(15.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Teď tedy pojďme k těm Ukrajincům. Znovu říkám, v okamžiku, že se tady vyhýbá 650 000 ukrajinských mužů v branném věku branné povinnosti na Ukrajině, dobře, Ukrajinci už nechtějí bojovat za Ukrajinu, tak z nás nedělejte užitečné idioty a ukončeme to. Přestaňte posílat zbraně a peníze na Ukrajinu. Jsem rád, že se k té vaší iniciativě - no ony se k ní nepřidaly ale ani některé země ze střední Evropy. Jestli mám správné informace, tak k té vaší iniciativě na vyzbrojování Ukrajiny se nepřidalo Rakousko a Maďarsko například. Když tak mě opravte, já také nemám všechno v hlavě. No tak Rakousko logicky, to je jasné, to je neutrální země, což by se mi líbilo, to je také hezký model, který by se mi líbil i pro Českou republiku, já ten model prosazuju. Protože poté, co vidím paní ministryni obrany Černochovou, tak opravdu, tak takové vedení prostě Ministerstva obrany, to jako... nejenže nemá důvěru, ale to je opravdu, já nevím, co na to říct. To je úplně... no nic, tak prostě takhle. Opravdu mě jenom přesvědčuje čím dál víc, že aktivista v čele Ministerstva obrany, jo... Vzpomeňme, jak málem nás dostala do války. Ministryně války se jí od té doby přezdívá, paní ministryně Černochová z ODS, které také zbyly už na moji adresu pouze nadávky, protože argumenty nemá, zoufalé výkřiky, nějaká přízviska mi dává jako v mateřské škole, to je úplně... na téhleté úrovni mít ministryni obrany, to je strašný, člověk který nezvládá emoce. Tak ona přece řekla - pamatujete, jak napsala na internet, Twitter to byl, že když spadla ta raketa na to Polsko, tak řekla, že je to ruská raketa, a bez přeprověření málem nás zatáhla do války? Pak se ukázalo, že to byla ukrajinská raketa? Tohle je ministr obrany? Tohle je ministr obrany České republiky? Která neumí ovládat svoje emoce a napočítat si do deseti?

Mimochodem ale, nikdy jsem to nechtěl komentovat, ale já když teď na mě vyběhla ta fotka paní ministryně Černochové, jak přišla tamhle k panu předsedovi hutí ANO Babišovi a roztáhla to sako nebo co na sobě měla, aby ukázala svoji hruď, no nezlobte se na mě, tak nepříjemný moment bych opravdu nechtěl zažít, jo, a nechám to dál bez komentáře. Pro mě jako pro chlapa, jo, prostě chlapa, který prostě je, jo, tak to byl jako, já bych chtěl poprosit, aby kdyby to náhodou někoho napadlo typu paní Černochové, prosím vás, ušetřete mě toho zážitku, a to i kdyby měla svoje bílý tričko úplně. Protože já tohle vidět nechci. Nechci! Je to nechutný úplně! Vůbec nechci, aby někdo tohleto přede mnou předváděl. Nechci být součástí takových věcí. Jo? Já myslím, že by bylo dobré, aby paní ministryně Černochová měla určitou soudnost. Jo? A to si myslím, že by bylo adekvátní. Protože já když teďka o tom mluvím, úplně na mě jde husí kůže. Protože tohleto opravdu zažít nechci. No to je úplně... No, nebudu to víc rozebírat. Ale teda jako chlapovi, to je úplně, jako paní Černochová že by takhle přede mnou, to teda je opravdu hrozný. Ale to prostě je úroveň opravdu velmi neadekvátní. A tím bych to ukončil. Doufám, že takový zážitek mít nebudu. Takže tohleto bych chtěl tímto způsobem říct. Takže pojďme dál. A zase, není to z mé strany nic špatného, že to říkám. Vždyť já jsem to neudělal. Já jenom reaguju na to, co se tady děje, že jo? Já tyhlety nápady nemám, abych tady chodil před ostatní poslankyně, že bych šel před poslankyně a rozepínal si sako a ukazoval hruď. Jo? Co to je? Hrozný úplně. Mě by ani nenapadla takováhle úroveň.

Takže české domácnosti. No jasně. České domácnosti platily za elektřinu loni nejvíce v celé EU v přepočtu na paritu kupní síly. To je výsledek Fialovy vládní pětikoalice. Přestože Česká republika vyvezla takřka největší objem elektřiny ze všech členských států EU. České domácnosti, jak jsem říkal, tak v přepočtu na paritu kupní síly platily kvůli Fialově vládě ze všech zemí EU po přepočtu nejvíce. Takže jste doslova okradli české občany úplně zbytečně o peníze. Ale to jsou velmi drahé peníze. A proč jste je okradli vy? Proč je to kvůli neschopnosti Fialovy vlády? No jasně, protože když se podíváme na jiné země, tak nejnižší ceny elektřiny v Evropské unii v přepočtu na paritu kupní síly byly vloni v Maďarsku, přestože je Maďarsko čistým dovozcem elektřiny, zatímco Česká republika je vývozcem elektřiny, a dokonce vývozcem levné elektřiny, a dokonce Česká republika vyvážela čtvrtý největší objem elektřiny v rámci zemí EU po Francii. Francie vyváží nejvíce elektřiny v EU, na druhém místě je Švédsko a na třetím je Nizozemsko. Takže my jsme čtvrtí největší vývozci elektřiny v celé Evropské unii, navíc levné elektřiny, a přesto jsme měli nejdražší ceny elektřiny v přepočtu na paritu kupní síly. A abych tu informaci ještě doplnil, aby to bylo zcela zřejmé, tak právě i ta Francie, Švédsko a Nizozemsko měly výrazně nižší ceny elektřiny než domácnosti v České republice. Tohle je vlastně úplně ekonomická anomálie. Vyvážíme, jsme jedni z největších vývozců levné elektřiny, kvůli Fialově vládě ovšem máme nejdražší elektřinu. A ti, kteří jsou čistým dovozcem elektřiny, jako Maďarsko, ale mají schopnější vládu, tak mají nejlevnější elektřinu.

To je úplně neuvěřitelná věc, co se tady děje za vaší vlády. Mimochodem, meziročně stoupla cena elektřiny v České republice o 83 %. Už tenhle moment je na okamžité odstoupení Fialovy vlády. A já doufám, že občané to vyhodnotí v nejbližších volbách do Poslanecké sněmovny. Všechna tato data dokládají tragickou nekompetentnost vlády Petra Fialy, jež nedokáže českým občanům zajistit nízké ceny elektřiny, kterou v České republice v dostatečném množství a levně vyrábíme.

Recept SPD je jasný. Hovoříme o něm dlouho. Zastropovat ceny elektřiny přímo u jejích výrobců a následně i u dodavatelů, a to vše ve prospěch koncových zákazníků. Cestou k tomu je i stoprocentní státní vlastnictví společnosti ČEZ, která je z hlediska výroby, cenotvorby a distribuce elektřiny rozhodujícím subjektem v České republice. Je rovněž nezbytné prodávat v České republice vyrobenou elektřinu přímo, bez zahraničních prostředníků a komoditních burz, jejím českým spotřebitelům. Současně musíme jako stát odmítnout nařízení EU v oblasti energetiky vyplývající z projektu Green Deal a ze systému emisních povolenek EU. Musíme si zachovat suverenitu v rozhodování o podobě našeho energetického mixu a urychleně rozšířit kapacity našich jaderných elektráren. To je cesta k zachování naší energetické soběstačnosti a bezpečnosti.

No, jaderné elektrárny, no to teda zase dopadlo, ta neschopnost Fialovy vlády. Všichni jsme si teď přečetli, jak výsledkem dostavby jaderného bloku bude to, že se šlo úplně na ruku Němcům. Takže v podstatě my budeme vyrábět elektřinu, ale budeme ji mít drahou a budeme plně závislí na diktátu z Německa a z Bruselu. Takže nám to v podstatě vůbec nepomůže. Jako opravdu takové poškozování České republiky a českých občanů, tak vám to nevadí. Protože vy jste zaprodanci! Vy nehájíte zájmy České republiky. Ale to je opravdu šílený! My jsme o tom mluvili dnes i na tiskové konferenci. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP