Neautorizováno !


(13.50 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

V tom případě přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona, ale vzhledem k tomu, že padl návrh na zamítnutí předloženého návrhu, nejprve dám hlasovat o zamítnutí předloženého návrhu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zamítnutí tohoto návrhu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 145, přihlášeno je 168 poslankyň a poslanců, pro 23, proti 120. Tento návrh byl zamítnut.

 

A nyní tedy budeme hlasovat o původním návrhu usnesení, který přečtu a zní: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 245/2000 Sb., o státních svátcích a o ostatních svátcích, o významných dnech a o dnech pracovního klidu, ve znění pozdějších předpisů, dle sněmovního tisku 640."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 146, přihlášeno je 168 poslankyň a poslanců, pro 122, proti 22. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas, a já končím jeho projednávání. Děkuji vám.

 

Vracím se tedy do bloku smluv... Omlouvám se, ještě kontrola hlasování. Pan poslanec Munzar, prosím.

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Vážené kolegyně, vážení kolegové, nebudu zpochybňovat hlasování, nicméně na sjetině mám zdržel se, hlasoval jsem pro. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám, pane poslanče. Žádná další připomínka k hlasování není, tak napotřetí se vracíme k bloku voleb. A já poprosím, pro pořádek raději zopakuji, že otevírám bod, a to je

 

157.
Návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise Martin Kolovratník. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne. Děkuji za slovo. V prvním volebním bodu budeme hlasovat tady veřejně aklamací. Je to návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny. Lhůta byla do 16. dubna do 12 hodin a obdrželi jsme návrhy poslaneckých klubů, které jsme přijali do usnesení per rollam číslo 123 z 16. dubna. Nyní vás s nimi seznámím.

Rezignace: z výboru pro mediální záležitosti Jaroslav Foldyna za SPD, ze stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti GIBS také Jaroslav Foldyna, ze stálé komise pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby Josef Bělica z hnutí ANO, ze stálé komise Sněmovny pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství také Josef Bělica za ANO a ještě rezignace ze stálé delegace parlamentu do Parlamentního shromáždění NATO, také kolega Josef Bělica.

Proti tomu nominace, které odpovídají uvolněným místům: do výboru pro mediální záležitosti Marcel Dlask za SPD - nový kolega poslanec, do stálé komise Poslanecké Sněmovny pro kontrolu činnosti GIBS Marcel Dlask - SPD, do zahraničního výboru Jaroslav Foldyna za SPD, do stálé komise pro kontrolu činnosti BIS Jaroslav Foldyna za SPD a Pavel Růžička za hnutí ANO, do stálé komise kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství Michal Ratiborský za hnutí ANO a do stálé delegace parlamentu Parlamentního shromáždění NATO Michal Ratiborský za ANO.

Toto je v usnesení per rollam volební komise číslo 123 ze 16. dubna a v souladu s obvyklým postupem volební komise navrhuje nejdříve hlasovat o rezignacích a poté o navržených nominacích, plus ještě, pane předsedající, prosím o otevření rozpravy. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vám děkuji. Otevírám rozpravu. Ptám se, kdo se do ní hlásí? Prosím, pan poslanec Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, já jenom navrhuji, abychom o nominantech do stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby hlasovali samostatně. Všechno ostatní nezpochybňuji, ale tady si myslím, že si to zaslouží naši zvláštní pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře. Je to návrh postupu. Hledám pana poslance Kolovratníka. Pane poslanče, poprosím, abyste nás provedl hlasováním. Končím obecnou rozpravu, protože žádnou další přihlášku nevidím. Ptám se na závěrečné slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Já v tom závěrečném slovu se tedy asi vypořádám s tím návrhem, který jsme zaznamenali. Pokud souhlasíte a pokud si to vykládám správně, tak bych navrhl jedno hlasování o rezignacích, tam žádný protinávrh nebyl, hromadně. A poté tedy, až budeme u nominací, tak můžeme se s tím vypořádat tak, že nejdříve jedním hlasováním odhlasujeme všechny nominace kromě stálé komise Sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby, a následně by tedy bylo hlasování po jménech do této komise, tedy jméno Jaroslav Foldyna a Pavel Růžička. Tak jsem pochopil návrh pana předsedy Bendy.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, vypadá to, že nikdo nerozporuje tento postup. Prosím, abyste nás provedl hlasováním.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Takže nyní prosím první hlasování, tak jak jsem vás seznámil s navrženými rezignacemi z orgánů Poslanecké sněmovny - jedním hlasováním.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh na přijetí rezignací? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 147, přihlášeno je 171 poslankyň a poslanců, pro 167, proti 1. Vyslovili jsme souhlas. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní prosím o hlasování o nominacích, a to o všech najednou, kromě stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby. To znamená, jedním hlasováním budeme souhlasit s nominacemi do výboru pro mediální záležitosti, komise pro kontrolu GIBS, zahraničního výboru, komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství a do stálé delegace jako člena do Parlamentního shromáždění NATO.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 148, přihlášeno je 171 poslankyň a poslanců, pro 168, proti nikdo. S návrhem jsme vyslovili souhlas. Prosím.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Tak nyní, jak požádal pan předseda Benda, budeme samostatně hlasovat o nominacích do stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby. První hlasování je o návrhu na pana poslance Jaroslava Foldynu za SPD.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Zahajuji hlasování a ptám se, kde je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 149, přihlášeno je 170 poslankyň a poslanců, pro 81, proti 55. Tento návrh byl zamítnut. Prosím, můžete pokračovat.

 

Poslanec Martin Kolovratník: A nyní prosím hlasování o návrhu do stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby - pan poslanec Pavel Růžička za hnutí ANO.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko, zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 150, přihlášeno je 171 poslankyň a poslanců, pro 163, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

A ještě před uzavřením tohoto bodu se s přednostním právem hlásí Radim Fiala. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Radim Fiala: Děkuji za slovo. Já jsem přesvědčen, že nezvolení Jaroslava Foldyny do komise na kontrolu BIS si zaslouží minimálně několik slov. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP