Středa 28. února 2024

(13.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Tak kde jste to vzali, ten argument? Co to je za lež? Já nemám kolem sebe nikoho, kdo vyrůstal v dětském domově, včetně mě, kdo by raději nebyl v dětském domově a byl raději adoptován stejnopohlavním párem. Jako kde je důkaz pro tohleto tvrzení? Jo? Takže to jenom odbočuji na téma, které jsme tady dneska projednávali, ale je to všechno se vším, jo? Je to prostě všechno se vším.

Takže já neříkám - a zase, už za tenhleten názor, už mě zase šikanovaly někde nějaké servery. Ale vždyť to je přece legitimní názor. Snad mám možnost názoru a výběru. A smím to vůbec ještě říct tady, aby mě někdo neobvinil z nějakého homofobní jednání, které s tím vůbec nemá nic společného? Smím vůbec říct, že chci mít maminku a tatínka, abych nebyl obviněný z toho, že říkám něco špatného? Ale já to budu říkat dál, protože mně to připadá normální. Mně je 51 let, já jsem vyrostl v takové společnosti. Proč bych se měl měnit? Ale neříkejte mi, ať nikdo neříká - nebo ať si tu říká, co chce, ale není to pravda, že by bylo lépe dětem než v dětském domově ve stejnopohlavním páru. Možná někomu jo, možná někomu ne, ale není to univerzální pravda.

Já jsem toho sám - já jsem v dětském domově vyrůstal část dětství, takže já mám tu osobní zkušenost. A zajímavé je, že když jsem se zeptal spousty lidí, kteří toto tvrdí - A vy jste vyrůstali v dětském domově? se vždycky zeptám. Ani jeden. Ani jednoho jsem nepotkal z těch, co mi to tvrdili, anebo mi to pár lidí napsalo. Já se jich vždycky zeptám: "Dobrý den. Já jsem vyrůstal v dětském domově, takže já bych to nechtěl. A vy jste vyrůstali v dětském domově?" Ještě nikdy se mi nestalo, že by byla odpověď ano, mám zkušenost z dětského domova. Takže to tvrdí lidi, kteří tu zkušenost nemají. Tak to je tedy... přitom je to poměrně zásadní zkušenost, že?, v dětství, kterou přece nemůže někdo interpretovat. Ten, kdo v tom dětském domově nebyl přece, tak nemůže říct, jak to tam bylo. (Ruch v sále.) Můžu poprosit o klid?

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Poprosím, kolegyně a kolegové, o ztišení.

 

Poslanec Tomio Okamura: No, já bych vás poprosil jenom, paní předsedkyně, není to žádné teď to, abyste prosím to sledovala, protože mi připadá, že je trošku dvojí metr, protože když mluví někdo z vládní koalice, tak se tady zjednává klid vždycky poměrně urgentně od předsedajících z vládní koalice, a tady, já tady musím zbytečně překřikovat. Tak vás jenom poprosím jo? A nic víc.

Takže tohleto chci říct a není to nic proti homosexuálům? Není to nic, ale je to moje osobní zkušenost. Tak jestli mi chce někdo vytýkat moji osobní zkušenost, když mi bylo šest let, šest sedm let, tak co? Je to špatně? Nebo dělám něco špatného, když řeknu osobní zkušenost z dětství? Nesmím? Takže tohleto je můj názor. Takže to, co tady tvrdí tihle lidi, není univerzální pravda. Není. (Ruch v sále.)

Tak ale pojďme k tomu tématu. My spolu s našimi evropskými partnery, o kterých jsem mluvil... (K předsedající:) Jestli vás můžu poprosit ještě o klid, já nevím...

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Já mám pocit, že vy máte tak silný hlas, že to zvládáte, ale dobře. Poprosím, kolegyně a kolegové, ještě o ztišení.

 

Poslanec Tomio Okamura: Tak teď jsem to nepochopil. Já vás žádám o klid, takže vím, co zvládám a co ne.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ale já mám pocit, že mluvíte dostatečně slyšitelně, nebo jste slyšet. (Poslanec Okamura: Mně připadalo...) Ale pokračujte, nebudeme to tady myslím řešit.

 

Poslanec Tomio Okamura: Já nevím, jestli jste paní doktorka nebo... (Smích v levé části sálu.) Jestli to tak... ale já jenom chci říct, že já určitě silnější hlas mám, ale přece jenom sám posoudím, že jo, co už je trošku moc, a víte, že já nemám problémy se přizpůsobit poměrně flexibilně.

Ale my spolu s našimi evropskými partnery, to znamená, je to Marine Le Pen, Matteo Salvini, Geert Wilders, rakouští Svobodní, teď jsou na prvním místě v preferencích, v Rakousku taky, AfD dneska, 20, 30 %, jak kde, ve spolkové zemi a tak dále, belgický Vlámský zájem, taky jsou na prvním místě v preferencích, co jsem se tuhle koukal, první, druzí. Tak prostě my jsme pro pomáhat zemím zasaženým migrací, ale ne přerozdělování migrantů. Ale ne přerozdělování migrantů. A ta pomoc může spočívat například v tom, že pomůžeme chránit vnější hranice, ale samozřejmě v tom smyslu, aby se ti migranti - aby to bylo neprostupné, aby byla nulová tolerance, aby to byla skutečně, aby to byla ochrana vnějších hranic, ne nějaká stafáž. Naše pomoc musí být v tom, že hraničním státům pomůžeme hlídat hranice a nekompromisně bez debat vyhazovat každého, kdo ji nelegálně překročí. A je potřeba zavést nulovou toleranci nelegální migrace, tedy žádné dávky ani jiná podpora pro nelegální migranty.

Naše vlastenecká evropská frakce Identita a demokracie, ID, v Evropském parlamentu prosazuje změnu Frontexu, aby se z agentury, která nelegální migranty přiváží, stala stráž, která evropské hranice chrání. Dále navrhujeme stopnout podporu všem pseudoneziskovkám, které doloženě žijí z toho, že spolupracují na pašování migrantů do Evropy.

Naopak strany Fialovy vlády prosazují na evropské úrovni a ve svých evropských frakcích v Evropském parlamentu otevřeně promigrační politiku. Otevřeně promigrační politiku ale dlouhodobě prosazuje i frakce Renew Europe, kde je členem hnutí ANO. Ostatně, já už jsem o tom hovořil, je tam členem Macronova strana, strana francouzského prezidenta Macrona, který je hlavním proimigračním tahounem, příjemcem migrantů do Evropy historicky, jo? Takže - protože je to Francie, Německo, je to Itálie, to jsou ty problematické země, které teď tlačily samozřejmě na ten migrační pakt. To je ten problém.

A já se ptám: Je tedy rozumné ponechat migrační a integrační strategie v rukou vládních představitelů, kteří svou povýšenou zaslepeností selhali, jen proto, aby slepě kopírovali své západní vzory? A je opravdu správné ponechat vládu v Evropě těm vašim západním vzorům? V uvozovkách západním vzorům? Ne, není. A jsou otázky, které přímo souvisí s migračním paktem.

Jen tak mimochodem, teď jsem někde zahlédl nadpis na Seznamu, Seznam Zprávy tuším, že to byly, nebo Novinky, že prý SPD obstruuje a oddaluje hlasování o manželství pro všechny. Tak aby to bylo jasno i pro ty novináře, kteří tento nesmysl, kteří tady píšou nějaké dedukce, tak paní Pekarová Adamová zařadila mimořádnou schůzi na migraci na jedenáctou hodinu dneska! Takže já tady mluvím, já tady mluvím k migračnímu paktu, téma migrace je téma moje, které jsem zdvihl, už před více než deseti lety jsem na to upozorňoval. Takže vaše koalice, paní předsedkyně Pekarová, vaším prostřednictvím, zařadila migrační pakt, mimořádnou schůzi ohledně migračního paktu. dnes na jedenáctou hodinu. A vy jste zařadila a koalice odsouhlasila, že hlasování o manželství pro všechny bude dnes od devíti hodin! Takže já tady jenom to říkám předem, já nic neobstruuju, ani SPD. Tak vy jste měli zařadit tím pádem téma migrace na jiný den a na jiný čas Tak já vůbec nechápu. Takže vy nejdřív to zařadíte na jedenáctou hodinu, když víte, že to téma pálí jak SPD, tak samozřejmě hnutí ANO, a pak se někde dočítám, že neumožňujeme hlasovat o manželství pro všechny. Tak jste to měli zařadit jinam! A už mohlo být hlasováno. Měli jste to zařadit na jiný čas, třeba na zítra, myslím tu mimořádnou schůzi, nebo na úterý. Když třetí čtení se hlasují ve středu, v pátek, že jo? Takže chápu.

Takže vy jste to zařadili, tohleto důležité téma, tuhletu vaši blamáž s migračním paktem. Takže bych byl opravdu nerad, aby mi potom něco říkal... Já prostě o migraci, o tématu migrace, budu mluvit vždycky, konkrétně a dlouho, protože je to prostě téma SPD a je to důležité téma, kterým vy ničíte Českou republiku. Takže to jenom říkám předem, aby to ne to, jo? A potom náš poslanec, pan doktor Síla, který měl projev, tak kdybyste, kdyby tady paní Pekarová Adamová, předsedkyně Sněmovny, nezařadila tu mimořádnou schůzi, migrační pakt, na jedenáct hodin, tak pan poslanec Síla už mohl mít po projevu, i náš další přihlášený poslanec pan doktor Zlínský, už mohli mít po projevu a už se mohlo hlasovat.

Takže to, jestli se dneska nebude hlasovat o manželství pro všechny, je vina paní Pekarové Adamové, předsedkyně Sněmovny, přece, protože to dala na jedenáctou hodinu! Přitom je to téma, u kterého je Sněmovna skrz naskrz politické strany rozdělena. ***


Související odkazy


Videoarchiv13:50


Přihlásit/registrovat se do ISP