Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(10.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže pokud někomu nevadí, že někdo na válce brutálně vydělává a samotní Ukrajinci jsou okrádáni - zapomněli jsme na kampeličku, protože to se nehraje, jak tam zmizely ty peníze. Už jsme zapomněli, že tady někdo poslal nějaké peníze na munici, a to česká strana zadržela. Takže velká sláva, přišla munice, fajn, fajn, propaganda od 1. února stále. Takže tohle se stále hraje a je to netransparentní. A my se jenom ptáme, proč to nenakupuje stát přímo - ano, je to 39 miliard korun, co česká vláda - ještě, jak to vymysleli, že ty peníze chodí na účet Ministerstva obrany, aby jednotlivé státy měly garanci, jako že se nic nestane, ano, ale český stát sám garantuje a sám doporučuje zbrojaře, pan premiér se osobně angažuje. No, tak dali tam trošku i vydělat nějakému malinkému zbrojaři, no a potom samozřejmě, když jsem si dovolil o tom mluvit, tak bylo velké pozdvižení.

No, co jsem já říkal? No, já jsem říkal, že pan premiér si vzal toho zbrojaře do Bílého domu. Co to znamená vzít někoho do Bílého domu? No, pro mě je to, že pan premiér navštívil Spojené státy, byl v Bílém domě. Pro mě to není - to je slovíčkaření, on nebyl v Oválu. Ale časopis Echo zveřejnil fotku z té večeře, kde ten zbrojař sedí. Takže pan demagog by si to měl opravit, jo? Ano, byl ve stejné době jako Petr Fiala, jednání v Bílém domě se nezúčastnil - ano, slovíčkaření - ale byl tam, seděl tam, jo? Takže měl jsem pravdu. Můžeme si říkat, že jestli návštěva Bílého domu je, že všichni šli do Oválu, kde je nechali deset minut, a potom - já jsem tam byl - je vyhnala ta malá šéfka komunikace a vyřvala je ven, nebo byl v delegaci. A byl v té delegaci? Byl v té delegaci. Takže by bylo dobré, abychom si ještě tohle ujasnili.

Takže my říkáme, že je potřeba udělat - a my neříkáme, to není zase, že tady média budou říkat, že Babiš je proti, já nevím, co všechno - ne. My říkáme ano, ale začněte už konečně mluvit o ukončení války tak, jak to bylo v březnu 2022. A já jsem rád, jsem rád, že to skutečně potvrdili. Takže ano, Ministerstvo obrany říká, že nám všechno zveřejní. Oni to dělají šikovně, protože ty granáty z českého rozpočtu dostane česká firma - jako tomu rozumím, ale proč na rozdíl od Německa to není transparentní, tak tomu jako nerozumím.

Potom neuvěřitelná propaganda je ohledně investice. Tam vidíme, kdo, jak vlastně píše o této vládě. No, tak samozřejmě deník nenávisti nezklamat. Čipová republika - titulek. Čipová republika. No, samozřejmě rozhlas chce taky poplatky, ne? Ten taky potřebuje peníze. Tak tady analytička nám říká - otázka: jak přilákat velkého investora? Prosím vás, to není přilákání velkého investora, ten investor je tady dávno. A víte, kdo to je, vážení spoluobčané? No, to je původní Tesla Rožnov, založena 1949, jo? A tady vám můžu číst celou historii této firmy v Rožnově pod Radhoštěm - mimochodem, ve stejném areálu jako Energoaqua, která otrávila Bečvu, když už jsme u toho, jo? Takže kdo (je?) toto? Co to je za tu firmu tedy, no?

Tím, že se této vládě vlastně nepodařilo získat ani jednoho investora ze zahraničí - měli jsme gigafactory, já nevím, co všechno - všechno odešlo, tak pravděpodobně, pravděpodobně ukecali tohoto investora, že zkrátka bude mít gigantickou investici 44 miliard, jo? Ale za jaké období? Pan premiér tvrdí - o tom, že je to největší investice v České republice. No, já znám firmy, které od vzniku České republiky investovaly 80 a 90 miliard, protože samozřejmě pan premiér o české firmy se moc nezajímá.

No, takže my stále nevíme a podle vyjádření pana ministra Síkely se můžeme domnívat, když tedy mluví o pobídce až 27 %, tak bychom se mohli domnívat, že ta firma dostane až 12 miliard. Skutečně? Dostane až 12 miliard? To myslí někdo vážně? Když tedy nejsou peníze pro uklízečky, kuchařky a tak dále, tak dostane nějaká firma 12 miliard? Tady je titulek provládního rozhlasu (Ukazuje materiál.): "Čipy z Beskyd vydělají Česku miliardy ročně". No, tak já bych je chtěl někde vidět. Řekněte, jak a kde - konkrétně ale. "Vláda bude firmě kompenzovat drahé energie." No, představte si, takže tahle firma má dostat kompenzaci. Takže my bychom jenom chtěli vědět, když - já vůbec nechápu, proč vůbec vláda teď dělá kampaň bez toho, aby jasně řekla, kolik té firmě chce přispět. Takže celý ten příběh toho nového investora - není to žádný investor, mimochodem, ta firma vykázala v minulosti i 267 milionů daňovou ztrátu, když už jsme u toho, a zaměstnává, teď propouštěla a tak dále, takže to není žádná nová firma. To je firma, která tady je, je tady dlouho, je to vlastně nějak zprivatizovaná Tesla a my bychom rádi věděli, kolik tedy naše vláda, když už tedy je tady obrovská oslava, všichni to tweetují, celá pětikoalice tweetuje, jak je to úžasné, ale my nevíme vůbec nic. My nevíme, co vlastně dostane ta firma, jakým způsobem to dostane, ale propaganda běží tady. Čipová velmoc, no. Tak fajn, tak nám řekněte, kam to všechno bude, kdo tam bude pracovat a kde se vrátí ty miliardy, protože fakt o tom nic nevíme - a když se ptáme, ono je to stejné jak s tím vyšetřováním tragédie na Filozofické fakultě. My se stále ptáme, ptáme a nic. A teď konečně aspoň bude ta vyšetřovací komise.

Takže to je ta investice, která se tady oslavuje, protože samozřejmě vláda není schopna sem nikoho - kdo by tady, prosím vás, podnikal, když tedy vláda před volbami slibuje, že nebude navyšovat daně, a potom samozřejmě navyšuje a neplní vůbec sliby a tak dále? No, takže to je ta investice.

No a samozřejmě tento týden si včera schválila vláda nové televizní poplatky. To je normálně sprostá korupce, nic jiného. Já mám dva mobily, nedívám se na Českou televizi. Vážení spoluobčané, vám nedoporučuji se dívat na Českou televizi. A proč bych měl já platit České televizi nějaký poplatek? Počítač nemám, naštěstí, kdybych ho měl, tak ještě za to bych platil. A proč mám platit? Zkuste mi co říct - proč? Takže vláda rozšiřuje počet zdaněných tím, že uvaluje platební povinnost na všechny majitele mobilního telefonu.

A představte si, vážení spoluobčané, že tam mají valorizaci. Důchodce okradli - ne? - tam valorizace nebyla, jenom církve dostaly 8 miliard, takže je tam i valorizace. A tady čtu komentář - nebudu říkat jméno toho komentátora, radši - postup Fialova kabinetu... ne, tady. Proč vláda veřejnoprávním médiím jen přisypala do korýtek a neřešila například problém jejich internetových aktivit, které původní zákon nemohl předjímat, a tedy je nereguluje? Nechce se jí. Postup Fialova kabinetu je dalším ze špatně komunikovaných kroků a též faktickým vzkazem voličům - poslouchejte dobře, voliči (Důrazně.): Koukejte platit a na nic se neptejte! Čekat na příkazy pětikoalice! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP