Neautorizováno !


(12.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Jdeme dál. 10. 6., žlutá, nízká manipulace. Moderátorka Kroužková se u tématu zdvižené pravice Turka zeptala Kovaříka na názor. On řekl, že účet vystavili voliči. Moderátorka řekla, takže je to legitimizace. Aha? Dále u tématu prosazování programu v Evropském parlamentu dala Kovaříkovi manipulativní otázku. No, jak jinak?

12. 6., oranžová, zase Kroužková. Moderátorka hned na začátku debaty komentovala reakci paní Jermanové na výsledky voleb a také se Jermanové dotázala, co by říkala na to, kdyby ANO nevyhrálo, což byla nevhodná otázka. Neuvěřitelné. No to je stejné, jak aktivista se mě ptal, že bude třetí světová. Asi si to někdo přeje tady.

13. 6., manipulace červená, Takáč. Hosté byli koaliční politici Dvořák s Bendou. No, tady nic moc není napsané.

Nízká manipulace, 14. 6., Devadesátka, Václavek. Moderátor na Maška u tématu žhářského útoku v Praze dorážel, proč je pro něj tak obtížné vzít napojení Ruska jako fakt. Jinak byl ale poměrně korektní. No prosím. Jedeme dál.

Nízká manipulace, 17. 6., žlutá, Takáč. Moderátor nejvíc skákal do řeči Kovaříkovi a dal mu také o něco méně prostoru.

Střední, oranžová manipulace, 19. 6., Události, komentáře, aktivista Řezníček. Řezníček hned na začátku, co se do debaty připojil Kolovratník, tak mu skočil do řeči, když se snažil reagovat na to, co řekl Síkela. Moderátor ho nenechal reagovat. Síkela měl viditelně větší prostor pro vyjádření argumentů v debatě, než měl pan Kolovratník.

Červená manipulace, 20. 6., Devadesátka, Fojta. Moderátor dal manipulativní dotaz, když se zeptal, jestli by něco změnilo, kdyby opoziční poslanci a veřejnost dostali informace dříve. Jinak byl korektní.

Střední manipulace, oranžová, 21. 6., Události, komentáře, Peroutková. Moderátorka hned na začátku převedla slova, co naznačil Michálek, za strašení. Ze strany hnutí ANO nebyla příčina té rozpolcené situace. Ožanová hned reagovala, že není dobré nazývat demokratickou diskusi strašením.

23. 6., nízká manipulace, Otázky Václava Moravce. Moderátor často skákal Juchelkovi do řeči a řekl, že za covidu se práškovalo s penězi, a zpochybňuje to NKÚ. To je neuvěřitelné. Práškovalo s penězi. Fakt, jo? Aha. To je zajímavé. A kdo tady dal do pořádku veřejné finance, jak jsme my zdědili? My jsme skončili 2021 se zadlužením vůči HDP nižším, než jsme začínali v lednu 2014. Po tom, co tady pětikoalice, a to byla ještě vláda Nečase s geniálním ministrem financí Kalouskem, který nasekal 690 miliard dluhů, ano, a vystoupalo to někde z 28 na, já nevím, 44. Tak tady nám někdo vyčítá, že jsme lidem dali peníze. Přitom pamatujete, že opozice stále křičela: dejte víc, dejte víc! Ano? Ta videa, všechno je. Ale to vám Česká televize samozřejmě nepřipomene. Nepřipomene. Kde jsme to... (Hledá v materiálech.) 23. 6., ano, to je to práškování peněz. A zpochybňuje to NKÚ. No, tak jako - kdo je šéf NKÚ? No to je bývalý poslanec za ČSSD, ne? Tak to tam - který často dělá politiku, ne? Proč nekontroluje Českou televizi to NKÚ? Nevíte náhodou? A další instituce? Všechno by mělo být kontrolováno, kde platí lidi daně, a instituce, které žijí z daní občanů.

23. 6., Otázky Václava Moravce. Moderátor skákal často do řeči, jak je jeho zvykem. Také měl ministr Hladík, měl více prostoru na odpovědi a reagování nežli pan Brabec. V závěru se zeptal Brabce, proč není ochoten přijmout argument, že roste počet zemí se zálohovým systémem.

Tady jsme. 24. 6. 2024, střední manipulace, Události, komentáře, oblíbená Kroužková. Moderátorka opakovaně upozorňovala, že hnutí ANO si na pořad neudělalo čas. No neudělalo! My nejsme vaši podřízení! Já se vůbec divím kolegům, že tam chodí, do Událostí, komentářů a Interview. Vždyť to tohle tady, kdybychom to četli, od nástupu této vlády a ještě od roku 2021 nebo, nevím, za posledních 10 let, co jsme vznikli, tak to tady budu číst měsíce, ty vaše manipulace. Měsíce! Tak to je! A pokud to někdo nevidí, tak je slepý! Jo? A proč jsme tam měli chodit? My jsme oznámili tu frakci, kdy jsme chtěli my. Opakovala to několikrát. No a potom následuje debata v Událostech, komentářích, kam jsme samozřejmě zvali zástupce hnutí ANO znovu. Měli jsme zájem dát prostor jejich europoslancům. Ale my jsme vám neměli co říct! Poté, co ani jeden z nich nemohl přijít ani se s námi spojit, tak jsme měli zájem přivítat alespoň někoho z politiků, třeba činných v českém parlamentu, protože přesah evropské a české politiky je jasný. Fakt, jo? Aha. Takže bohužel hnutí ANO nepřijalo pozvání do Událostí, komentářů. Nepřijalo, no. Já nevím. Znovu se divím, že tam někdo za nás chodí, ale to je jiné téma.

25. 6., červená manipulace, vysoká, Události, komentáře, Takáč. Moderátor se choval silně provládně. Začal například tím, že parafrázoval slova AB, ne?, Andrej Babiš, o dodávání prodražených zbraní. Zeptal se, zda je to nějaký balonek, případně ať Vondráček konkrétně jmenuje, kdo prodražuje. No prodražuje ten dealer, který to kupuje za 2 400 dolarů, ten granát, 155milimetrový, a hrubá marže je 3 400. No. Tak co je na tom nejasného jako? Proč se nezeptáte, jak to je? Se ptá, pan Takáč. Jo? Vůči Vondráčkovi přistupoval mnohdy arogantně, agresivním způsobem skákal do řeči a snažil se Vondráčkovi neustále oponovat, případně opravovat ve prospěch Decroix. Například v momentě, kdy Vondráček kritizoval, že v rámci muniční iniciativy nedostávají odpovědi. Ano. Takáč znovu skočil do řeči a prohlásil, že Metnar už odpověď dostal. No nedostal. Já jsem jednal osobně i s paní ministryní, jo? Moderátor několikrát arogantně opakoval, že Vondráček neumí prý odpovědět na otázku, a také Vondráčka utnul, aby nechal mluvit Decroix. Pan Vondráček si sám během debaty musel stěžovat na skutečnosti, že mu Takáč skáče neustále do řeči a Decroix nechává volně mluvit. V jednom v momentě debata mohla vzbuzovat pocit hádky primárně mezi moderátorem a Vondráčkem. Tak já nevím, proč tam chodí, ne?

Zase, 26. 6., červená manipulace, zase Takáč. Takáč několikrát opakoval, že v Poslanecké sněmovně se mám mluvit k věci! No představte si. Ještě nám budou říkat, kdy máme mluvit, kam máme chodit mluvit a máme mluvit k věci, no. Takže já si tady budu říkat, co já chci, podle řádu této Sněmovny. Jednacího řádu. A nějaký redaktor mi nebude vykládat, co tady můžu a nemůžu. Podle jednacího řádu. No, tak si ho nastudujte, pane redaktore. A neustále to Juchelkovi předhazoval, i když Juchelka vysvětloval, že například když má někdo přednostní právo, tak nemusí mluvit pouze k dané věci, ale může reagovat také na aktuální věci. No a co tady bylo v minulosti? Kdo tady četl knížky a tak dále? To oni neudělají takovou reportáž, jo?

1. 7., červená manipulace, Řezníčková, Události, komentáře, to je oblíbený pořad. Moderátorka jednak panu Králíčkovi skákala více do řeči, v závěru debaty, když moderátorka otevřela téma nové frakce s Viktorem Orbánem, okomentovala arogantně Králíčkovo vysvětlení, paní moderátorka. No právě tak, jestli jste jim teď nezpůsobili nějaké infarktové stavy, když viděli ty dohody? Narážka na europoslance hnutí ANO. A následně položila dotaz: Pane Králíčku, má z toho Putin radost? Zeptám se takhle natvrdo. - Co to je za drzost? Co si to dovolujete vůbec? Jaký Putin? Ten, co vítal odéesáky v Kremlu, když tam jedli kaviár a (pili) vodku s Nečasem, kdy chtěli Rosatom do Temelína? Co si to dovolujete vůbec! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP