(12.50 hodin)
(pokračuje Bohuslav Svoboda)

My jsme se tu před těmi zhruba třiceti lety do krve hádali, a nakonec to skončilo v té podobě, že oba dva ty systémy fungovaly vedle sebe. Úplně stejná situace je to teď. Ten navrhovaný zákon nijakým způsobem nezasahuje do toho, kdo má tyto kontroly dělat. Do toho bude moci zasáhnout až to, jestli se konečně podaří vytvořit nový zákon o hygienické službě, protože hygienická služba, která byla u nás na naprostém světovém vrcholu, je dneska popelka, která skutečně má ty své pravomoce velmi oslabené, tu svoji funkci velmi pozměněnou. A já věřím tomu, že se ta otázka bude v novém zákonu řešit. Ale rozhodně to není věc, která by měla ovlivňovat to, jestli budeme hlasovat nebo nehlasovat pro tento zákon. Není to pro tu věc vůbec podstatné.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Nyní už v obecné rozpravě nevidím nikoho přihlášeného. Pokud se nikdo nehlásí ještě z místa, rozpravu tímto končím.

Načtu omluvy, protože než přikročíme k hlasování, svolám kolegyně a kolegy z předsálí.

S přednostním právem ještě paní předsedkyně. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji, paní předsedkyně. My jsme tady poslouchali debatu, to téma je docela složité a my bychom se potřebovali poradit před hlasováním. To znamená, že já bych vzala pauzu do 13.15, paní předsedkyně. Děkuju.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Ano, vyhlašuji tedy pauzu pro jednání klubu hnutí ANO do 13.15. Pak budeme následně pokračovat.

 

(Jednání přerušeno ve 12.52 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP