(15.40 hodin)
(pokračuje Aleš Juchelka)

Podívejme se na ten rozdíl, co vy tady tlačíte a co tady tlačíme my, co je ústavně komfortní a co není, co je potřebné pro občany České republiky a co prozatím potřebné není. Na to vy opravdu zapomínáte. Je mi to strašně moc líto, koukáte se na ty lidi poněkud svrchu a já to nemůžu přenést přes srdce, protože pokud se jim navýší příspěvek na péči až o půl roku později, tak některé to opravdu dotáhne, řeknu, k příjmové chudobě a k tomu, že budou za řádově více desetitisíců, než je příspěvek na péči, dávat své rodinné příslušníky třeba do pobytových služeb. Nijak jinak si to vysvětlit neumím než to, že díky tomu, že to je opoziční návrh, pro to nechcete zvednout ruku. Říkám ještě jednou, je to úplně jedno, a prosím, abychom tady tuto mimořádnou schůzi Sněmovny a její program otevřeli i vaším hlasováním. Děkuji za pozornost. (Potlesk v sále.)

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji, a vzhledem k tomu, že s přednostním právem před hlasováním o celém návrhu pořadu 89. schůze se v tuto chvíli už nikdo nehlásí, tak se můžeme pustit do hlasování. Já jsem mezitím přivolal kolegyně a kolegy. Opakuji tedy, že budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 89. schůze Poslanecké sněmovny tak, jak byl písemně předložen. (Ťukání karet do lavic.)

Je zde zájem o odhlášení, prosím vás, abyste se přihlásili.

 

Čili ještě jednou opakuji, že hlasujeme o celém návrhu pořadu 89. schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 2, přihlášeno bylo 150 přihlášených, pro bylo 66, proti bylo 37. A tím tedy konstatuji, že program schůze nebyl schválen.

 

A já tímto končím 89. schůzi.

Dovolte ještě, abych tímto ukončil dnešní jednací den. Připomínám, že v úterý 23. 1. bude v 10 hodin pokračovat přerušená 88. schůze Poslanecké sněmovny, ve 14 hodin bude pokračovat přerušená 87. schůze Poslanecké sněmovny, a přeji vám všem klidný víkend. Na shledanou.

 

(Schůze skončila v 15.42 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP