(12.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Měl jsem za to, že vrchol je, že na české tanky si Ukrajinci malují nacistické znaky a že dodnes mají v Kyjevě Banderovu třídu. Ale dnes jsme se posunuli k tomu, že jako zřejmě jediný ze spojenců dodává Česká republika rakety se svolením používat je i na civilní cíle v Rusku. Ostatní země takové použití zbraní Ukrajině zakázaly. Pokud se mýlím a česká vláda Ukrajině zakázala používat české zbraně k útokům na civilisty, pak čekám, že bude pan premiér na Ukrajinu apelovat a žádat jak vysvětlení, tak nápravu.

Zcela nepochybnou zradou českých zájmů je stávající systém prodeje elektrické energie. To, že vláda přistoupila na politiku Green Dealu, prostě je zradou českých zájmů!

Zradou je i schválení migračního paktu, včetně bezostyšného lhaní ministra vnitra Rakušana z hnutí STAN, kdy i vládní politici následně přiznali, že Rakušan nehovořil pravdu. Včerejší schválení migračního paktu Evropské unie v Evropském parlamentu, na jehož přípravě se v Bruselu přímo podílela Fialova vládní pětikoalice a který znamená povinné přerozdělování afrických a islámských migrantů i do České republiky, je pro SPD zcela nepřijatelné. Hnutí SPD absolutně odmítá migrační pakt Evropské unie. Je to pozvánka dalších nelegálních migrantů do Evropy. Nechceme v České republice žádné africké a islámské migranty. Zároveň říkáme ne islámu a mešitám v České republice.

Červnové volby do europarlamentu budou referendem o Evropské unii a o Fialově vládě. A my říkáme jasně: Peníze Čechům, ne Ukrajině! Chceme mír, ne válku! Říkáme jasně: Ne euru, ne migraci, ne Green Dealu! Hnutí SPD vyvine maximální úsilí, abychom po volbách migrační pakt Evropské unie v Bruselu znovu otevřeli a odmítli. A pakliže bude SPD v příští vládě, nebudeme respektovat migrační pakt, i kdyby se v Bruselu stavěli na hlavu. Poláci a Maďaři už migrační pakt odmítli na základě včerejšího hlasování a řekli, že přestože si to v Evropské unii prohlasovali, v Evropském parlamentu a v Bruselu, tak oni to stejně respektovat nebudou. Fialova vláda mlčí! Fialova vláda servilně mlčí. A mlčení je souhlas. To je obrázek Fialovy vládní pětikoalice. Servilita, protinárodní chování a politika proti občanům České republiky.

Zároveň prosazujeme referendum o migračním paktu. Hnutí SPD, jak je známo, je jedinou stranou v českém parlamentu, která prosazuje zákon o referendu včetně možnosti hlasovat o mezinárodních smlouvách. Hnutí ANO odmítá zákon o referendu, který by umožnil hlasovat o mezinárodních smlouvách. Tedy hnutí ANO odmítá možnost hlasovat o migračním paktu EU.

My samozřejmě chceme být součástí příští vlády. Chceme uspět ve volbách do Evropského parlamentu. A samozřejmě budeme tyto věci nadále prosazovat. Protože jak se říká - ne slova, ale činy.

Samozřejmě lhaní tuto vládu provází už od počátku jejich předvolební kampaně. Lhali a lžou nám dodnes! Před volbami slibovali, že nebudou zvyšovat daně, a hned po volbách daně lidem zvýšili. A teď chce vláda zvyšovat věk odchodu do důchodu. A už snížila valorizace důchodů. O tom také před volbami nebyla řeč. A je to další ze zločinů a politických podvodů této Fialovy vládní pětikoalice! Ve jménu svých zcela falešných a nebezpečných ideologií ničí vládní pětikoalice tuto zemi, její občany a firmy. Výsledkem je, že podle nejnovějšího průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd již plně věří Fialově vládě - opakovaně, to není již, opakovaně, stejný průzkum byl vloni - tak vám věří pouze 2 % občanů. Takže plně vám věří pouze 2 % občanů. To je samozřejmě na okamžitý odchod, okamžitou demisi. Ale vy se tam prostě držíte jako klíšťata.

Je mi jedno, že pan Fiala je oficiálně nejhorší premiér planety. Zlá zpráva je, že svou neschopností anebo zločinným jednáním on a jeho vláda stahují do propasti celou republiku. To je kauza, která nesmí být zapomenuta! A my bychom se měli ptát, proč a v čí prospěch nás tato vláda úmyslně ničí. Děkuju za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Děkuji. Teď je s přednostním právem přihlášen pan ministr Stanjura, kterého nicméně tady nevidím. Dalším přihlášeným je pan předseda Michálek, také ho nevidím. Tak v tom případě v pořadí s přednostním právem nyní vystoupí pan předseda Babiš. Pane poslanče, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Andrej Babiš: Děkuju. Pane ministře (k ministru Kupkovi, který jako jediný ministr sedí ve vládní lavici), tohle je rohlík, 43 gramů, tukový. (Ukazuje.) Dvě procenta inflace. Vysvětlete těmhle mladým (na galerii pro veřejnost), co to je, ta 2 %. Víte, kolik stál tenhle rohlík za Babiše? Korunu sedmdesát až korunu devadesát. Kolik stojí za Fialy? Dvě sedmdesát, 2,90 v Tescu. Je to trojčlenka. Která jste třída? Která? (Žáci na galerii odpovídají.) Osmá. Tak to se učí v sedmé. Základka - trojčlenka. Trojčlenka. Kolik je procent navýšení z rohlíku 1,70 na 2,70? Určitě ne 2 %! Takže prosím vás, oni vás stále oblbují v tom, že 2 % to je nárůst už toho strašně drahého zboží z minulého roku. To je meziroční nárůst. Ano? 2 %. Protože oni se tváří, že vlastně ta 2 %, to je malinko. Ne. Už vysoké ceny za poslední rok v průměru se navýšily o 2 %. Tak by bylo dobré, kdyby - nevím, jestli vám dělá všechny podklady ten Miloš Růžička - aby vám změnil podklady. Vy se snažíte namluvit lidem, jak je tady levno. No není! Piškoty - to už jsou velké děti (ukazuje na galerii) - ty nemají. Za nás stály 16, za Fialy stojí 27,50. Toaleťák. Máte to všechno, doufám, že mě sledujete na sítích, tam všechno jsem to nahrál. Nevěřte jim. Lžou! Lžou ráno, na oběd, večer.

Pan Kupka má obrovskou výhodu. Víte, on celý život je mluvčí. On mluvil. Stále mluvil. Dokonce byl mluvčí i v Nečasově vládě. Viděli jste ten seriál Primy Sedm schodů k moci, kde kmotr řídil milenku premiéra? Tak pan Kupka byl u toho. Pan Kupka nám tady vykládá, jak to je všechno skvělé za nich. Takže měl jste nám tady vysvětlit, jak to bylo za vás. Vy tady mluvíte o nějakém vnitřním dluhu dopravní infrastruktury. A kdo byl tady u moci od revoluce? Proč jste nemluvil o Řebíčkovi, když stála dálnice 500 milionů kilometr na rovině a za nás 250? A slyšeli jsme, kolik procent v keši platily stavební firmy politikům. Vy jste tam byli u toho. Znám jednoho manažera, to nosil v taškách někde do garáže. Tak co nám to tu vykládáte?

Vy jste byl mluvčím pana Bendla. Pamatujete, jak jste rozprodali za hubičku všechny středočeské nemocnice? Ne? O tom jste nám tady nevykládal. Proč jste nám nevykládal, Středočeský kraj, jak jste tam loupili? Smlouva - průvod Karla IV. z Prahy na Karlštejn. Ne? To bylo skvělé. 42 milionů. 42 milionů. Super, ne?

Takže vy jste skvělý mluvčí. A jak říká naše paní ministryně stínová, vy jste takový vlk v rouše beránčím. Dneska jste ale křičel. Normálně mluvíte, jak když dětem čtou pohádky. Dneska jste strašně křičel. A lhal jste hlavně. Lhal jste. Vy normálně děláte z lidí pitomce. Vy jste tady ukazoval nějaké grafy. Fakt? Kolik vy jste vlastně začali nebo připravili dálnic, když my jsme nastoupili 2014 do vlády? 800 metrů! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP