(15.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Prostě vy nás chcete nasáčkovat do situace, že budeme muset přijímat africké a islámské migranty do České republiky. A my to odmítáme. A teď volby do Evropského parlamentu budou samozřejmě referendem o Fialově vládě, o tom, co vy tady předvádíte. Česká vláda se od první fáze podílela na tvorbě tohoto migračního paktu a aktivně jste jej podporovali. V orgánech Evropské unie jste také pro něj v osobě ministra Víta Rakušana z hnutí STAN hlasovali. Ministr vnitra Vít Rakušan tady minulý rok, kdy jsme na to svolávali mimořádnou schůzi, tak tady přímo řekl, a všichni jsme to slyšeli, kdo byli v sále, já jsem tady byl, že dokonce při tom prvním hlasování ještě si telefonoval s premiérem Fialou z ODS a premiér Fiala z ODS mu ještě potvrdil, že má hlasovat pro migrační pakt, proto hlasoval ministr Rakušan pro. Přestože jste měli podle názoru SPD hlasovat proti, stejně jako vlády Slovenska, Maďarska a Polska.

Tento migrační pakt je jednoznačně bezpečnostní hrozbou pro Českou republiku a její občany, protože obsahuje i povinnost za určitých okolností označených za krizové přijímat migranty, zejména muslimy a Afričany z jiných evropských států v rámci každoročních kvót stanovených Evropskou komisí, minimálně 30 000 migrantů ročně do Evropy. V některých případech se lze v první fázi z této povinnosti vyplatit částkou ve výši 20 000 eur ročně po tom přepočítání za jednoho odmítnutého migranta, jindy budeme muset povinně vést azylové řízení s nelegálními migranty z jiných států, včetně zodpovědnosti za jejich případnou repatriaci.

Co to tady říká za nesmysly vláda? Jaká repatriace? Vždyť ty státy z Afriky je nechtějí zpátky. Jak jsem jednou ti migranti přijdou, tak už je odtud nedostaneme z té Evropy, ani z České republiky. Vy nás chcete úplně zničit! Vy nás zničíte ekonomicky, vy nás ničíte sociálně, zdravotnictví jste zničili, školství ničíte a teď chcete zničit definitivně i bezpečnost v České republice.

Počet přerozdělených migrantů stejně jako částka za jejich nepřijetí se přitom mohou podle toho migračního paktu, který vy jste odsouhlasili, každoročně zvyšovat. V rozporu s opakovanými tvrzeními ministra Rakušana z hnutí STAN migrační pakt neobsahuje pro Českou republiku žádnou výjimku z povinnosti přijímat migranty anebo za ně platit. Za svoji skandální roli v procesu tvorby a schvalování migračního paktu EU by měl být Vít Rakušan z hnutí STAN okamžitě odvolán z vlády, protože ohrožuje bezpečnost našeho státu a oklamal občany. Za každý kriminální čin, co tady spáchají jak ukrajinští migranti, kteří přišli v této vlně za poslední dva roky, tak co tady budou ohledně těch islámských, muslimských migrantů, tak plnou odpovědnost nese vaše vláda. Říkám to tady předem.

Hnutí SPD je zásadně proti migračnímu paktu EU. A pokud budeme součástí příští vlády, nebudeme jej respektovat, i kdyby se stavěli v Evropské unii na hlavu. Současně považujeme za žádoucí a nutné, aby se k migračnímu paktu EU vyjádřili čeští občané v celostátním referendu. To znamená, já bych chtěl vyzvat Fialovu vládu, ministra vnitra Víta Rakušana a premiéra Fialu, aby tady otevřeli tento bod - migrační pakt EU, dnes je mimořádná schůze, ale můžete tady vystoupit a můžete se k tomu vyjádřit, ministři tady jsou. Proč se zdržíte? Proč nehlasujete proti migračnímu paktu? Proč zase zrazujete a podrážíte Českou republiku? Proč ničíte naší republiku? Naši občané, minimálně voliči SPD, tady prostě nechtějí africké a islámské nelegální migranty, které vy budete migračním paktem legalizovat v České republice. To je úplně neuvěřitelné, že vy opakujete věc, kvůli které právě ty západní státy hlasovaly pro migrační pakt v Evropském parlamentu i ve vedení Evropské unie. To znamená přesně to, co oni udělali tu chybu, na kterou já jsem jako jediný politik v České republice upozorňoval už před deseti lety, za to jsem si vysloužil od vás různé nálepky a nakonec se ukázalo, že mám pravdu, tak přesně to, s čím mají teď v Německu, ve Francii a v Itálii problém, přesně tu chybu, vy vlastně díky tomu vašemu hlasování vy Českou republiku dostáváte do stejné situace. To znamená to, proč oni se chtějí zbavit těch migrantů, těch nelegálních afrických a islámských, tak pro to vy teď hlasujete, abychom stejný problém, který zjistily ty země v roce 2015, tak aby se ten stejný kardinální a fatální problém opakoval u nás v České republice.

Já si myslím, že to je úplně šílené, co tady předvádí Fialova vládní pětikoalice. A já bych chtěl toto téma tady otevřít a doufám, že vystoupí tady ministři, a chtěl bych, aby vysvětlili, proč se pouze zdrží při tom finálním hlasování o migračním paktu, které má být 14. května. Je to zrada. Je to vlastizrada. Vy jste vlastizrádná vláda, která koná proti zájmům České republiky. A je potřeba vás ukončit samozřejmě. Je potřeba ukončit vaši vládu. A těch zpráv je tady mnohem víc.

Další věc. Prezident Pavel, váš kandidát, kandidát z Fialovy vládní pětikoalice, který se stal prezidentem, tak teď řekl 30. 4., to je tři dny zpátky, opět vyzval k přijetí eura. Ano, to jste vy, to je Fialova vládní pětikoalice. Vy chcete přijmout euro v České republice. Neslyšel jsem ani slovo, že byste se proti slovům prezidenta Pavla vymezili. Ostatně proč byste se vymezovali, když právě strany Fialovy vládní pětikoalice chtějí přijetí eura v České republice. Chtějí to Piráti, chtějí to poslanci ODS, třeba to říkala paní Zajíčková z ODS, poslankyně to říkala, pan Vystrčil, předseda Senátu z ODS, říkal, že chce euro, paní senátorka Němcová z ODS, říkala, že chce přijmout euro. Dále hnutí STAN chce přijímat euro. Dokonce paní Nerudová, kandidátka z hnutí STAN, ještě k migraci řekla, že migrace je příležitostí pro Českou republiku. No to je neuvěřitelné. O čem to mluví? Tak by nám mohla jít příkladem. Mohli byste nám jít příkladem ze STAN a nastěhovat si nějaké ty Afričany a islamisty domů. A předveďte nám to ze svých peněz, když jste takoví hrdinové! Tak nám to předveďte ze svých peněz, za svoje, a neobtěžujte nás ostatní! Protože podle všech dostupných průzkumů vaše vládní pětikoalice nemá většinu v České republice. Takže přestaňte tady ničit naší republiku! Ukažte nám to ze svých peněz. Jsem zvědavý, když třeba budete mít doma nezletilé děti, dcery a tak dále, tak si nastěhujte islámského migranta domů a běžte do práce. Nechte je společně doma, určitě vám to vyhovuje. Je to v pořádku ne, podle vašeho názoru? Ale neotravujte náš veřejný prostor těmito vašimi názory. Protože my tady žádné africké a islámské nelegální migranty zlegalizované vaší vládou nechceme.

A euro. Prezident Pavel, váš kandidát, řekl, že prý máme přijmout euro, aby hrála v Evropě Česká republika první ligu. Ten je tedy fakt vedle jak ta jedle. Tomu asi nenapsali, asi mu to nepoznamenali, jak to vypadá v Chorvatsku. No hraje první ligu, ale v inflaci. A ve zdražování. Takže to tady opravdu nechceme. A Fialova vládní pětikoalice, společně s prezidentem Pavlem, chtějí euro. To je také téma voleb do Evropského parlamentu. My říkáme ne euru v České republice! My říkáme ne migraci! Ne migraci, ne euru, ne válce! K tomu se ještě dostanu.

To znamená, já bych chtěl opravdu jako druhé téma, co tady mám, protože je to mimořádná schůze, takže změny programu nemohu navrhovat, ale nic nebrání tomu, aby někdo z vládních představitelů, a za sebou vidím několik ministrů a je tady několik poslanců vládní koalice s přednostními právy, tak abyste se k tomu vyjádřili. Já bych tady rád otevřel debatu o euru, protože strany Fialovy vládní pětikoalice chtějí přijímat euro a my ho nechceme. A zase škodíte České republice a ničíte Českou republiku.

Takže Fialova vládní pětikoalice rovná se přijetí eura. Fialova vládní pětikoalice rovná se přijímání migrantů z Afriky a islámských migrantů. A my s tím nesouhlasíme. A to téma je aktuální, proto samozřejmě nemůžu čekat na řádnou schůzi, která bude za čtrnáct dní, když tady Fialova vláda, zástupci, mají 14. května hlasovat o migračním paktu EU v Radě ministrů v Evropské unii. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP