Neautorizováno !


(10.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže mají přispět k postupu proti dezinformacím. Tady je to vlastně napsáno, ano? Dezinformace. Takže tahle vláda pětikoalice, která stále víc a víc ukazuje novototalitní prvky omezování svobody slova, dosadila si tam už třetího nějakého člověka s velice pochybnou pověstí a historií, tak ten asi bude říkat České televizi a Českému rozhlasu, nebo možná pan ministr osobně že bude říkat, co je dezinformace. A Česká televize má teď proti tomu bojovat? To je úplně neuvěřitelné. Úplně neuvěřitelné! Ta drzost! Oni si fakt myslí, že všechno si můžou dovolit. Všechno. Brutálně se zmocnili celého státu. Zavedli teror na všechny nezávislé instituce, na úředníky. Všichni se třesou hrůzou a strachem, že dostanou padáka, i nezávislé instituce, tak teď samozřejmě je potřeba i tady vlastně říct, co je to dezinformace.

No tak co je tedy ta dezinformace? Že pan premiér stále mluví, že ta naše frakce je proputinovská? No je to sprostá lež. Já jsem včera shodou okolností mluvil s panem Macinkou z Motoristů, který byl v delegaci pana Klause, která přišla do Kremlu den po pohřbu Jelcina, a on mi vykládal, jak tam všichni byli nadšení Putinem, a ten kaviár a vodka, ne? Paní Němcová, pan Kalousek, všichni. A to pokračovalo až do roku 2013 ve vládě, kde seděl pan Fiala s panem Stanjurou. Vždyť chtěli přihrát ten Temelín Rosatomu. Proč tam jeli do té Moskvy, když Westinghouse byl ve finále s Rosatomem ruským? Ty sprosté lži stále o tom, že Havlíček, něco my jsme chtěli, nechtěli jsme nic. Tak prostě jeli do té Moskvy tehdy. Co stále mluvíte o nás, o tom Putinovi? Tak co to je? Tak to je normálně sprostá dezinformace! Dezinformace je to, kde mě vylepí na nějaký plakát. Stále mluví o Rusku a o Putinovi. Pan Fiala má problém, že v naší frakci nevím co. Já jsem tady četl šest jeho kolegů z ECR frakce, kteří chtějí anektovat území Ukrajiny a fandí Putinovi, ale samozřejmě to nikdo nenapíše, těch jeho šest kolegů. A je úplně jasné, že my jsme do té frakce šli, abychom bojovali proti ilegální migraci. Vidíme, co se děje v Evropě, jak to končí - Velká Británie, Francie, peklo. Takhle to může dopadnout u nás, protože tahle pětikoalice fandí ilegální migraci, a potom ti migranti se stávají voliči. A vlastně ti původní obyvatelé mají smůlu.

Takže co to tedy je, ty dezinformace, ne? A myslíte si, dneska vyšel článek - kde ho mám?, co mi to jen připomíná?, tady ho mám: Premiér Fiala nakoupil dluhopisy. Kdo mu to poradil, říct nechce. Představte si! To co je? To sorry jako vzniklo, když si vymyslel Sobotka s Kalouskem aféru na mě, aby mě vyhodili z vlády. Tam vznikl lex Babiš, protože zjistili, že Babiš s nimi nebude krást. Babiš nebude jako ODS, ČSSD, oposmlouva, že si přikrádali společně. Ne? To jsme vždycky slyšeli. Máte důkaz? No tak máme zdroje, jak novináři. Je plno účastníků, jak to bylo. A myslíte si, že se zeptá Česká televize a řekne panu premiérovi, ukaž daňové přiznání, jak ukázal Babiš? Babiš je jediný politik v České republice, který ukázal daňové přiznání za 20 let, od roku 1996 do roku 2016, kdy vznikla tahle pseudovymyšlená aféra.

Ekonomický gigant Fiala si uložil do kampeličky, kde se kradlo, okradli Ukrajince, prali prachy - slyšeli jste něco o kampeličce? (nesrozumitelné) oni ji likvidují. Kdo mu to poradil? No božský Miloš, hlavní mafoš! Ten umí zařídit všechno. Ten ho tam dostal. A kdo mu teď poradil? No tehdy tam měl milion na pět let, vydělal 260 korun nebo kolik, a teď zase. Tak myslíte si, že se ho budou ptát na to? Na mě spustili úplné peklo! A už jsem tady jednou říkal panu premiérovi, ukažte daňové přiznání. Ta daňová přiznání, co tady my dáváme, tak tam není ten začátek. Tam není ten začátek. Tam nejsou ty celkové zdroje. No tak uvidíme, jak tady vlastně se na to novináři budou ptát. Jestli to bude ta šílenost, že Česká televize pošle za panem premiérem tři štáby. Za mnou tam poslali, tři štáby přišly. Stejné otázky. A když přišel třetí štáb, už jsem měl toho plné zuby, no tak jsem řekl sorry jako. No. Tak to zná dneska každý. Takže takhle to je. Dvojí metr, to určitě Patrik Nacher nám tady bude přednášet. A kdo mu poradil, říct nechce. Představte si, kdyby Babiš něco nechtěl říct, tak to je katastrofa.

Kde je vůbec ten milion chvilek nenávisti? Kam šli? Spotřebovali všechny ty prachy, co dostali od lidí z titulu nenávisti vůči Babišovi, nebo kde jsou? Co dělají, ne? Takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ale samozřejmě se to zase vymlčí. Jak jinak? Jak jinak! O panu premiérovi se vůbec - vždyť jsem tady četl ty Benešovy dekrety, které si oni znovu vymysleli? No pan premiér má s Posseltem dlouhou společnou historii. Dlouhou. A co ta barmská (?) kampelička? To jste slyšeli někdy v České televizi? Neslyšeli! Ani kampelička, ani Dozimetr. Tak to jsou oni. Když šlo o Babiše, tak to jeli. Jeli stále.

Takže Fialova vláda se svou chutí cenzurovat názory, omezovat veřejnou diskusi a umlčovat kritiku namířenou vůči ní tímto krokem samozřejmě sleduje záměr, aby měřítkem objektivity a pravdy byly názory pětikoalice a ostatní názory byly onálepkovány jako dezinformace. Je to o to pikantnější, když v čele vlády sedí patologický lhář. Ano, přesně tak. Jak říká Biden o Trumpovi, já říkám, že Fiala je patologický lhář, a všechno se to dá dohledat, všechny ty jeho výstupy. Ale naši novináři dělají jen účelové rešerše i v rámci pseudo tady kampaně frakce, kdo co řekl. Ale to, co oni řekli, to se nedělá. To se nedělá! Můžeme se bavit o 17. listopadu, co se vždy vysílá. Teď chtějí zase měnit historii. Tak jsem na to zvědav, jak to bylo. Tady se někdo bavil o StB. No jak to tedy tehdy bylo? Ten historik nám to řekne? Ti svazáci šli na Albertov na povolenou demonstraci, ne?, komunistickým režimem. Potom zrazu byli revolucionáři. O naší historii naši mladí nevědí vůbec nic. Vůbec nic, jak to tady bylo. A to už je dost dlouho, ne?, od revoluce. A tady jeden pán nám něco tady vykládá. Už se těším na tu debatu. Už se těším na tu debatu o těch věcech, co se tady staly. Ale samozřejmě Česká televize nám to nikdy neřekne. Proč by nám to říkali? Jejich zájem je udržet tuhle vládu co nejdéle a to je jediné.

Takže pevně doufám, že toto doplnění vypadne, protože ať nám to tedy pan ministr vysvětlí, jak má Česká televize bojovat proti dezinformacím. Kdo určí, co je to dezinformace? Pro mě dezinformace je všechno, co kritizuje Fialovu vládu, ne? Dokonce pan premiér, když Eurostat řekl, jaká je inflace, tak řekl ne, špatně, dezinformace. Potom šel na náš staťák a říkal jo, takhle to je. Ne? Všechno manipulují! Všechno manipulují. A vlastně to vyjadřování toho nového pána tam, no to je úplně neuvěřitelné, co ten člověk povídá. To ani tak tady asi nechci vůbec řešit, i když tady samozřejmě můžu o tom mluvit taky dlouho. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP