(14.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže tak to je prostě a rozhodně si nepřeju, aby tam pokračovali. Ale to, abychom tady koukali na Ameriku, která chce řídit svět, ale prostě o té demokracii, tam vznikají velké deficity, když samotní Američané demonstrují a samotní Američané jsou nespokojení s demokracií. Takže samozřejmě tak to tam je. Takže to určitě v současné době příklad není, po těch korespondenčních volbách, které tam proběhly, a jak byl zvolen Biden. Takže takhle to tam je. No, i po některých jiných stránkách. Třeba zabezpečení zdravotní péče v Americe pro běžné Američany, tak o tom bychom si tady asi mohli vyprávět a já myslím, že i s mnohými z vás jsem o tom mluvil, a i z jiných stran, že ten, kdo tam byl, tak to opravdu nejsou příklady, jak bych chtěl, aby to vypadalo pro naše třeba řekl bych nízkopříjmové občany, aby takto byla zajištěna, respektive nezajištěna zdravotní péče v České republice. Takže ty příklady opravdu odtud potud.

Takže v něčem to může být příklad, ale tady mluvím o Masarykovi, který samozřejmě hovoří o době před sto lety v podstatě, téměř před sto lety. Takže samozřejmě to je potřeba zase okomentovat, protože tyhle výzvy, když zahraniční stát nás vyzývá, co máme dělat v České republice a jak, tak to se mě jako vlastenecky smýšlejícího občana dotýká, samozřejmě se mi to nelíbí. A je správně, že se proti této americké politice vymezila i maďarská vláda, jak jsme zaznamenali, i slovenští vládní politici, proti tomu, aby americký velvyslanec tam peskoval slovenskou či maďarskou vládu, co a jak a co dělají špatně a co nedělají špatně a tohle. To fakt ne. To prostě pro nás to přípustné není. A my chceme mít přátelské vztahy s ostatními zeměmi, přátelské korektní vztahy a vyvážené vztahy. To je, proč já to říkám. Kdežto tady máme servilní pětikoaliční Fialovu vládu, která leze do zadku kde kam. Doufám, že to nebylo nevhodné. Říkám zadek, to snad není špatný výraz. A navíc je pravdivý. A prostě lezete do "Brusele". To, že lezete Kyjevu, lezete Washingtonu, lezete Berlínu, ale na české občany jste úplně zapomněli. Vy jste úplně zapomněli, kdo vás zvolil a kdo vás platí. Pro české občany peníze nemáte. Těm jste peníze a jistoty vzali, sociální jistoty. Vzali a okradli jste je. Dvakrát jste okradli důchodce, a to nejenom starobní, vy jste okradli i příjemce důchodů tím snížením valorizace v průměru o 1 100 korun měsíčně od června, vy jste okradli všechny starobní, vdovské, sirotčí a invalidní důchodce. Tři miliony lidí. A tím, že jste je okradli o tu valorizaci 1 100 korun měsíčně, tak jste jim snížili ten základ pro vypočítání dalších valorizací. Vždyť vy jste je okradli, letos už jste je okradli. Vy jste je okradli vlastně, natrvalo jste je okradli. Jedinou změnou je výměna vaší vlády samozřejmě. Takže to je úplně neuvěřitelné.

Před volbami kdybyste řekli, kdybyste nelhali před volbami v předvolební kampani - já jsem v těch předvolebních debatách byl s vašimi předsedy, mnoha, kdybyste tam na férovku řekli a nelhali jste, že snížíte lidem důchody a zvýšíte lidem daně, tak vaše vláda tady vůbec není. Vy jste se dostali do vlády podvodem normálně! Lží a politickým podvodem vůči lidem, protože vy jste lhali v předvolební kampani. Obelhali jste lidi. Tam nebylo ani slovo. Dokonce se - nejenom že ani slovo, vy jste dokonce slibovali opak. Vy jste dokonce měli billboardy a slibovali jste buď verbálně, nebo na internetu, prostě takové ty bannery a všechno možné, tak jste slibovali, že nebudete zvyšovat daně. Slibovali to Piráti. Piráti to slibovali na předvolebním mítinku v Ústí nad Labem před volbami do Sněmovny, paní předsedkyně Richterová, vaši Piráti, vy jste to slibovali. Předvolební mítink v Ústí nad Labem, Novinky to nahrály, server Novinky tam byl a je to video, kde váš předseda Ivan Bartoš s Vítem Rakušanem, stáli tam oba dva na tom pódiu, STAN s Piráty, na pódiu jste slíbili a Piráti vysloveně řekli, že nechcete zvyšovat daně. Vy jste to slíbili, Piráti. Koalice SPOLU také. Ta si dokonce udělala na to na internetu banner: nebudeme zvyšovat daně a nebudeme zvyšovat daň z nemovitostí. Takže vy jste všichni obelhali 10 milionů lidí. Nebylo ani slovo o tom, že budete zvyšovat daně, v předvolební kampani. Ani slovo o tom, že budete snižovat důchody, že budete snižovat invalidní důchody. Ani slovo. Ani starobní, ani vdovské, ani sirotčí. To jsou 3 miliony lidí. Vy jste obelhali úplně všechny! To je vaše představa demokracie! Naslibovat ve volební kampani totální lži - Piráti, v čele s Piráty samozřejmě, a ODS. Preference, když se podívám, tak ve vládní pětikoalici nejvíc mají ODS, druhé mají Piráti, kteří se tváří schválně, jako by s tím neměli nic společného ve vládě. Vy jste ve vládě. Vy jste plně ve vládě, Piráti. Jste spoluodpovědní za všechno. A Piráti slibovali veřejně - předvolební mítink v Ústí nad Labem s Vítem Rakušanem, na pódiu oba dva, pan Bartoš s panem Rakušanem - že nebudete zvyšovat daně. Stačí ťuknout si do Googlu článek na Novinkách: Ústí nad Labem, předvolební mítink, najít tam Piráti, Rakušan, všechno a krásně vám to vyjede i s tím videem.

Takže když jste mi říkala, že vám připadá nějaký můj výraz nevhodný, mně to fakt připadá nevhodné, ty vaše výrazy, že jste slibovali totální lži, vy Piráti. Totální lži jste slibovali lidem. Ale totální lži! Jak můžete tahle lhát, paní místopředsedkyně Richterová, vaším prostřednictvím? Jak můžete, vy Piráti, takhle lhát lidem, když jste říkali, že nebudete zvyšovat daně? Jak je to možné? Ale ještě před dvěma roky, paní místopředsedkyně Richterová, když jste tedy hodnotila nějaké moje vyjádření, tak já vyhodnotím teď vás. Vždyť Ivan Bartoš - vyvěsili jste s panem Hřibem do metra, polepili jste metro city lighty, těmi plakáty: Pražanům postavíme desítky tisíc městských bytů. A je to aktuální, protože u Ivana Bartoše je napsáno ministr pro místní rozvoj, takže je to dva roky... My to víme, kdy to je, je to před dvěma roky. A u Zdeňka Hřiba - primátor hlavního města Prahy. To znamená, to bylo těsně před komunálními volbami, ale už za vaší účasti ve vládě. A vy tady píšete: Pražanům postavíme desítky tisíc městských bytů, paní místopředsedkyně Richterová, vaším prostřednictvím. Místopředsedkyně Pirátů jste byla, nebo možná ještě jste, ale jste Pirát. Já se ptám, mně to fakt připadá úplně nevhodné, to vaše vyjádření, když slibujete Pražanům postavit desítky tisíc městských bytů, ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, který má bydlení v gesci a má přímo na vládě v gesci řešit dostupné bydlení. Kde jsou ty byty? Můžu se vás zeptat? Kde jsou a kdy budou ty byty? Desítky tisíc městských bytů postaví Pražanům, sliboval ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. Je to tady. Já to mám z metra ofocené. I QR kód jste na to dali, celý program QR kód, aby lidé ještě mohli: klik - klik mobilem. A více informací na www.praha.pirati.cz. Vám připadá opravdu vhodné takovéhle vyjádření, lhát lidem, paní místopředsedkyně Richterová, když tedy jste hodnotila moje vyjádření? Já nechci odpověď, ale prosím, nehodnoťte moje slušná vyjádření, protože potom já bych... Já nechci hodnotit vás. Já chci mluvit o demokracii a o korespondenční volbě. Ale vy jste tady obelhali jako Piráti totálně lidi také. Takže hrozné.

A to ani nemluvím o tom, jak víte, že Česká republika se ocitla v dostupnosti bydlení na předposledním místě v Evropě za dvouletého vládnutí ministra pro místní rozvoj a předsedy Pirátů Ivana Bartoše na Ministerstvu pro místní rozvoj, který má na starosti řešit dostupnost bydlení. My jsme se propadli na předposlední místo. Tady se za vaší vlády totálně zhoršilo bydlení. Ukázalo se, že Piráti jsou úplně nekompetentní a že neumí řídit stát, a naslibovali jste prostě úplné nesmysly lidem. Hlavně se ptám ale, kde jsou ty byty? Už je to dva roky, co jste slibovali, nebo rok a půl. Ale to tady Ivan Bartoš už to slibuje dva roky: Pražanům postavíme desítky tisíc městských bytů. Tak kde jsou? Nikde! To mi fakt připadá nevhodné, takhle balamutit a oklamávat občany. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP