(10.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže ještě jednou opakuji, jako druhý mimořádný bod navrhuji bod Podpora zdravotně postižených spoluobčanů, protože prostě my to téma nenecháme usnout a chceme slyšet od zástupců vlády, jakým způsobem chcete tuto řekl bych neadekvátní situaci řešit. Já vím, že je vám to jedno ve vládě, že vy kašlete na lidi, ale my prostě tady nebudeme mlčet a budu opakovaně tady zvedat tato témata, protože v SPD nám jde o to, aby slušní lidé měli lepší životy. Děkuju za pozornost. (Potlesk z řad poslanců SPD.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji a jenom si upřesňuji, pane předsedo, ten druhý bod je rovněž novým bodem? Tak děkuji, já jsem zaregistroval, že jste říkal, že se tam něco přehazovalo, ale rozumím, že to je nový bod. A ještě prosím, na kdy jej chcete zařadit? (Poslanec Okamura: Dnes první i druhý bod.) První a druhý.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vzhledem k tomu, že zde nevidím v tuto chvíli... ano, vidím zde pana předsedu. (Přichází poslanec Jakob.)

 

Poslanec Jan Jakob: Děkuju. Vážené dámy, vážení pánové, jednak bych rád jménem pětikoaličních klubů zavetoval všechny nově navrhované body, ať už je navrhoval pan Babiš, nebo pan Okamura, a druhak prosím o pauzu na jednání klubu TOP 09 v délce 5 minut. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Dobře, 5 minut. A já bych vás jenom poprosil ještě, kdybyste se tady u mě otočil, jestli se domluvíme. A jinak tedy respektuji to, že jste zavetovali. Děkuju.

 

(Jednání přerušeno od 10.41 do 10.46 hodin.)

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já jsem zagongoval a pustíme se do hlasování návrhu změn v programu schůze. Jenom předesílám, že byly zavetovány body, které předložili pan předseda Babiš a pan předseda Okamura, takže se musíme vypořádat s body, které předložil pan předseda Cogan. Takže já je budu postupně předčítat a budeme o nich postupně hlasovat.

 

Jedná se o bod číslo 109, sněmovní tisk 439 a jedná se o opatření proti legalizaci výnosu trestné činnosti jakožto první bod dnes.

Zahajuji hlasování. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 40, přihlášeno je 166, pro bylo 157, proti nikdo. Přijato.

 

Dalším bodem (je) číslo 114, sněmovní tisk 472, zákon o trhu s nevýkonnými úvěry a návrh je jakožto druhý bod dnes.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 41, přihlášeno 166, pro 159, nikdo proti. Přijato.

 

Dále se jedná o číslo bodu 115, sněmovní tisk 473, zákony, kterými se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákonu o trhu s nevýkonnými úvěry, třetí bod dnes.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 42, přihlášeno 166, pro bylo 162, nikdo proti. Přijato.

 

Dále se jedná o číslo bodu 111, sněmovní tisk 463. Jde o návrh zákona o státním zastupitelství, návrh jakožto čtvrtý bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 43, přihlášeno 166, pro bylo 162, proti nikdo. Přijato. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP