Neautorizováno !


(10.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Mimochodem, vy ani na tu Radu pořádně nechodíte, ne? Minule jste měl mítink, vy jste tam poslal nějakého náměstka. Přitom samozřejmě témata, která tam jsou, jsou pro nás velice důležitá. Takže vy máte štěstí v tom, že premiér Fiala je slabý premiér. Za nás Chovanec udělal stejné, jak jste udělal vy. A premiér Fiala místo toho, aby vás pozval na kobereček, tak to akceptoval a jede v tom s vámi. Ano. Měl říct, nesouhlasím. Měl to říct, jak Poláci. Nesouhlasím, je to špatně. Teď jste se zdrželi? Co to je? Zdrželi? Co to znamená, že se zdrželi? A tu škodu už jste nadělali! Migrant kašle na nějaké usnesení Evropského parlamentu. Ten byl pozván! Každý má mobil, minimálně 30 000. No tak on říkal, jo, to jsem já, jdeme. A ti pašeráci, samozřejmě, ti pašeráci...

Zkuste se vůbec informovat, pane ministře, kdo k nám chodí? Jak se tady u nás rozrostly různé rodiny? Jak vaše rozvědka prověřuje, kdo u nás studuje? Si zaplatí jenom peníze? Prověřujete vůbec, kdo k nám chodí? Abychom se jednou nedivili, kdo u nás je a není! Na rozdíl od těch západních států ještě to vypadá, že se to dá zvládnout.

Takže žádná výjimka tam není. A zkrátka neříkal jste pravdu. Takže pokud chcete o tom diskutovat, tak prosím, aby se otevřela schůze, abychom si to mohli tady říct. Já jsem předložil důkazy, fakta. Fakta! Vy jste nás tady pomlouval včera, že jsme nic neměli. Ne, my jsme měli! Protože já to beru jako bytostně důležité. Samozřejmě vaše výhoda jsou různé ty články.

A teď odbočím od migračního paktu. Vypadá to, že provládní média připravují vlastně už půdu na důchody. Dneska Deník N napsal titulek: Andrej Babiš nechce růst věku odchodu do důchodu, útočí tak na vlastní voliče. No, úplná pitomost samozřejmě, protože to není pravda. Není to pravda! A tady nejde o důchodce, kteří už jsou v důchodu, jde hlavně o ty, kteří půjdou do důchodu. A proč by měl někdo pracovat déle než 65 let? Proč stávající koalice navrhuje zhoršení? Berou zase důchodcům peníze. Všechno otočili! Všechno otočili a samozřejmě není pravda, že... Další článek teď vyšel, známá kyperská firma, Seznam Zprávy: "Odborníci zpochybňují Babišův plán, jak nezvyšovat důchodový věk." Je zajímavé, že to vychází hned. To napsala hustá dvojka, tady zase dělají z Babiše úplného pitomce. Jo? Samozřejmě že to není pravda. Samozřejmě že nenapíšou, jak to bylo za nás, že jsme měli přebytkový důchodový účet. Ještě v roce 2021 byl téměř vyrovnaný: 2,26 miliardy minus. Ano. Nikdo neřekne z těchto pisálků, že v listopadu 2022 předseda vlády Petr Fiala zcela jasně a správně slíbil, že věk odchodu do důchodu se zvyšovat nebude. Lhal! Proč se ho na to nezeptají? Proč? Nebo Jurečka je víc než Fiala? Nebo jak to tam mají vlastně?

Pan premiér, to je další jeho slib, který porušil, sliboval, že nebude navyšovat daně. Navýšil! Sliboval, že nebude prodlužovat věk odchodu do důchodu. Ano. A tímhle ODS a TOP 09 stále strašila, pane ministře Rakušane, strašily, strašily, a vy jste byl u toho, že nebude na důchody, před 14 lety. No, za nás bylo! A když se vrátíme, bude! My tady nejsme na to, abychom byli nějaký expertní tým této neschopné asociální vlády. My jsme jasně řekli, co chceme. Samozřejmě někteří zase píšou, že nevíme, co chceme. No, my víme, co chceme. My víme, co chceme. A Česká republika vydává na důchod jenom 8 % HDP. Ano? A různé prognózy a tak dále, můžeme se o tom bavit, ano?

Faktem je, že my na rozdíl od vás, pane premiére, jsme měli programové prohlášení vlády, kde bylo jasně napsáno, co všechno pro důchodce a pro zaměstnance uděláme. A udělali jsme to! Vy žádný program nemáte, protože jste všechno zradili. Takže mě jen baví, jak teď začínají tady média mluvit, jací experti, prosím vás? Vždycky se zeptejte, odkud bere ten expert peníze, za koho kope v televizi? Jo? To známe tyhle různé experty!

A že útočíme na vlastní voliče? No ne, my určitě neútočíme. Protože ti zaměstnanci už dneska přemýšlejí, jak to bude s tím důchodem. Karel Havlíček jasně navrhl pilíř, zdroj, zdroj peněz. Není to druhý pilíř, není to druhý pilíř. Nejsou to nějaké investiční fondy, kde nemáte jistotu, jak to dopadne s investicemi. Je to pilíř, je to zdroj peněz, který stát může získat s garancí státu, stejně jak to má, když si Pavelek na Ministerstvu financí půjčuje peníze a vydává naše dluhopisy.

K těm důchodům, vážení spoluobčané, nevěřte, co se píše. My jako hnutí ANO jsme tady pro lidi. Pro lidi! I pro důchodce i pro zaměstnance i pro mladé. Tady zpochybňují, že my jako hnutí ANO chceme mít - samozřejmě nejlepší by bylo mít ministra pro rodinu, kde by se všechno vyřešilo. Jsou země, které mají skvělou pro rodinnou politiku. My jsme nikdy ten rezort neměli - Ministerstvo práce a sociálních věcí. Bohužel. Nejtěžší rezort, nejtěžší rezort. Ale jsme ho neměli. Je to škoda. Takže to chci jenom říct, že zkrátka teď budou zase velké články o těch důchodech. A vážení spoluobčané, nevěřte jim!

A pan ministr Rakušan, abych to dokončil, ten migrační pakt, tady včera vyšel článek, v Lidových novinách je titulek, že aktér Dozimetru žádá výslech Rakušana. Takže, pane ministře, nelžete, aby vás nenachytali na hruškách. Vy v tom Dozimetru jedete naplno. Lžete v Dozimetru! Lžete v migračním paktu!

To je všechno, děkuji. (Potlesk z lavic ANO.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Další přihlášenou s přednostním právem je paní předsedkyně Schillerová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Včera bylo určeno na naši mimořádnou schůzi - migrační pakt a jeho dopady na Českou republiku - 3,5 hodiny. Ano, připouštím, že jsem neustále kritizovala pětikoalici za to, že naše mimořádné schůze paní předsedkyně zařazuje na čtvrtky, a my tak přicházíme o interpelace. Nakonec víme všichni, že půl roku nebyly interpelace. Půl roku nám bylo upíráno toto právo. Proto také navrhujeme tak často body, protože se nemůžeme vyjadřovat tam, kde je k tomu určené místo. Přesto se nedomnívám, a včera to ukázala ta debata, že 3,5 hodiny bylo dostatečných. Je to velmi závažné téma. Občany to velmi zajímá. Podívejte se na průzkumy různých médií, různých televizí. Bezpečnost, migrace je téma, které zajímá české občany. Bodejť by ne. Každý chce žít a každý chceme žít v bezpečné zemi, kterou Česká republika doposud je. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP