Neautorizováno !


(9.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Vy říkáte, že jste ve skupině států pod vedením Dánska. No, to je fajn. Mette Frederiksen je super premiérka, to je druhá Thatcher, ta se s tím nikdy nemazala, ta tvrdě bojovala za zájmy Dánska, a má nový azylový zákon. Jaký? No, když muslim chce požádat o azyl v Dánsku, musí úřednici podat ruku. Dobré, ne? Už má dohodu se Rwandou! Už všichni, kteří nemají v Dánsku co hledat, tak je naloží na letadlo a odveze. To dělá dneska Mette Frederiksen. A co vy tam chcete dělat s ní? Vy to nevíte řešit sám. Celoevropské řešení? No, nevím, jak, jak. Když zvládnete to, o čem tady já mluvím, tak vám budu gratulovat. Protože já jsem tam byl a vím, jak to funguje. Potom samozřejmě jste se zase otřel o naše europoslance a tak dále. Frakce. Ano, je pravda, že někteří se nám nepovedli. Ale o tom to není, to je o tom, že hlavně vy jste se nepovedl. Že vy jste ani nevěděl, co jste schválil, že jste to zkrátka podělal, a když jste zjistili, že je to průšvih, tak jste to začali různě žehlit. A 42 milionů na nějaké plakáty! Neskutečné, neskutečné.

Takže vy se, prosím vás, nestarejte, ve které frakci my budeme. My bez ohledu na to, v jaké frakci budeme, budeme bojovat proti ilegální migraci a budeme bojovat proti zničení evropského průmyslu, zemědělství a potravinářství. Aby bylo jasno! Takže já nevím, co už víc - jo: Nelegální migrace je problém, který může ohrozit samotnou podstatu Evropské unie. Super! Tak s tím souhlasím. A proč jste je pozval? Třicet tisíc je pozvání. Každý má mobil. Jděte se podívat na nějakou tu hranici, uvidíte, jak jsou ozbrojeni. Co jsou to za lidi vlastně, odkud přišli? A že strašíme. My strašíme.

Tak prosím vás, aby bylo jasno, kdo tady straší, pane ministře. Tak straší hlavně vaše pětikoalice. A já vám řeknu dva příklady o strašení. Za prvé, v roce 2010 ODS, TOP 09 a to jste byli ještě kámoši asi, Kalousek s Gazdíkem, takže vy jste byli u toho, jste strašili, že nebude na důchody. Takže 2024 a 2010 je 14 let, jste strašili. A my jsme přišli do vlády a za nás na důchody bylo. A když budeme ve vládě, bude. Dneska zase vyšly články o důchodech, tak k tomu se ještě za chvilku dostanu. Druhé vaše strašení je, že zbankrotuje Česká republika, zbankrotuje, že budeme mít dluh. Tak už zakladatel TOP 09 posílal lidem tu složenku a strašil, zbankrotujeme. To bylo 2009. Za něho jste vyhnali dluh až na 44 % HDP v roce 2013. My jsme ho snížili do roku 2000, 2019 na 29 %. A v roce 2021, kdy jsme skončili, byl stále nižší, než jsme začínali v roce 2014. I když jsme v rámci covidu dali 450 miliard lidem, živnostníkům, podnikatelům, abychom udrželi zaměstnanost. Takže to je to vaše strašení. Vy strašíte. Proč? Proto, abyste za prvé okradli důchodce, aby lidi pracovali podstatně déle, než musí. My říkáme ne, 65 je strop. Proto strašíte. A podruhé strašíte bankrotem, abyste mohli všechny zdanit! I ti studenti, nevím, jestli to jsou vysokoškoláci, ale když si vydělají nějaké peníze, tak teď jste jim dali, aby zdanili, když vlastně je drahé ubytování, vzali jste jim slevu na jízdné, tak ještě je chcete zdanit, protože student, který pochází ze sociálně slabší rodiny, si chce přivydělat, tak ještě ho zdaníte! No tak fakt, to je super! Takže vy strašíte, strašíte, abyste okradli důchodce, strašíte bankrotem, abyste okradli všechny. A přitom tím, že je inflace a že HDP roste, ta procenta vůči HDP jsou stále skvělá. Ano, máte deváté místo, my jsme končili na šestém, no, třikrát jste si pohoršili, takže vystrašíte.

Já jsem tady uváděl včera jenom to, co se stalo v Evropě. To jsou konkrétní případy. A prosím vás, vy mluvíte, že děláme z migrace hlavní politickou kartu. Ne! Já mám skutečně obavu o Evropu, já mám obavu o ten život v Evropě, já mám obavu, co se tady děje. Já se politikou neživím a mám obavu, protože chci v Evropě žít a chci tady i po odchodu z politiky podnikat, mám obavu, aby se nám nedělo to, co se děje v Německu nebo ve Francii nebo v Nizozemsku nebo Švédsku. Tak když Švéd sem přijde a chce azyl - co to je? Jak to je? My jsme byli šestá nejbezpečnější země. A já pevně doufám, že naše policie nebude krýt různé trestné činy, kterých se dopouštějí cizinci. Mám takové signály, nebudu o tom dneska ještě mluvit. Ale oni by si měli uvědomit, že bezpečnost našich lidí je na prvním místě. Takže to není žádná politická karta.

No tak lídryně naší kandidátky, já myslím, že by měla chodit do debaty každý den. Protože každou debatu podělá, je vidět, že je úplně mimo, vůbec tomu nerozumí a ještě říká, že žádný migranti v Evropě nejsou. Tak jen do toho! Každý den, aby chodila, to by bylo super. Vy říkáte: Netvařme se, že současný systém je v pořádku! No, jasně, že není v pořádku, ale vy jste ho ještě zlegalizoval, jste ještě zhoršil! Nikdy nebyly ty kvóty, my jsme zamítli a vy jste přišli s tím, že zkrátka 30 000 je kvóta. Tady potom jste mluvil, že my jsme nějaký cizí pasažér a nejsme . My nejsme proti Evropské unii, my jsme pro to, aby Evropskou unii řídili lidi, kteří tam nejsou kvůli vlastnímu zájmu, kvůli svým pozicím a příjmům.

Vždyť kolik stojí v tom rozpočtu celá ta struktura těch orgánů? Pokud si to dobře pamatuju, 80 miliard euro za sedm let. Inflační doložka, různé výhody, stále se stěhují, parlament na kolika místech. Myslíte, že oni šetří? Nešetří, nešetří! Mluví o Green Dealu - samé soukromé jety! Takže něco úplně jiného. My chceme, aby v Evropském parlamentu, Evropské komisi byli lidi, kterým záleží na budoucnosti Evropy. Budoucnosti Evropy, ne na tom, aby zkrátka měli nějaké trafiky. Takže my nejsme, tady jste řekl, že jsme se tam vkradli nějakým zadním vchodem. Ne. My jsme možná blbě vyjednali ten vstup a všichni jsme se těšili a byli jsme naivní, jak to všechno bude super, jak to bude super. No, tak ne úplně všechno je super.

A to, že v naší zemi nám už patří, myslím, skutečně firmy, které patří českým občanům, minimum, a že odchází každý rok 280 až 300 miliard dividend, je taky výsledek nějakého působení. Já jsem zažil jednání, kde pan nizozemský premiér řval na jednoho prezidenta z východní země: Nikdy jsme vás neměli vzít do Evropské unie! A on mu říká: No ale vždyť dostáváš pět miliard euro každý rok dividendy! Tak o co ti jde? Ano! Solidarita za dveřmi - můžu se vám vysmát! Žádná není, žádná nebyla, je to tvrdý boj, tvrdý boj. Tak to je! Já jsem tam byl a zkrátka takhle to je.

Takže vy tady říkáte, nechovejme se, jak se Česká republika chovala. Já jsem se choval ve prospěch České republiky, ale v prospěch Evropy. Vždyť ty emisní povolenky, co mi vyčítal pan premiér Fiala v debatě na CNN Prima, že jsem nic neudělal - no já jsem napsal aspoň dvakrát dopis všem, vystupoval jsem, získal jsem další země. Na to, aby tuhle, to je normálně daň, nekontrolovatelná daň, spekulativní daň, aby byla zastropovaná na 30 eurech, v září 2021. No tak ano, některé země to nechtěly. Takže solidarita určitě.

Takže prosím vás, pane ministře, tak buďte tak laskav, otevřete tu schůzi, aby se mohli vyjádřit i ostatní. Já chápu, že se toho bojíte, protože zkrátka neříkal jste pravdu. Není pravda, že jsme my nic neudělali. Já jsem tady jasně řekl, co jsme udělali, jasně jsem řekl, jaké je řešení. Jasně jsem řekl, že naše strategie byla úplně jiná než vaše. Zkuste se podívat na mapu se schengenským prostorem, abyste věděl, že zkrátka... ***




Přihlásit/registrovat se do ISP