(13.10 hodin)
(pokračuje Karel Havlíček)

A vy nás tady chcete zkoušet z toho, jestli jsme bezpečnostním rizikem? Zameťte si před s vlastním prahem! To je jednička vaše. Pro mě nepochopitelné. A to musím říct, že i když jsem se Sašou Vondrou kolikrát velmi nesouhlasil, tak jsem vždycky uznával jednu věc, a to byla jeho práce před revolucí. Vím, že to neměl jednoduché, a vím, že tenkrát prokázal nemálo odvahy. Proto je pro mě naprosto nepochopitelné to, co udělal.

Další nekompetence, kde jste totálně selhali - migrace, migrační pakt, podpora migračních kvót. Pak jste sice vzali zpátečku, protože jste si marketingově vyhodnotili, ne vy, ale vaši poradci vám řekli pozor, to nebude fungovat dobře, něco s tím rychle udělejte, protože z toho se nevykecáte. Dokonce i média, která vám jdou na ruku, napsala, že jste zešíleli úplně, no tak jste řekli, my tedy pro to úplně tu ruku nezvedneme, ale budeme jaksi neutrální. Tak neměli jste ani odvahu zvednout ruku proti. Ale hlavně ono už by to stejně bylo houby platné, protože Evropský parlament to i bez vás samozřejmě schválí. Možná že vy to nepovažujete jako hrozbu. Ještě před půl rokem jste říkal, jak je to skvělé, jak je to důležité, jak je to solidární, to je ta povinná solidarita. Tak vy to možná nepovažujete za hrozbu, ale já tedy považuji za hrozbu to, že v Německu, ve Francii, ve Španělsku, ve Velké Británii v roce 2050 bude žít 20 % uprchlíků nebo jejich potomků, a to nikoliv ze zemí nám blízkých, v tom bych ten problém neviděl, ale ze zemí, jako je Sýrie, jako je Palestina, jako je Afghánistán, jako jsou severní africké země.

A můžu pokračovat. Můžu pokračovat v tom, že vám chybí léky. Dva roky vám chybí léky! Já vím, že to není jednoduché. Já si to uvědomuju. Co jste dělali, když nám chyběly měsíc roušky? Vyváděli jste jako saně! Nikdo nemohl vědět, že tady bude nějaká epidemie. Nebyly roušky nikde ve světě. Nikde! A potupně jsme stáli v Číně, aby nám vůbec nějaké dodali. A byli jsme rádi, že jsme je sem přivezli. Měsíc chyběly, a vyváděli jste tady, že lidé museli šít roušky. Ano, šili. Nebylo to jednoduché, ale za měsíc, za dva jsme vše vyřešili. A vy dva roky nemáte léky a neděje se vůbec nic. Já si nedovedu představit, co by se dělo, kdybychom my dva roky neměli penicilin. Vůbec si to nedovedu představit.

Naprosto cíleně šíříte dezinformace, už jsem tady říkal, s ruským plynem. To je cíleně šířená dezinformace, protože není možné, abyste to nevěděli. Není možné, abyste nevěděli, že Česká republika jakožto vláda nemá zásadní vliv na to, jaký druh plynu k nám doputuje. Nejenom že jsme vám to říkali my dva roky, ale říkali vám to i odborníci. Vysmáli jste se všem a vezli jste se na vlně té, kdy se odstřihl Nord Stream jednička. Ne vaší zásluhou, to snad asi uznáte. Nebo jestli mi chcete říct, že váš pan premiér a ministr průmyslu sedli do ponorky a nakouřili tam Nord Stream 1? To asi se shodneme, že tak není. To znamená, vezli jste se na té vlně, kdy zde bylo málo ruského plynu, což je pravda. Nyní koukáte jak joja, když vám ho sem jdou poměrně vysoká množství, víc jak 60 %. Ale vám to nevyčítám, to není vaše vina. Já vám vyčítám to, že jste šířili tu dezinformaci, že je to vaše zásluha. A to je špatné, notabene v době války, notabene když se jedná o Rusko.

Už jsem zde zmiňoval, jak jste šířili dezinformaci o Jandejskovi. Ale vzpomeňte si, co jste zde chystali v rámci vašeho zákona. Zákon o dezinformacích - říká vám to něco? To byl ten podivín, co seděl na Úřadu vlády. Vy jste ho jmenovali jakožto zmocněnce pro boj s dezinformacemi. Pan Klíma, který předtím pracoval v neziskovce. Nevyčítám mu tu neziskovku. Ale ten příběh všichni známe. Rok se tam patlal s nějakým zákonem, kterým rozdělí média na ta uvědomělá a ta neuvědomělá, na ta, co šíří dezinformace, a ta, co nešíří dezinformace. A médiím, která jsou uvědomělá, těm dejme 100 milionů korun nehledě na to, jestli se jim daří, či nedaří. Proč by se jim mělo dařit? Proč by se nějakému Fóru 24 mělo dařit? Prostě zaplatíme jim. Tečka. Tady máte chechtáky, ať vám rotují, nebo co to je, točí se rotačky, jak říkáte, a budeme zase dštít síru. Skvělé. A ta, co šíří dezinformace, tak na ta si rovnou posvítíme, změníme zákon a rovnou před soud. Ale pozor, ještě tady máme ty neziskovky. Neziskovky - ty budou dohlížet na to, kdo je uvědomělý a neuvědomělý. A víte, kolik jim dáme? 50 milionů korun ročně! Tuhletu hrůzu jste rok připravovali. Ku cti premiéra Fialy musím říct, že po našem obrovském tlaku si uvědomil ten gigaprůšvih a zbavil se jak toho člověka, tak toho zákona. Ale je třeba to jenom připomenout.

To, jakým způsobem se vypořádáváte se svými odpůrci, tím nehorázným nálepkováním, vyvoláváním obav říci svůj vlastní názor... Kam jsme se to dostali? Proboha! Uvědomujete si, že když v době války o někom řeknete, že je ruský šváb a že je příznivec Varšavské smlouvy, že ti lidé z toho logicky mají trauma, že s tím mají problém ve svém okolí? Nestydíte se vůbec to takhle pojmenovávat? Klidně zesměšňujte, klidně říkejte, co dělají špatně, klidně je přesvědčujte jakoukoliv formou. Já to všechno beru. Ale proboha uvědomme si, že jsme v naprosto mimořádné době. A to, že vám jde někdo vyjádřit nesouhlas na Václavák, protože se nemůže dívat třeba na vaši sociální politiku, a vy ho nazvete příznivcem Varšavské smlouvy ústy předsedkyně Poslanecké sněmovny, což není žádný béčkový hráč nebo hráčka, to je prostě za hranou. A to je to, co se vám všechno vymstí! Tady hledejte důvod toho, proč už vám věří jenom 2 % lidí. (Tleská poslanec Lang.) Já jsem přesvědčen, že po téhleté schůzi už to nebudou ani ta 2 %.

A můžeme se bavit ještě o vašich kolektivistických manýrech, které pevně drží v rukou Piráti, TOP 09 a tak dále. Jak vystřižené z padesátých let. Vidím vás na těch bankovkách, kde byste tam takhle stáli, koukali byste do toho budoucna. STAN stejný úplně.

Ten druhý důvod, proč jste podle mého názoru bezpečnostní hrozbou, když už jste to tak nazvali, tu schůzi, je to, že jste v příliš úzkých vazbách na organizovaný zločin. A uvedu dva příklady. První - kampelička. Tady vůbec nejde prosím pěkně o akt popleteného pana profesora. Ne, ne, ne. Kampelička je gigantický problém celé odéesky a celé vlády dneska. Jde jednoznačně o propojení na organizovaný zločin, je spojený s praním špinavých peněz, skrytým financováním politické strany a té slavné kampaně Restart Česka Petra Fialy. Jedná se o klub vyvolených politiků, prapodivných existencí, jak někde vystřižených z nějakého komiksu, které pronikaly do důležitých státních institucí.

Podívejme se na IKEM, na celou kauzu IKEMu a kupodivu na propojení na kampeličku. Podívejme se na České dráhy, ano, kde se nám začínají objevovat manažeři na top-postech, kteří přicházejí z této kampeličky, s vazbami na tuto kampeličku. Dokonce prapodivným způsobem se ti lidé vybírají v rámci výběrových řízení. Ano, a toto všechno Petr Fiala se svými podivnými existencemi kolem sebe, různými poradci a spol., zcela vědomě kryl. Protože je vyloučené, že o tom nevěděl. Tolik je příliš inteligentní. Není možné, že o tom nevěděl. Musel o tom vědět! Nemluvě o tom, že snad taky čte nějaké složky, že má nějaké bezpečnostní poradce, že pracuje s bezpečnostními složkami, které mu dnes a denně dávají informace.

Ale ta největší, nebo ne největší, nevím, která je větší, jestli kampelička, nebo ta druhá kauza, kdy vlastně proniká organizovaný zločin do nejvyšších pater politiky, je Dozimetr Víta Rakušana. Telenovela STANu začala fakt bizarně - policejní akcí, a všichni víme, s kokainem v řiti. A telenovela pokračuje nebo pokračovala drancováním veřejných společností, mimo jiné tedy Dopravní podnik hlavního města Prahy - stamilionové podivné zakázky. Pokračuje ovlivňováním veřejných zakázek významnými politiky STAN. Vzpomínáte na pana Hlubučka? Odhalení zločinců a jejich propojení na ministra školství a tehdy velmi čelného představitele hnutí STAN, na pana Gazdíka? Vzpomínáte na šifrované telefony, které zase dodával jiný politik? Vzpomínáte na společné dovolené? Vzpomínáte určitě, jak byl odvolán ministr kvůli šifrovaným telefonům? A podle Víta Rakušana je měl rozkopat raději, aby se po pár měsících ukázalo, že je používal i ministr vnitra Rakušan. Jinými slovy, že si s tou vypečenou partou rovněž vesele telefonoval. Mimo jiné generální ředitel České pošty, aby telenovela pokračovala, tak máme velkou firmu, tam už toho moc nechybí, tak ten taky kvůli tomu skončil. Jednou se potkal s panem Redlem. Jednou! Pokračuje to zjištěním, že zločinecká skupina financovala kampaň STANu a TOP 09, na což upozornil, děkujeme mu za to, váš pan koaliční poslanec Michálek, jako obvykle oznamují vždy Piráti, fajn parťáci. Ale zaplať pánbůh za to. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP