(14.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Jako pan Bartošek, znova to opakuji, už jsem o tom mluvil před asi třemi hodinami - kolik teď mluvím? Pět hodin. Takže asi před třemi nebo čtyřmi hodinami jsem o tom mluvil, jenom to připomenu, protože vy jste to tady neřídila zrovna v tu chvíli. Mně když vyhrožovali smrtí, protože vždycky to šetří policie, a vyhrožují mi opakovaně smrtí, tak mi vždycky zavolají, pozvou si mě, ptají se mě, jestli znám toho člověka, neznám, to je vždycky takhle, udělají protokol a jdou to šetřit. Někoho chytí, někoho ne. To mi pak přijde do datové schránky. Ale chtěl jsem říct, že pan Bartošek - abyste to věděla, paní předsedající, vaším prostřednictvím, tak jenom to zopakuji, že v Partii na Primě, když mi vyhrožovali smrtí, tak na to přišla nějak řeč a byl tázán, co si o tom myslí, nebo takhle nějak. Nebo nevím, jestli jsem se tázal já, nebo moderátorka. A on na to řekl: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. A já jsem na to reagoval: Jak se volá do lesa? Jak kdo volal do lesa? jsem se ptal. A toto je odpověď místopředsedy Sněmovny a místopředsedy KDU-ČSL na vyhrožování smrtí tady kolegovi ze Sněmovny, z opozice. Schvaluje výhrůžky smrtí a ještě je podporuje. To je banda, co? To je banda. Chtělo by se mi říct: to jste banda. Ale tady nebudu používat množné číslo. Protože já věřím tomu, že drtivá většina koaličních poslanců, vládních poslanců, s tím vyjádřením nesouhlasí. Jsem o tom přesvědčený, to zase vím. Několik z vás mi řeklo, když to slyšelo, že to je blb. A také byli naštvaní z toho, že to poškozuje vaši koalici jako celek, takovéhle vyjádření. Takže nebudu to říkat v množném čísle. Ale lidovci jsou banda. Protože ti by aspoň mohli něco na to říct. Ale chtěl jsem říct, abyste věděla, já mám s tím zkušenosti dlouhodobé, takže jsem plně empaticky, kdy jsem to četl, ten článek s útokem na vaši kancelář, empaticky, plně jsem s vámi souzněl a plně, plně jsem samozřejmě takové jednání odsoudil. Protože prostě sám vím, co to může znamenat. Samozřejmě já se nevzdám, jenom chci říct, nestěžuji si tady, nevzdám se a budu samozřejmě dál bojovat za program SPD. A samozřejmě toto mě vůbec nemůže ohrozit a nějakým způsobem snad ani zpomalit a ani zastavit. To jsem okomentoval tu situaci. A tady bychom myslím měli napříč politickým spektrem jasně říct, že ať se to týká kohokoliv, tak to jsou metody, které už právě překračují nějakou tu pomyslnou hranici. Takže já se zastávám i vás. I vás se tady veřejně zastávám a nepřeju, aby se vám to někdy stalo znova. A tímto vyzývám, aby nikdo to neopakoval. Je to špatně, když se útočí tady na kancelář paní Richterové z Pirátů. Jako tím, že vám rozbili okno tam anebo vám tam něco hodili do toho. Teď nevím, jestli jste byla uvnitř, nebo ne, ale to je úplně jedno, protože to se pak člověk fakt necítí, a to adekvátně. Kdybych byl pan Bartošek, tak budu reagovat jeho slovy, ale to mi připadá úplně zrůdné, tahleta reakce, co on předvádí. To by mě ani nenapadlo.

Pojďme dál. Masaryk uvádí, že samotná svoboda či politická nezávislost národ nezachovají, pokud v něm chybí mravnost a výchova. Politická svoboda je jen prostředkem k tomu, aby si národ podle práva a rozumu zajistil svůj život. Masaryk dodává, že přestane-li právo platit, podrývá se tím národní mravnost a končí vnitřní spokojenost lidu. Národ tak upadá a zaniká. Masaryk proto zdůrazňuje, že všeobecné hlasovací právo není garantem trvalé existence národa, chybí-li vzdělanost, výchova, mravy a kultura, strana 65.

Prosím vás, já ještě abych upřesnil poslance Koláře, to bylo ještě mnohem víc výhrůžný, když on přišel. On nepřišel sám takhle se tam fotit, oni přišli ve třech dokonce. Tam přišla skupina dokonce. Tak si představte, kdyby vám nebo komukoliv z vás před dveře domu přišla skupina tří neznámých lidí, pravda, já jsem ho neznal předtím, zjistil dodatečně, protože hned to zveřejnil na ty sítě, tři cizí lidi vám tam přijdou před dům, něco vám tam věšet, fotit se, a vy tam máte rodinu a tak dále. To jsou metody, co? A já tu fotku mám tady samozřejmě. Mám všech třech lidí tady fotku samozřejmě. Všechny tři lidi mám. Tady mám fotky v mobilu. Ale to jsou jenom doplňující fotky, protože on to zveřejnil na ty sítě potom, je tam jenom on, ale jsou to tři lidi dohromady a ty mám já. Mám pro to i důkazy, všechno. Ostatně on to zveřejnil sám na těch sítích a kolovalo to i po sítích. I ten případ od těch lidovců, ten poslanec, také to bylo na sítích a kolovalo to po sítích potom. To není nic tajného. Jenom vám říkám, ve skupině jdou ještě, ve skupině jdou na mě. Na mě jdou ve skupině ještě. Tři na jednoho! Aby poštvali lidi proti mně. Tak si představte, kdyby se to stalo vám někde před vašim bytem nebo domem, máte tam děcka, a najednou tři cizí lidi vám tam přijdou před barák zdržovat se a fotit se tam a všechno a bůhví co chystají a komu volají a tohleto, jo? To jsou metody! Znova říkám, fašismus novodobý v podání TOP 09 poslance a lidovec to dělal také.

Takže Masaryk byl přesvědčeným zastáncem demokracie. Chápal demokracii jako ucelený světový názor, zakotvený v idejích humanity, který by mohl pomoci modernímu člověku tím, že ho vyvede ven z dobové krize, strana 27.

Ještě jenom řeknu k tomu, mě by nikdy nenapadlo vůbec, i z časového hlediska tedy, mě by nikdy nenapadlo jít se fotit před jakékoliv bydliště z vás, poslanců vládní koalice. Za prvé by mě nenapadlo tam jít a fotit se před vaším domem. Vůbec by mě nenapadlo věšet vám tam nějakou visačku nebo lepit nějakou samolepku. Mě by to nenapadlo ani ve snu. A ještě zveřejňovat fotky místa vašeho bydliště. Jste normální? Někteří vaši kolegové? To je přece úplně otřesný! Ale nikdo z vás se k tomu nevymezil. Ani paní Pekarová jako předsedkyně TOP 09 neřekla nic na to. U nás když někdo napíše něco nevhodného, tak druhý den jsem se distancoval od toho, že to není názor SPD. Hned jsem se distancoval a následovala potom omluva ze strany toho konkrétního třeba kolegy. Hned to projednáme, hned se v takovém případě zjedná nějaká náprava. Ale u vás nic. Nic. Paní Pekarová, vyhlášený v uvozovkách demokrat, samozvaný, ta neřekne nic Kolářovi. On tady není, takže nemůžu ho oslovit ani prostřednictvím předsedajícího. Neřekne mu nic, všechno je v pořádku. Lidovci také neřeknou nic tomuhletomu kolegovi poslancovi. Takhle to je u vás, takhle to je u vás.

Ale média k tomu mlčí. Média k tomu mlčí. Když někdo v ANO něco cekne nebo v SPD, má nevhodné vyjádření, sesypou se všechna ta provládní média v čele s Českou televizí, pořad 168 hodin, a hned se sesypou jak vosy na titulní strany, no a samozřejmě ta naše reakce je, bylo to tady teď v našem případě, že se od toho samozřejmě distancujeme nebo je nějaká omluvu nebo prostě nějaké kroky. Proč je ten dvojí metr? Proč to není také vůči vládní koalici, když se jedná o takovéhle vyhrožování a o takovéhle postupy? Proč všichni mlčí? A nežádají také, aby paní Pekarová, předsedkyně TOP 09, nebo pan Jurečka z KDU-ČSL zjednali pořádek u těch poslanců, vyzvali je k tomu, aby to nedělali, takovéhle metody, nebo aby se omluvili veřejně za ty metody? To je ta vaše demokracie v praxi! Jde z toho strach! Lidi už se vás bojí. Bojí se tohohle vašeho jednání. Je to samozřejmě problém tohleto. A já tady o tom budu mluvit až do konce volebního období. Tenhleten případ budu připomínat pořád dokola. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP