(14.00 hodin)
(pokračuje Karel Haas)

Doporučuji tedy, aby po rozpravě k jednotlivým navrženým kandidátům Poslanecká sněmovna nejprve jedním hlasováním konstatovala rezignace poslanců, jak jsem je jmenovitě uvedl, a poté aby Poslanecká sněmovna v dalším hlasování provedla volbu návrhů členů orgánů Poslanecké sněmovny, jak jsem je opět jmenovitě uvedl. I zde navrhuji veřejnou volbu en bloc, pokud nebude zde z pléna Poslanecké sněmovny navrženo jinak. Prosím, paní předsedkyně, abyste otevřela rozpravu.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji vám a otevírám rozpravu. Eviduji faktickou poznámku paní kolegyně Ožanové. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Zuzana Ožanová: Děkuji. Nechci zdržovat. Já jenom, pane kolego Haasi, vaším prostřednictvím, já jsem zaslechla ty nominace, ale od neexistujícího politického klubu, protože neexistuje ve Sněmovně politický klub SPOLU, aspoň o tom nevím. Je mi líto, ale tento klub tady není.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano, pan poslanec Haas chce také reagovat s faktickou, nebo obecně? Prosím, chcete reagovat? (Zpravodaj: Ano.) Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Karel Haas: Omlouvám se, ano, za ten zvuk. Chtěl jsem jenom rychle odpovědět. Ty nominace i rezignace proběhly zcela standardně, omlouvám se za případnou nepřesnost. Není to samozřejmě jeden poslanecký klub, je to od tří poslaneckých klubů sdružených v koalici SPOLU. Tak jsem se domníval, že pokud jsem tam výslovně zdůrazňoval vždy koalici SPOLU, tak to je jménem těchto tří poslaneckých klubů sdružených v koalici SPOLU. Omlouvám se za případnou nepřesnost. Nepovažoval jsem to za nějaký nestandardní postup.

A raději pro úplnost, byl jsem předsedou poslaneckého klubu TOP 09 ctěným kolegou Jakobem upozorněn na to - já žiju v domnění, že jsem to četl, ale pro úplnost, aby nedošlo k žádné chybě - že v nominacích jako poslední z těch jmenných nominací je nominace do výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, kolegyně Helena Langšádlová, nominovaná SPOLU. Tak raději pro úplnost, možná duplicitně, to takto uvádím. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Také vám děkuji. Nyní eviduji zájem o odhlášení. Protože se nikdo další do rozpravy nehlásí, tak ji končím.

Prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

O závěrečné slovo je zájem? Ano, je zájem o závěrečné slovo, tak ještě než budeme hlasovat, prosím.

 

Poslanec Karel Haas: Jen velmi stručně. Chci shrnout, žádný návrh ani na zvláštní způsob hlasování oproti tomu, jak jsem navrhl veřejně en bloc pomocí hlasovacího zařízení, nepadl, žádný jiný jmenovitý návrh nad rámec nepadl, takže prosím, paní předsedkyně, abyste zahájila hlasování, nejprve o rezignaci poslanců a poté druhé hlasování o zvolení poslanců.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano. Jakmile se počet přihlášených ustálí, což už se stalo, zahájím hlasování.

 

Nejdříve hlasujeme o přednesených rezignacích.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 49, je přihlášeno 150 přítomných, pro 148, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A nyní bychom tedy hlasovali o všech volbách.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 50, je přihlášeno 150 přítomných, pro 149, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Ještě načtu došlou omluvu. Patrik Nacher se omlouvá z pracovních důvodů od 13.45 do 14 hodin.

A jelikož čas pro naše dnešní jednání se naplnil, přerušuji nyní 103. schůzi do zítra, tedy čtvrtka 23. května, 9 hodin ráno.

Připomínám členům organizačního výboru, že schůze organizačního výboru se za pár minut bude konat v obvyklé místnosti, tedy členy organizačního výboru prosím o účast na jednání.

Nyní vám již přeji hezké odpoledne. Ještě tady došla jedna omluva... Ta už byla načtena, takže to je vše v pořádku. Hezké odpoledne.

 

(Jednání skončilo ve 14.05 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP