(Jednání pokračovalo v 17.15 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 17.17 hodin, přestávka na poradu klubu hnutí STAN uplynula. Paní poslankyně Olšáková, prosím.

 

Poslankyně Eliška Olšáková: Dobrý den. Já bych se chtěla vyjádřit k hlasování číslo 37. Hlasovala jsem "pro", na sjetině mám "zdržel se". Nezpochybňuji hlasování, je to jenom pro stenozáznam. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně a požádám nyní pana zpravodaje, aby nás provedl následujícími kroky. (Hluk v sále.) Prosím.

 

Poslanec Aleš Dufek: Takže... Prosím o klid.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Ano. Kolegyně, kolegové, například po mé levé straně, pana ministra, poprosím, děkuji. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Aleš Dufek: Teď nás čeká hlasování o návrhu A, a to je návrh pánů poslanců Haase, Bělobrádka a Ožanové. Chci jenom upozornit, že tím, že už o tom návrhu teď budeme hlasovat, stává se nehlasovatelný návrh C pana poslance Síly, který je v podstatě shodný, ano? Takže tímto hlasováním o návrhu A vlastně absorbuje do sebe i hlasování o návrhu C.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Poprosím o stanovisko pana navrhovatele. (Nesouhlas.). A stanovisko z výboru?

 

Poslanec Aleš Dufek: Garanční výbor: žádné stanovisko nebylo přijato k tomuto návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 38, bylo přihlášeno 183 hlasujících, pro 59, proti 53. Tento návrh přijat nebyl. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Aleš Dufek: Teď budeme hlasovat návrh D, a to je návrh... (Poslanec Kučera se hlásí o slovo.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Ještě, pardon, k hlasování, pan poslanec Kučera. Prosím, k hlasování.

 

Poslanec Michal Kučera: Dobrý večer, dámy a pánové. V tomto hlasování jsem hlasoval "proti", nicméně na sjetině mám "pro", takže se omlouvám a zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Rozumím. Nejprve budeme hlasovat o námitce. Kolegyně a kolegové, nyní hlasujeme o námitce k předchozímu hlasování.

Kdo je pro přijetí námitky? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 39 se účastnilo 185 hlasujících, pro 180, proti 1. Konstatuji: námitka byla přijata.

 

My budeme opakovat hlasování, proto požádám pana zpravodaje o zopakování, o čem budeme hlasovat.

 

Poslanec Aleš Dufek: Budeme hlasovat o návrhu A, tedy o návrhu poslanců Haase, Bělobrádka a Ožanové.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji.

Já jsem zahájila hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 40 se účastnilo 184 poslankyň a poslanců, pro 58, proti 56. Návrh nebyl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Aleš Dufek: Teď nás čeká, že budeme hlasovat o návrhu D, což je návrh paní poslankyně Válkové a pana poslance Navrátila.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Ještě stanoviska. Pan navrhovatel? (Neutrální.) A stanovisko z výboru, prosím. (Stanovisko nebylo přijato.) Děkuji pěkně.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Nechť prosím zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 41 se účastnilo 171 poslankyň a poslanců, pro 118, proti 33. Konstatuji, že tento návrh byl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Aleš Dufek: A vzhledem k tomu, že byl přijat návrh D... (Poslanec Lochman se hlásí o slovo.) Tak ještě...

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: K hlasování. Prosím, pan poslanec Lochman.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji, jenom se omlouvám, v posledním hlasování mám "zdržel se", ale hlasoval jsem "pro", což bylo vidět i zvednutím ruky. Ale nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji, pro záznam, rozumím. Nyní poprosím: pokračujeme.

 

Poslanec Aleš Dufek: Takže vzhledem k tomu, že jsme schválili návrh D, už je návrh B nehlasovatelný. (Poslankyně Schillerová se hlásí o slovo.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Paní předsedkyně k hlasování. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Tak teď - taky se to stane, jednou za čas. Hlasovala jsem "pro" a na sjetině mám, že jsem se zdržela. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Aleš Dufek: Zopakuji, že tím, že byl schválen návrh D, už je nehlasovatelný návrh B pana poslance Krále a Juchelky, a zbývá nám tedy hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji pěkně. Já tedy přednesu návrh usnesení, protože přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona, jak již bylo řečeno.

 

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Josefa Bernarda, Markéty Pekarové Adamové, Olgy Richterové, Martina Baxy a Jany Pastuchové na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 241, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Nechť zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 42 se účastnilo 176 hlasujících, pro 123, proti 36. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zástupci navrhovatelů, děkuji panu zpravodaji a ukončuji tento bod, jakož i projednávání tohoto tisku. Přerušuji nyní 94. schůzi do zítra, tedy do čtvrtka 29. února do 9 hodin, a připomínám členům organizačního výboru, že schůze organizačního výboru se bude konat za 5 minut.

 

(Jednání skončilo v 17.23 hodin.) ***


Související odkazy


Videoarchiv17:10
Videoarchiv17:20


Přihlásit/registrovat se do ISP