Neautorizováno !


(11.00 hodin)
(pokračuje Pavel Blažek)

Souhlasím s kolegou Vondráčkem, že tím, (že) ten zákon tady leží dlouhou dobu, a já se nehodlám vymlouvat, že je to něčím jiným - ano, máme v koalici o tom určité rozpory, které se zatím nepodařilo vyřešit, to je pravda.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. S faktickou pan poslanec Bureš.

 

Poslanec Jan Bureš: Děkuji moc. Já jsem se nechtěl přihlásit, ale pan kolega Janulík - který teď někam odběhl, tak doufám, že mu to vyřídíte - mě k tomu vyprovokoval, protože jsem si vzpomněl, že to není tak dávno, co jsme tady spolu my dva zrovna s panem kolegou Janulíkem debatovali o tom, že se mají dluhy platit. Tedy já jsem stál na té straně těch, kteří říkají, že se dluhy mají platit, nebo se pokud možno nemají dělat. Pan kolega Janulík stál na té straně, který říkal, že ty dluhy vlastně jsou jenom fiktivní a že se mají když tak škrtnout. Bavili jsme se tehdy o dluhu státním, tedy o těch státních dluzích. Takže jsem moc rád, že pan kolega Janulík dospěl do této fáze a že se přidává na tu stranu těch, kteří říkají, že dluhy se mají platit. A vzpomínám si na úsloví a mnohdy i z tohoto pultíku citované prohlášení bývalého prezidenta naší země, který říkal, že jenom blbec nemění svoje názory. Akorát nesmí se měnit moc často. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji, pane poslanče. A nyní pan předseda Fiala.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Vážené kolegyně, kolegové, nechci rozhodně zdržovat, ale potřebovali bychom se poradit na poslaneckém klubu SPD k našemu dnešnímu dalšímu programu, takže vás chci požádat o přestávku na poradu klubu v délce dvaceti pěti minut nebo do 11.25 (hodin). Takže to není tak dlouho a věřím, že mi vyhovíte. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Já jsem v rychlosti to ještě projednal s kolegy ze zázemí a oni mi potvrdili, že můžete v rámci faktické, že to nikde není psáno, že můžete tento nárok mít s tím, že tím pádem tedy vyhlašuji pauzu do 11.25 (hodin). A děkuji.

 

(Jednání přerušeno v 11.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP