(15.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže tohle je k ničemu a je potřeba ten konflikt ukončit. A znovu opakuju, doufám, že to slyší všichni, když se mě ptají, jak ukončit - ukončení posílání zbraní a peněz Ukrajincům a Ukrajině. A hnutí SPD je jedinou stranou v parlamentu, která to říká, protože hnutí ANO a pětikoalice hlasují po celou dobu pro zasílání peněz a zbraní Ukrajině a Ukrajincům. Doufám, že se nikdo nestydí za to svoje hlasování, abych se nikoho nedotknul, ale snad ne. Říkám jenom fakta, jo? Takže my se v SPD nestydíme za žádné naše hlasování. Naopak budeme rádi, když to budete co nejvíc opakovat, jak my hlasujeme a jak postupujeme.

Ano, hlásím se k tomu, že SPD bylo jedinou stranou v parlamentu, jehož poslanci nevstali a netleskali prezidentu Zelenskému, když tady měl projev ve Sněmovně. Vy všichni jste vstali a tleskali. Hnutí ANO a vládní pětikoalice. Všichni do jednoho. Jediné hnutí SPD, naši poslanci zůstali sedět a netleskali jsme. Jediní jsme byli. Já se za to nestydím, je to tak. Nebudu - já když jsem slyšel ten projev Zelenského, kde nebylo ani jedno slovo mír, jestli si na to pamatujete, já si na to pamatuju velmi dobře, byla to jenom válka a ani jedno slovo mír tam nebylo - tak já pro válku hlasovat nikdy nebudu. Já budu hlasovat pro mír. Já chci mír. My v SPD říkáme jasně: mír, ne válka. Říkáme jasně: mír a mírová jednání, ne válka a bída. Říkám jasně: mír a prosperita, ne válku a bídu. To jsou slova SPD. A také říkáme, ale to víte, že je to náš slogan, náš letitý slogan: Česká republika na prvním místě a český občan na prvním místě. Vím, že jsme jediní, kdo má tento slogan - SPD. Někdo říká, že jsme - my říkáme vlastenci, patrioti, někdo říká nacionalisti. Schválně se nám snaží podsouvat nějaké ošklivé slovo s nějakou řekl bych zabarvenou konotací. Ale my to tak cítíme, že jsme vlastenci a patrioti. Prostě český občan, Česká republika na prvním místě. Kdo jiný? Mě spíš překvapuje vládní pětikoalice, která říká: Brusel na prvním místě, Ukrajina na prvním místě nám tady celou dobu říkáte, Ukrajinci na prvním místě. A vždyť nikdo nemá nic proti Ukrajincům. Nikdo s nimi přece... na pracovní profese, na které nelze zaměstnat českého občana, vždyť je tady spousta Ukrajinců, kteří se snažili asimilovat - nebo asimilace je možná zase ošklivé slovo, ale začlenit.

Už mi tady podsouvali všichni, tady pan Bartošek je tady odborník na to mi podsouvat vždycky nějaké jeho výmysly a lži. To je, jako když tady pan Bartošek, místopředseda Sněmovny, vaším prostřednictvím, tady v minulém volebním období mě chtěl politicky zlikvidovat, takový novodobý Hitler je to taky, jako jo. Mně tak připadá vždycky ta jeho dikce. A mně třeba voliči píšou často, že ještě knírek dát, a je to jako úplně ta dikce. Já připomenu tu vaši kauzu. Vy jste říkal, že když mi vyhrožovali smrtí, že jak se do lesa volá, tak se ozývá, v televizi Prima. Tak to je vaše - takhle, já s vámi budu mluvit taky, že přát někomu, aby ho zabili, když mi vyhrožujou, v televizi Prima v Partii jsme byli spolu, to tedy to překročilo jakoukoliv linii jako už, tohleto chování.

Já připomenu, jak vy jste, pane místopředsedo Bartošku, vaším prostřednictvím, mě chtěli odvolávat. Vy jste byl ten iniciátor z pozice místopředsedy Sněmovny v minulém volebním období. Vy jste normální lhář a politický podvodník, protože vy jste řekl, že zpochybňuju holocaust, a rozjel jste obrovskou kauzu, lživou, podvodnou kauzu ve své nenávisti. Vy jste neskutečně zlý člověk. Jo, prolhaný a zlý jste. Na mě bylo kvůli tomu, to byl ten tábor v Letech, na mě bylo deset trestních oznámení. U policie si podobnou věc řekl exprezident Klaus a pro jistotu si vyžádala policie dva znalecké posudky, ne jeden. A všechna trestní oznámení byla odložena a hozena do koše, protože řekli, že jsem nic špatného neřekl, naopak, že moje vyjádření vycházela z historických skutečností. A vy jste si tady sesbírali podpisy, vy jste byl tenhleten, jo, protože já si to moc dobře pamatuju, jaký vy jste člověk. Zlý, zákeřný, prolhaný a nepřející! A potom policie po půl roce to vyšetřila na základě dvou znaleckých posudků a odložila všechna trestní oznámení, protože Okamura nic neudělal. A vy už jste tady hlasovali a chtěli jste mě odvolávat za něco, co jsem neudělal. Za něco, co vůbec nebylo špatně. No neuvěřitelné, co vy jste za člověka! Podrazák nejvyššího kalibru normálně! Já v podstatě neznám tady lidsky horšího člověka, než jste vy. Je to tak prostě. Takže tohleto jenom připomínám, to, co vy jste tady dělal vůči SPD v minulém volebním období. No přesně, pogromy. Něco si vymyslíte, chcete někoho politicky zlikvidovat, už byste ho zlikvidoval, a potom oficiální orgány, na které nemám vůbec vliv, řeknou, že ten člověk nic neudělal. Ale kdyby bylo po vašem, tak už je dávno zlikvidovaný. To jsou metody KDU-ČSL! To jsou metody lidovců!

Vlastně ani se nedivím, proč taky podporujete Sudetoněmecký landsmanšaft, protože ten založili kovaní nacisti. Mezi zakladateli jsou i lidé, kteří stříleli české vlastence na Kobyliské střelnici za druhé světové války. A lidovci, vy jezdíte pravidelně na ty sjezdy Sudetoněmeckého landsmanšaftu a vy teď navrhujete vyznamenání pro předsedu Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernda Posselta. Kdybyste aspoň navrhovali to vyznamenání, ale vy ještě to chcete eskalovat. No ten Herman, ten tam jezdí taky, to je ten exministr kultury za lidovce, a další. Pan Bělobrádek tam byl třeba z KDU-ČSL.

Takže tohleto je opravdu velký problém. A kdyby se náhodou lidovci ptali, proč o nich mluvím, možná proto, že váš poslanec zveřejňuje moje bydliště, tyhlety fašistický metody, a dává to na internet a štve tam názorové oponenty proti mojí rodině. Možná je to ten důvod. Možná. A byl by to docela relevantní důvod, protože to se nedělá, tohleto. A já se budu bránit a nenechám si tohleto líbit od vás, tohleto značkování, jako se značkovali Židé za druhé světové války, tyhlety fašistické metody, co vy máte, které jste nasáli možná tam někde. Tohleto je hnus! A budu to tady opakovat pokaždé, protože to byl poslanec KDU-ČSL, jehož jméno určitě vy znáte, já ho ale říkat nebudu, a byl taky poslanec TOP 09, který to dělá. No a samozřejmě těch útoků bude jistě přibývat, protože vy nemáte žádný program pro občany. Vy nemáte žádný pozitivní program. Proto vy, místo abyste třeba pomohli rodinám s dětmi a pracujícím lidem, když máte v gesci Ministerstvo práce a sociálních věcí, tak berete slušným lidem peníze a jedinou aktivitou, které se ovšem věnujete, je, že ztrácíte čas, věnujete čas navržení na vyznamenání předsedy Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Takže takhle. A znovu říkám, že ten, kdo na mě takhle útočí, tímto podlým způsobem, tak samozřejmě nemůže očekávat, že my k tomu budeme mlčet. Ten, kdo se chová slušně v rámci politického boje, byť tvrdého politického boje, samozřejmě, ale je to korektní, tvrdý boj - zase musím říct, že takových poslanců je tady řekl bych možná i většina, že se sice tvrdě střetneme v televizi, ale dokážeme si podat ruku, a dokonce i potom pokecat. Tak to je v pořádku, protože jsme tady, je to prostě Poslanecká sněmovna, je to jako ve fotbale, v hokeji, když se hraje extraliga. Ale pak, když si dokážeme podat ruce a ty argumenty jsou věcné, tak to je podle mě v pořádku a každý z nás to musíme skousnout. A já s tím problém vůbec nemám samozřejmě. Ostatně to asi očekáváte. Ale to jako, fotit se před mým domem nebo tady štvát proti mně média kvůli vymyšleným kauzám, když se pak záhy ukáže, že je to úplně jinak, tak to si opravdu my líbit nenecháme. Naši voliči to také očekávají, že se tomu postavíme. Takže tomuhle jsem se tady věnoval, protože když tady vidím řídícího schůze pana Bartoška, tak je potřeba o tomhle mluvit.***




Přihlásit/registrovat se do ISP