(11.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Já jsem tady naposledy na konci února mluvil o případu 28leté ženy, která se narodila íránské matce a afghánskému otci, žila v Íránu, ale nikdy neměla doklady, tak nikdy nezískala tamní občanství a afghánské nechtěla. Přes Turecko se špatně padělaným pasem se dostala do Řecka a odtud přiletěla do Prahy. Naše cizinecká policie ji na dva dny zadržela a vyhostila s tím, že do 25 dnů musí opustit Českou republiku a čtyři roky nesmí do Evropské unie. Ale ona místo toho odjela do Německa, žije v uprchlickém táboře, pobírá dávky a čeká, co s ní vlastně bude. Deportovat nelze, protože nemá občanství, nemá doklady, nemá nic. Takže to je taky takový případ.

Takže takhle je to ve většině případů, úřady nemají o žadatelích o azyl potřebné informace. Rozhodují se podle nahlášené země původu, ne podle skutečné situace žadatelů. Hraniční kontroly nefungují, dají se fyzicky překonávat. Zachycení a odmítnutí migranti jsou vyhošťováni v naprosté většině jen na papíře, o tom jsem mluvil. Třeba Německo vrátí do země původu jen 10 % migrantů vyhoštěných, a to jen proto, že sami chtějí. Ti, kteří nechtějí, tak podle této kuchařky vlastně tam můžou zůstat. Zákony jsou děravé. Jsou tak děravé a úřední postupy tak zdlouhavé, že migranti v Německu zůstávají včetně těch, kteří tam nemají například kvůli trestné činnosti co dělat. Vyhoštění na papíře je bohužel... Je samozřejmě představa, kolik lidí a kdo v Evropě je, kdo tu dělá a kde se pohybuje.

Já jsem minule na našem setkání s lidmi mluvil o tom, co bychom my měli udělat - teď odbočím - a nastala obrovská kritika. Mainstreamová média začala - co ten Babiš zase vykládá? No tak pokud před Albertem v Čestlicích stojí skupina patnácti lidí, kteří mluví jinou řečí než my a vypadají nějak jinak, no tak asi je normální, že by tam mohla přijít například policejní hlídka a zeptat se, kdo to je, co to je a co u nás vlastně dělají, ne? Já myslím, že to je v našem zájmu, abychom nakonec věděli, kdo vůbec u nás žije, jestli tady skutečně pracuje a tak dále. Takže to není nic nenormálního.

Takže zákony nefungují a v podstatě všechno je jenom na papíře. Vždyť u nás taky. Když z azylového zařízení pustíme nějakého ilegálního migranta, kterého jsme zadrželi možná na česko-slovenské hranici, no tak mu otevřeme dveře mezi nás, a jestli on opustí naši zemi, nebo ne, tak to už samozřejmě nikdo nezkontroluje. Takže ani Evropská unie, ani tato vláda a rozhodně ani pan ministr vnitra Rakušan nelegální migraci neřeší. Teatrální kontroly na hranicích jsou k smíchu. Když už policisté někoho chytnou, tak ho stejně za pár dní pustí. A i když nemáme komunity lidí z Afriky a Blízkého východu v porovnání se západní Evropou velké, postupně a pomalu se nám rozrůstají. Je třeba si přiznat fakt, o kterém nikdo nechce mluvit. Ilegální migranti z Blízkého východu a Afriky jsou často násilní, nepracují a odmítají se integrovat. Ilegální migrace milionů lidí s naprosto jinou kulturou, hodnotami a mentalitou západní Evropu už rozložila a lví podíl na tom měla mainstreamová média, která se roky snažila situaci ignorovat a tyto informace cenzurovat. Jde nejen o zahraniční servery a televize, ale i o ty české, které před řadou událostí zavírají oči.

Pojďme teď na ten migrační pakt, co vlastně obsahuje. Hnutí ANO se každopádně diskutovat o Fialově a Rakušanově migračním paktu určitě nebojí. Můžeme si třeba připomenout, jak pan Fiala poté, co ho loni v červnu v Bruselu odmával, začal dohodu vychvalovat. Pan premiér - co říkal? Migrační pakt je krok správným směrem, tento migrační pakt je výhodný pro Českou republiku. Pan Rakušan dokonce tvrdil, že už to nemůže být lepší. Opravdu nevím, co lepšího šlo vyjednat, říkal. A co pan ministr Lipavský říkal? Kritika migračního paktu je z jiné planety, migrační pakt potřebujeme. Celá pětikoalice dohodu vychvalovala do nebes. Taková paní Pekarová prohlásila: Migrační pakt vnímám jako velmi správný krok. No.

Jenže naši občané, naši spoluobčané, pětikoalici prodej tohoto zkaženého zboží fakt nežrali, v uvozovkách. A když vládní strany z kalendáře zjistily, že se blíží volby do Evropského parlamentu, tak otočily. Teatrálně se v únoru Fialova vláda proti tomu skvělému paktu, který sama dojednala, vymezila, a dokonce se při hlasování o něm zdržela. Důvod? Prý se text pod španělským předsednictvím Evropské unie změnil. Dohoda je méně ambiciózní, vypadla z ní ochrana vnější hranice, účinná návratová politika a boj proti pašerákům.

Jaká jsou ale fakta? Šlo samozřejmě o účelovou lež. My dobře víme, že máme nejprolhanější vládu od vzniku samostatné České republiky, protože tato opatření nikdy nebyla ani v původní dohodě, kterou prosadili a schválili pánové Fiala s Rakušanem. Jediná hmatatelná změna je zřízení jakéhosi koordinátora pro povinnou solidaritu. Fialův a Rakušanův migrační pakt je průšvih. Obrovský průšvih. Megaprůser! - Nebyl jsem napomenut, tak jsem si to nemusel škrtnout dvakrát.

Pojďme si připomenout, k čemu pánové Fiala s Rakušanem zavázali Českou republiku, a chlubili se tím, a k čemu se, protože se blíží volby, najednou pokrytecky vymezují. Tvrzení, že dohoda neumožňuje efektivně bránit vnější hranici, vůbec neobstojí, protože pakt vůbec neřeší ochranu hranic, ale jen situace, kdy se migrant, ilegální migrant, dostane do Evropské unie. To ví každý, kdo si text přečetl. Nevědí tedy pánové Fiala s Rakušanem, co prosadili a odhlasovali? Nebo prostě jenom lžou.

Pojďme si připomenout, jak to celé bylo. Migrační pakt je především zásluhou českého předsednictví Evropské unie, ano, za Fialovy vlády. Jeho znění a mechanismy tedy vyjednala ve druhé polovině roku 2022 Fialova vláda. V červnu 2023 tak pan Rakušan odjel na Radu ministrů vnitra v Lucemburku, kde v utajení bez, jakéhokoli varování, bez jakékoli konzultace, bez jakékoli veřejné debaty nebo bez jakéhokoli projednávání mandátu ve Sněmovně zavázal Českou republiku k takzvané povinné solidaritě, což není nic jiného než narůžovo přelakované uprchlické kvóty. Byl to blesk z čistého nebe. Za zády nás všech zavázal pan Rakušan Českou republiku k přijímání lidí z Afriky a Blízkého východu s naprosto jinými hodnotami, kulturou a zvyky. Následně ministr vnitra za peníze daňových poplatníků oblepil zemi plakáty, kde lidem lhal, že migrační pakt žádné kvóty neobsahuje. Poslední ránu pak vlastní zemi zasadil na summitu Evropské unie tvárný premiér Fiala, který pro tuto šílenou dohodu přesně podle představ Bruselu zvedl ruku, zatímco proti paktu, a tedy za naše národní zájmy, bojovalo dokonce Tuskovo Polsko, Orbánovo Maďarsko a taky později Slovensko. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP