(11.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

No tak Českou televizi, já jsem na to i měl video, od roku 2017 všechny debaty byly proti nám. No, a tady pan Benda, ten reagoval a pan Havlíček se ptal třikrát na tohle, že proč pan Fiala sliboval, že nenavýší věk odchodu do důchodu. Proč to sliboval, když to nesplnil? No protože oni nesplnili nic. Našim médiím vůbec nevadí, že tahle vláda nemá žádný program. Ukažte mi jejich program. Proč se neptají na předvolební sliby? Nejenom že nesplnili předvolební, ale oni nesplnili ani program, protože žádný program nemají! Oni nemají žádný program. Naše vláda, teď si už nevzpomínám, myslím každé pololetí, nebylo to každé tři měsíce, jsme vyhodnocovali program. Program (nesrozumitelné). Tahle vláda nemá. Nemá.

No, takže ti moderátoři to takhle dělají. Skáčou do řeči, jo? Manipulovali celý ten průběh debaty na Hradě, kde zkrátka pan prezident asi moc neposlouchal to jednání, to jednání vedl pan Bezděk, a kde hnutí ANO jednoznačně řeklo, že ne. A potom přišel zápis. Jednání bylo 28. 3. na Zelený čtvrtek. Zápis přišel 2. dubna, to bylo úterý. A po šesti hodinách Havlíček jasně napsal, že se zápisem nesouhlasíme, no a nějaký zaměstnanec na Hradě zkrátka poslal Havlíčka někam. Řekl no příště. No a mezi časem se vyrojili ti takzvaní ještě před volbou prezidenta nezávislí politologové, nezávislí analytici z bank, kteří samozřejmě mají ty své zájmy, a mluvili o tom, že vlastně hnutí ANO je nezodpovědné a že jsme to slíbili. Ale my jsme na to měli důkazy. A máme je, ty důkazy. Já jsem je taky ukazoval. Ukazoval, že to není pravda.

No a o co tady jde vlastně? Tady jde o to, že vláda dělá z občanů hlupáky a pitomce a lže! Jaká to je reforma? To není žádná reforma. Oni tvrdí, že za 30 let tím delším, to, že lidi budou muset, zaměstnanci, ne stávající důchodci, ti už jsou v důchodu, ale ti zaměstnanci budou muset pracovat déle. Déle. A kolik na tom ušetří? 300 miliard za 30 let. Tak 300 děleno 30 je 10, ne? Fajn. Potom berou v rámci formule lidem peníze. Takže ta jejich reforma, to není žádná reforma, jsou to parametrické změny, vlastně říká lidem: budete déle pracovat za méně peněz, dostanete méně peněz důchodu. No a teď 10, a to stojí 5 miliard, ta změna té formule, že příští důchodci dostanou méně peněz. Takže 10 a 5 je 15, ne? A co je 15? No 15 je přece EET! EET. Tahle vláda netuší vůbec, nebo nechce tušit, respektive podvádí, protože ona neřeší vůbec příjmy. Vůbec neřeší příjmy. A my jsme v naivitě, Karel Havlíček jim řekl zdroj peněz na důchody. Řekl. To není druhý pilíř pro bohaté. To je pilíř, to je zdroj peněz. A za nás, když jsme nastupovali 2014, byl důchodový účet minus 48 miliard a my jsme ho postupně snižovali. Snižovali. A v roce 2018 a 19 byl přebytkový. Byl přebytkový. Ano, 2020 byl covid, ano. Můžeme si tady vyprávět, jak vlastně nás kritizovali, že jsme dávali málo peněz, a když jsme potom dali peníze, potom jsme byli zase kritizováni, že jsme populisti a že rozhazujeme, a tak dále. Takže to je všechno... To je o tom. To je o tom, že zkrátka dvojí metr. A 2021 jsme to snížili a bylo to téměř na nule. Na nule.

Tahle vláda je skutečně nejhorší, nejprolhanější a totálně neschopná. Toto jsme tady ještě od revoluce neměli. To je fakt neuvěřitelné peklo. My jsme se vrátili do devadesátek. Tady bují šedá ekonomika. No protože ti dole si říkají, jo, tak oni zrušili EET, tak ty daně nemusíme platit, oni tam nahoře vlastně za naše daně utrácejí zbytečně peníze, no tak proč bychom se my nechovali stejně.

Takže byla kampaň stále. Tady další debata se stejnou redaktorkou, Aleš Juchelka. Během duelu moderátorka skákala do řeči lehce agresivním způsobem především Juchelkovi, který se proti tomu musel sám ohradit: Nenecháte mě mluvit, paní redaktorko. Skopeček taky neodpovídá na vaše otázky a říká si, co chce. Vy chcete, abych odpovídal a na něj reagoval. A tak dále. Všechno Česká televize. A mluvili o Babišovi. O Babišovi zase. Babiš byl, že kde byl a proč byl a co říkal a tak dále. Oni dělají účelové citace z minulosti, ale ty čerstvé tady pana premiéra, to je čerstvé relativně dva roky, tak to nedají.

Takže proto, vážení spoluobčané, prosím vás, Česká televize a Český rozhlas manipuluje. Manipuluje. Věci, které by měli říkat, vymlčují. a chodí tam do debat, do té nedělní debaty si pan moderátor vždy určuje, koho chce. A když my například chceme někoho nominovat, jako například proti Rakušanovi logicky by měla jít Vildumetzová, no tak pan Rakušan nechce s ní diskutovat. A televize nám řekne: no tak buď teda... Je to podle Rakušana, jo? Takže aby bylo jasno, protože to se samozřejmě nikde nedozvíte. A pokud my řekneme například, do toho pořadu v České televizi že bychom někoho chtěli, tak tam dají zástupce SPD, nebo tam dají, koho chtějí. Tak jenom abyste věděli, že média jsou mocná. Tahle vláda si je hýčká. Stovky milionů dali na různé nesmyslné kampaně, kde propagovali věci, které my jsme prosadili, a proto byste to měli vědět, vážení spoluobčané, jak to tedy funguje, a proto samozřejmě já využívám tady tenhle prostor k tomu, abych si zkrátka řekl věci, které nemám šanci - ale já už tam ani moc nechodím - někde komentovat.

My jsme mluvili jasně, že za nás na důchody bylo a vždy bude. Tahle vláda nemá ráda důchodce. A hlavně ODS už v roce 2010 dala důchodcům nulu! Nulu. A když jsme nastupovali 2014, tak jsme zdědili po nich 45 korun navýšení pro důchodce a to si pamatují všichni. A 2010 tahle stejná parta, která je u moci, strašila lidi, že nebude na důchody. Aby je mohli obrat! Důchodce! Ale vždyť to je 14 let! A za nás vždycky na důchody bylo. A dostali jsme to do přebytku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP