(17.40 hodin)

 

Předseda vlády ČR Petr Fiala: Ano, paní předsedající, k hlasování. U hlasování číslo 12 jsem hlasoval pro, na sjetině mám proti. Pro stenozáznam: nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. Můžeme přistoupit... (Rozruch ve vládní lavici.) Ještě také k hlasování? (Ano.) Prosím, pane ministře.

 

Ministr zemědělství ČR Marek Výborný: Moc se omlouvám, paní místopředsedkyně. Kolegyně, kolegové, u stejného hlasování, tedy u hlasování číslo 12, mám na sjetině, že jsem hlasoval proti. Zdržel jsem se. Děkuji. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. A ještě pan ministr.

 

Místopředseda vlády a ministr zdravotnictví ČR Vlastimil Válek: Stejné hlasování, jsem si stoprocentně jistý, že jako kolegové jsem hlasoval pro, a mám, že jsem se zdržel. Zřejmě nějaký virus ve vládě řádí.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Je to pouze pro záznam. Pan ministr.

 

Ministr dopravy ČR Martin Kupka: Ano, potvrzuji, že jde o virus. Já jsem ve stejném hlasování hlasoval pro, na sjetině mám proti.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Nezpochybňujete hlasování? (Ministr: Ne.) Výborně. A paní ministryně, prosím. (Velký hluk v sále.) Prosím o klid v sále.

 

Ministryně pro vědu a výzkum ČR Helena Langšádlová: Paní místopředsedkyně, chtěla jsem se také přihlásit u hlasování číslo 12, že na sjetině mám "zdržel se", chtěla jsem hlasovat pro. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Hlasovala jste pro, paní ministryně? (Ano.) Takže je to pro záznam, děkuji. Také nezpochybňujete hlasování. Vyčerpali jsme tímto nákazu.

A vracíme se... (Poslankyně Schillerová se hlásí o slovo.) Prosím, paní předsedkyně, jsme v průběhu hlasování, je to také k hlasování? Paní předsedkyně, je to k hlasování? (Poslankyně Schillerová: Ano.)

 

Poslankyně Alena Schillerová: Já tedy jsem neudělala chybu, ale chci říct jednu věc. Teď tady bylo tolik změn - můžete upřesnit, paní místopředsedkyně, kterého bodu se to týkalo? A možná v rámci transparentnosti - nechme hlasovat znovu, protože tady už toho bylo tolik, že vlastně nevíme, kdo jak hlasoval, jestli si mohu dovolit to navrhnout.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: To musí navrhnout ten, který chce zpochybnit hlasování, to nejde takovýmto způsobem. Vzhledem k tomu, že jsem vnímala, že je ještě někdo další, kdo chce upřesnit své hlasování pro záznam, ještě nechám chvilinku pro vyjasnění, ale opravdu nikdo nenavrhl zpochybnění hlasování, takže takto to nejde.

Pokračujeme tedy ve schvalování pořadu. A další bod je navržený paní poslankyní Pokornou Jermanovou.

Prosím, už opravdu uplynul... (K poslanci Nacherovi:) Jde o to, jestli jste hlasoval, pane poslanče, tak jak je zaznamenáno?

 

Poslanec Patrik Nacher: Ne, paní místopředsedkyně. Musíte se dívat do těch papírů správně. Já měl dvě varianty hlasování a my jsme hlasovali jenom o jedné toho mého bodu.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Pane poslanče, vy jste zařazoval nový bod, a když není přijat návrh bodu, tak se pak už nehlasuje.

 

Poslanec Patrik Nacher: Aha, vidíte. Tak na mě přeskočil ten vládní vir, tak se omlouvám. (Smích v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Dobrá. Teď už je zcela jasno, že je to tady velmi nebezpečné pracovní prostředí. Ale my se dostáváme k dalšímu návrhu.

 

Zopakuji, jde o návrh paní poslankyně Pokorné Jermanové, jde o sněmovní tisk 480, o majetkovém vyrovnání s církvemi, bod 96, a jde o návrh na pevné zařazení jako první bod dnes. Každý ví, o čem hlasujeme.

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento bod? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 16, bylo přihlášeno 159 hlasujících, pro 68, proti 88. Návrh nebyl přijat, nezařadili jsme tedy napevno.

 

Dále paní poslankyně Pokorná Jermanová navrhla nový bod s názvem Financování v kultuře - investice.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento nový bod? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení takového nového bodu?

Hlasování číslo 17, účastnilo se 159 hlasujících, pro 70, proti 83. Návrh nebyl přijat.

 

Poslední návrh nového bodu od paní poslankyně Pokorné Jermanové má název Prodej státního majetku, zejména památkově chráněných objektů.

Opět zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu na zařazení nového bodu?

Hlasování číslo 18, účastnilo se 159 poslankyň a poslanců, pro 69, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Přistupujeme k návrhu pana poslance Stržínka na nový bod s názvem Kritická situace v Hasičském záchranném sboru a v Policii České republiky.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu na nový bod. Kdo je pro jeho zařazení? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 19, účastnilo se 159 poslankyň a poslanců, pro 69, proti 86. Návrh byl zamítnut.

 

Dále předložil pan poslanec Sadovský návrh s názvem Elektronická sbírka zákonů nefunguje a neobsahuje aktuální účinné znění zákonů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení bodu s tímto názvem? Zdůrazňuji, nového bodu. Kdo je proti?

Hlasování číslo 20, bylo přihlášeno 158 hlasujících, pro 69, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Dále přednesl svůj návrh pan poslanec Hendrych s názvem Tristní situace v oblasti řízení lidských zdrojů ve Vězeňské službě České republiky.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení takového nového bodu? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 21, účastnilo se 159 hlasujících, pro 67, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Dále návrh pana poslance Maška s názvem Kdy a proč chce ministr zdravotnictví sloučit zdravotní pojišťovny.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro takovýto návrh nového bodu? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 22, účastnilo se 159 hlasujících, pro 68, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní dva návrhy paní poslankyně Mračkové Vildumetzové, které jsou hlasovatelné.

 

Jako první návrh na nový bod s názvem Personální situace v bezpečnostních složkách pod vedením ministra vnitra Víta Rakušana.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 23, účastnilo se 159 hlasujících, pro 69, proti 85. Návrh nebyl přijat.

 

Poslední návrh paní poslankyně Mračkové Vildumetzové na nový bod s názvem Česká pošta - situace a stav transformace.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení bodu s tímto názvem? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 24, účastnilo se 159 hlasujících, pro 69, proti 85. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Tímto jsme se vypořádali se všemi hlasovatelnými návrhy k programu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP