty, takže další titulek, a to je bod 38. Dobře poslouchejte, to je skandální, to bude zajímat mladou generaci. My chceme, aby mladí lidé založili rodinu, aby měli děti, aby měli kde bydlet. Titulek: "Osm metrů musí pro život stačit. Stát chystá nový nejnižší standard bydlení." To si snad dělá někdo srandu! Osm metrů? Kolik to je? Dvakrát čtyři, ne? Dvakrát čtyři. Nebo podělte těch osm metrů... Je to dvakrát čtyři? "Minimálně 8 metrů čtverečních by v bytech mělo být vyhrazeno takzvané obytné ploše, tedy místu, které bude splňovat nároky na dostatek světla. Byty o rozměrech několika málo metrů čtverečních jsou standardem zejména v jihovýchodní Asii." Takže začneme s byty... Víte, jak je to v Japonsku? Tam jsem byl na intronizaci císaře. Tam jsem se dozvěděl, že Japonci, protože jich je strašně moc a ještě dlouho žijí - já jsem tam potkal ministra financí, tomu snad bylo devadesát - mají takové byty, kde je hrozně slyšet. Takže když se chtějí mazlit - to snad můžu říct, mazlit, ne, to nevadí - nebo když chtějí mít děti, tak jdou do hotelu. Nemůžou se mazlit doma. (Pobavení a potlesk poslanců ANO 2011.) Takže kam směřujeme? Co to znamená, 8 metrů čtverečních? To je peklo, tohle! Přitom u nás lidé by chtěli mít byty aspoň 60 metrů čtverečních. Takže možná by nám to pan Pirát Bartoš mohl vysvětlit. To fakt je neuvěřitelné! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP