Středa 28. února 2024

(14.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

To znamená, byl přece logický předpoklad, kdybyste byla kompetentní řídící, že tady bude nějaká minimální diskuse. A ta diskuse byla minimální, jsem viděl. Tady se vůbec nehlásily desítky poslanců. Pár poslanců se přihlásilo se závěrečnými stanovisky. Já vůbec nechápu, proč jste dala mimořádnou schůzi na jedenáctou hodinu. A pak chceme články, že se něco zdržuje. Vždyť je to vaše vina celé, paní Pekarová Adamová, jestli se o tom dneska nebude hlasovat. Vy jste vůbec neměla tu mimořádnou schůzi dávat dneska na jedenáctou hodinu v takovém případě. A už mohlo být, už mohlo být odhlasováno. Jo? Oba naši poslanci ty projevy vůbec nemají na hodiny, vůbec to nejsou žádné obstrukční projevy. Pan doktor Síla se tomu u nás dlouhodobě věnuje, je to lékař, který tu situaci dlouhodobě sleduje i z hlediska své odbornosti. Je to neurolog a tak dále. A prostě jako... takže jenom aby bylo jasno, kdo to tady případně způsobuje, tyhlety zmatky a tyhlety věci. Protože prostě nejste kompetentní k tomu, abyste vyhodnotila jednotlivá témata na programu schůze.

Když jsem já byl minulé volební období ve vedení Sněmovny, tak vždycky se tam řešilo a diskutovali jsme o tom - tady musím pochválit pana Vondráčka, Radka Vondráčka z hnutí ANO, vidíte, že jsem vyvážený, vždycky jsme diskutovali tam o tom: hele, tohle téma - bude mluvit víc lidí, tohle téma - bude víc přihlášek. Ptalo se i opozice. I nás v opozici se ptali, a kolik k tomu budete mluvit? Jak to máme naplánovat? Problém je, že když řídí, když to tady vede paní Pekarová Adamová, tak vůbec nemluví s SPD například. Kdybyste byla kompetentní a měla zkušenosti z managementu, tak nemáte problém se zeptat prostě, tak pojďte, jako se zeptat, kdo jak chce mluvit a kolik vás bude a jak to bude nadlouho? Ne! Vy prostě nenávidíte opozici! A přes to nejede vlak a pak tady způsobujete - i vám způsobujete problémy, vaší vládní pětikoalici. (Velký hluk v sále.)

Takže když půjdu zpátky k tématu, tak vy a vaše frakce v Bruselu, to znamená vy, strany Fialovy vládní pětikoalice a vaše frakce v Bruselu, stále podporují migraci a ničí Evropu. Myslím, a už jsem o tom mluvil, že odstrašujícím příkladem je svědectví bývalého šéfa Frontexu Fabrice Leggeriho, který na své tehdejší pozici zcela ztratil... No... (Odmlka pro hluk.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Poprosím, kolegyně a kolegové, o ztišení.

 

Poslanec Tomio Okamura: Myslím, že odstrašujícím příkladem v souvislosti s diskusí o migračním paktu a o migrační politice Evropské unie je svědectví bývalého šéfa Frontexu Francouze Fabrice Leggeriho, který na své tehdejší pozici zcela ztratil iluze o tom, že má Frontex za cíl střežit hranice. Jak zjistil, účel Frontexu je přesně opačný. A to byl šéf Frontexu x let! Nejvyšší představitel Frontexu! A zjistil, že jeho účel, účel Frontexu, je přesně opačný - má pomoci urychlit výměnu obyvatel. Dovolte mi citovat bývalého šéfa Frontexu, to znamená evropské agentury pro ochranu hranic EU, bývalého šéfa Frontexu Fabrice Leggeriho, který pochází z Francie. Cituji: "V dubnu 2022..." (Hluk v sále nepolevil.)

Ale já bych opravdu poprosil o klid, protože já toho sice zvládnu hodně, ale už teď cítím, že...

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano. Poprosím vás, kolegyně a kolegové, o ztišení.

 

Poslanec Tomio Okamura: Protože já bych nerad chraptěl, protože ještě dneska vystupuju a zítra taky vystupuju i v různých, jakoby mám další vystoupení jinde, takže prostě aby mně lidi zase rozuměli. Jo? Tak snad se to ztiší... (Hluk přetrvává.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ještě jednou, kolegyně a kolegové, prosím, abyste se ztišili, aby mohl pan předseda pokračovat ve svém projevu. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomio Okamura: Dovolte mi citovat bývalého šéfa Frontexu Fabrice Leggeriho, který pochází z Francie, a teď cituji. A ten citát je trošku delší, ale je velice zajímavý. Cituji ho: "V dubnu 2022 jsem opustil svou funkci ředitele agentury Frontex, protože jsem si uvědomil, že již nemám politické prostředky k plnění mise, která mi byla svěřena. Od roku 2015 je cílem této mise zřídit Evropskou pohraniční a pobřežní stráž na ochranu Francie a Evropy před migračním nárůstem." To je Frontex. "Již v říjnu 2019 během svých prvních výměn názorů s novou evropskou komisařkou paní Johanssonovou" - Ylva Johansson - "jsem však vnímal změnu ve směrnicích. Tato změna mi byla jasná, když mi komisařka řekla následující -" cituje eurokomisařku pro migraci Ylvu Johansson a ta mu řekla: "Vaším úkolem je přivádět migranty a vítat je, protože přicházejí z lásky. (?) A ať se vám to líbí, nebo ne, jsme stárnoucí kontinent, a tak je musíte pustit dovnitř." Konec citátu eurokomisařky pro migraci Ylvy Johansson, který řekla šéfovi Frontexu Fabrici Leggerimu. To je Evropská unie. A přesně takhle jedná Fialova vláda. Takhle vy skáčete, jak oni pískají! No, skáčete... Vy si to myslíte. Vy to taky tak chcete! To je celý problém. Ylva Johansson.

Samozřejmě chybí mi tady úplně vyjádření eurokomisařky Věry Jourové za hnutí ANO, která k tomu mlčí. Vždyť se přece měla jasně vymezit proti tomuhletomu. Máme tam jediného eurokomisaře v Evropské komisi. Pochopitelně jednoho, protože každá země má jednoho. A je to Věra Jourová za hnutí ANO. Vždyť ten citát je úplně šílený. To je strašné přece. Přitom to bylo už v době, kdy tam paní Jourová byla, druhé volební období už nastupovala, říjen 2019. A není to nic osobního. Ale prostě mě to rozčiluje, protože myslím, že by to tam měli naši zástupci tohleto říkat. Jo? Protože jinak samozřejmě mlčení je souhlas, logicky. A tváří v tvář...

A cituji dál. A teď cituji dál Fabrice Leggeriho: "Tváří v tvář této nové orientaci, útokům a zastrašování, kterým jsem čelil, jsem si uvědomil, že abych ubránil své přesvědčení a kontinent před migračním zaplavením, musím se sám zapojit do politiky." Dále Fabrice Leggeri říká: "Protože jsem chtěl mít imigraci pod kontrolou, byl na mě vyvíjen tlak a cítil jsem se celkově opuštěný. Francouzská vláda na mě naléhala, abych rezignoval." No, a kdo vede francouzskou vládu? Kdo ji jmenuje? Macron! Francouzský prezident Macron. Je to přesně tak, jak říkám. Prostě podporovatel migrace! Ničí Evropu! Evropská komise... A tak u mě jasné, že já jsem zastánce Marine Le Pen, takže to je myslím zřejmé a vůbec se za to nestydím.

"Evropská komise, která se ke mně stavěla nepřátelsky, chtěla, abych odešel," říká dále Fabrice Leggeri. "Kromě toho jsem byl konfrontován s útoky různých lobby a neziskovek, které jednají proti suverenitě států a jdou proti vůli francouzského a evropského lidu. Ale tato sedmiletá zkušenost v čele agentury Frontex" - jenom zdůrazním, sedm let vedl agenturu Frontex, to není člověk, co tam byl pár měsíců - "tato sedmiletá zkušenost v čele agentury Frontex mě přesvědčila o potřebě postavit se proti Evropě Ursuly von der Leyenové, která je ve skutečnosti Evropou Macrona." Citát ve Fabrice Leggeriho. Sedm let šéfoval - ještě donedávna - Frontexu. (Hluk v sále.)

Takže Macron není žádný kamarád České republiky. Macron je proimigrační politik, který se spolupodílí na ničení Evropy nelegální migrací!

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Prosím, kolegyně a kolegové, ještě o ztišení a případné přesunutí vašich rozhovorů do předsálí.

 

Poslanec Tomio Okamura: A dále ještě cituju: "V roce 2019 došlo ke změně kurzu. Je čas to ukončit. Od nynějška musíme bojovat proti této Evropské komisi, která podporuje a toleruje tuto migrační katastrofu." Konec citace bývalého šéfa Frontexu - sedm let vedl Frontex do roku 2019 - Fabrice Leggeriho. A dodám, že otevřeně proimigrační francouzský prezident Macron, jak jsem říkal, je prostě kolegou hnutí ANO v jejich společné evropské frakci Renew Europe v Evropském parlamentu. Já vás neházím do jednoho pytle, to jsem neřekl. Ale bylo by dobré mu to říct jako, ať tohle nedělá! Jo? Já v žádném případě neříkám, že máte stejný názor na tuhletu věc, ale vím, že máte dobré vztahy, tak je dobré mu to říct, ať přestane škodit Evropě. Protože je to tady jasné, to vyjádření. Proto si pomáhám citacemi.

A pro vaši informaci, exvelitel Frontexu kandiduje nyní za sesterskou stranu našeho SPD, kterou je Národní sdružení Marine Le Pen, kandiduje do Evropského parlamentu. Pochopitelně promigrační lobby se ho pokusila skandalizovat, ale marně. ***


Související odkazy


Videoarchiv14:00


Přihlásit/registrovat se do ISP