(14.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

A pokračuju. Stejné varování vydala i Státní zemědělská potravinářská inspekce - SZPI - na základě průběžných výsledků plánované mimořádné mikrobiologické kontroly: "Varujeme spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečného kuřecího masa. Laboratorní rozbor u nich potvrdil přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza, varuje česká inspekce. Závadné kuřecí maso z Ukrajiny se přebaluje na Slovensku" - ano, tam se to přebalí, jako že EU - "a vozí do Česka. Jedná se o kuřecí řízky značky Heny, které prodává tady jeden řetězec, nebo mražené kuře Qualiko, takže naši spoluobčané by si měli dát na to pozor. Dále: "Na Slovensku opět potvrdili překročené množství zakázaného pesticidu chlorpyrifos v obilí dovezeném z Ukrajiny. Slovenský ministr zemědělství navrhuje zákaz ukrajinského obilí." Mimochodem, vážení spoluobčané, Česká republika je jediná, která se nepřipojila k Polsku, Maďarsku a Slovensku a nezakázala dovoz ukrajinského obilí a dalších výrobků. Můžu pokračovat: "Skandál. Otrávené ukrajinské obilí má první oběť. Kaufland stáhl mouku. Agrárníci varují před vajíčky a kuřecím." 19. 4. 2023, článek Naše Praha.cz. V České republice se strhla vlna paniky z dovezeného ukrajinského obilí, které je podle testů slovenských státních laboratoří zamořeno toxickým pesticidem chlorpyrifos. Maďarsko oznámilo, že obilí je také geneticky upraveno, což má další zdravotní následky. Jedy se objevily i v ukrajinské kukuřici. Kontaminované ukrajinské obilí zakázali skoro všichni, jenom ne Česká republika. To čtu článek, jo, aby zase hejtři na Twitteru nešíleli, jenom čtu veřejně dostupné informace. "Kaufland oznámil stažení kontroverzní mouky. Ukrajinské obilí obsahuje vysoce nebezpečné pesticidy." To všechno se dá dohledat, pane ministře. "Další testy potvrdily otrávené ukrajinské obilí pesticidy. Slováci jej pálí, Češi se snaží ututlat" - tady se píše, jo? Já jenom opakuji, co tady je. Potravinářská komora Česka: "Ukrajinci krmí zvířata masokostní moučkou nebo GMP" - geneticky modifikované plodiny, ano, tomu se Evropa brání, údajně jsou karcinogenní, takže může někdo dostat rakovinu. Tady mám kopii: fotka, kuřecí prsní řízek. Chov: Ukrajina, porážka: Ukrajina, zpracováno na Slovensku. Já tady to můžu číst i celé hodiny, nic si nevymýšlím, a Silver se jasně vyjádřil. Já myslím, že to všichni věděli. A když tedy dělají ze mě - jsem se dozvěděl, že lidé, kteří mluví se zvířaty, mají psychózu, jo, tak nevím, tak mi někteří říkali, že Arabela také mluvila se zvířaty. Dělám si z toho srandu, protože s touhle zoufalou vládou (Se smíchem.), která ničí naše životy, ohrožuje naše životy, hlavně pan Válek a teď i pan Výborný, nic jiného nám nezbývá.

Titulky - což je samozřejmé, dneska se zase tady vymluvíme, dáme to na sítě, aspoň se lidé něco dozvědí, protože provládní média jako Deník N, který tady dělá nějakou propagaci panu ministrovi, víme všichni, o co jde. Problém je v tom, že pan ministr tvrdí, že chce našim zemědělcům pomáhat, nicméně tato vláda a Ministerstvo průmyslu jasně přikázalo naší velvyslankyni v Bruselu, aby hlasovala pro prodloužení smlouvy na dovoz ukrajinských zemědělských a potravinářských výrobků. Ale je tam taková nějaká naděje, že to zastropují, protože my samozřejmě kvůli Ukrajině, a hlavně naše vláda, která je více proukrajinská než pročeská, uděláme všechno. Tady mám i takový test, nějaká kontrola - pšeničná mouka hladká, světlá, kategorie: nebezpečné potraviny. Dovozce: ALTIN JM GROUP - Ukrajina, 9. 10. 2023. Je to tak, i když se to nelíbí, co ten Silver tam... Já jsem říkal tomu Silverovi... další článek: "Šestinásobně překročeno. Inspekce vyhmátla mouku z Ukrajiny." A pokud někdo neví - možná pan premiér to také neví, ten objevil tu Nutellu - tak ta mouka se vyrábí z obilí, si představte. Aspoň pro některé, kteří nechodí do praxe, to tak je. Takže tady mám další, to je Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělství. Výsledky kontroly krmných surovin původem z Ukrajiny. Páni ministři, i ten kohout, i ty slepice - a kohout Silver, byl jsem překvapený, že má jenom jednu slepici - tak oni žerou, představte si, i kukuřici. Tady byl záchyt, těžký kov tam byl, slunečnicový šrot tam byl, chlormekvát chlorid. Takže zkrátka to jsou všechno vaše čísla, tak já nevím, proč to popíráte. Já chápu, vy říkáte, že já dělám politiku - já nedělám politiku, mluvím tak, jak to je. Tady mám přehled odebraných vzorků, například drůbežího masa do laboratoře původem z Ukrajiny. To je zase vaše inspekce. Kuře bez drobů, nevyhověl, Salmonella Infantis, samá Salmonella Infantis, kuřecí prsní řízek a tak dále. Tak je to i v krmných směsích a samozřejmě o tom se u nás mlčí, protože provládní média o tomhle nemluví, protože si zvolila tuto vládu, tak proč by vlastně o nich takhle mluvila, i když jsou to jasná fakta. Takže to je ten druhý bod.

Další bod se jmenuje Komu patří zemědělská půda na Ukrajině. Já jsem si k tomu dohledal... Ale ještě abych dokončil ten druh bod. Pan ministr místo toho, aby se připojil k Polsku aspoň, když už ne k Maďarsku a Slovensku, protože ty nemáme rádi, protože tam jsou premiéři, které nezvolila Evropská komise, ale občané, tak byla prodloužená smlouva na dovoz. Jasně byla prodloužená a Česká republika hlasovala pro, bohužel pro. Takže ty řeči, že je byrokracie - jasně že je byrokracie, ale ti zemědělci dneska s tím obilím budou dělat co? Někteří přišli a říkají: Tak půjdeme na ČEZ a budeme to pálit, protože nám za to nikdo pořádně nic nedá. Na Ukrajině nemají standardy jak v Evropské unii, je to politika samozřejmě, ale nemyslím si, že bychom kvůli tomu měli zásadně ohrozit celé evropské zemědělství, a to vidíme ve Francii, v Německu a všude. Takže není to o byrokracii, ale je to o tom, že je tady nekalá konkurence.

Takže ta půda, to je bod 3. Tady mám x článků a samozřejmě my žijeme ve světě, kde člověk neví, co je pravda a co není pravda. Tady mám materiál: "Válka a krádež, převzetí zemědělské půdy Ukrajiny". Tady mám: "Ukrajinci se bojí o půdu. Prezident Zelenskyj chce prodat cizincům" - to je článek z 15. listopadu 2019. Pan Zelenskyj se stal prezidentem 20. května 2019 a ten rok jsem ho i navštívil jako premiér. Samozřejmě jsem z toho zmatený, protože pokud se píše, že většina té půdy nebo třetina patří nadnárodním společnostem a oligarchům, kteří to zaparkovali na Kypru, no tak samozřejmě potom té Ukrajině, pokud je to pravda a pokud oni samozřejmě odtáhnou veškerý zisk z Ukrajiny na Kypr a do různých offshorů, tak komu vlastně my tedy pomáháme na Ukrajině? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP