Neautorizováno !


(12.40 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Manipulace střední, oranžová, 16. května, Peroutková. Moderátorka občas skočila hostům do řeči, měl jsem pocit, že Hlaváčkovi pokládala zaujaté otázky, jestli Hlaváček necítí spoluodpovědnost, když... Hlaváček? Asi... Nebo Havlíček? Možná to je překlep - necítí spoluzodpovědnost - to bude asi Havlíček - když kritizuje Fialu. Následně Havlíčkovi moderátorka skočila do řeči. Inflace započala už za vlády AB. No určitě, paní redaktorko. Určitě. Tak já jenom připomenu, že my jsme inflaci srazili v listopadu 2021, i v prosinci. A jak jsme ji srazili? Že jsme DPH na elektřinu, teplo a energie snížili z 21 % na nulu. Proto byla negativní inflace, proto v prosinci 2021 byla inflace asi 5,3 a potom to vystřelilo. Takže inflaci způsobila tahle vláda! Tahle vláda způsobila inflaci. Tím, že nechala vydělat svým kámošům v energiích stovky miliard, jo? Tak škoda, že to paní redaktorka neví.

Žlutá, nízká manipulace, Jonáš, Interview. Jonáš na každou věc, kterou uvedl Karel Havlíček jako výtku směrem k vládě, tak uvedl nějakou jinou věc, kterou udělalo hnutí ANO. To je dobrý, ne? To je přesně podle kodexu. Samozřejmě dělám srandu. Samozřejmě že je to porušování kodexu. V předposledním tématu Jonáš zmínil, že by si AB měl ověřovat informace, které sděluje. No, AB si je ověřuje, AB to má vyzdrojované, pane kolego. Karel Havlíček na to reagoval, že by to samé měla dělat i média. No.

Manipulace červená, vysoká, Události, komentáře 22. května. Oblíbená Kroužková. Moderátorka chtěla po Juchelkovi, aby řekl, zda Růžičkovo vyjádření na Twitteru není také dezinformace. Ano, všechno, co my říkáme, je dezinformace a všechno, co říká pětikoalice a Česká televize a Český rozhlas, jsou správné informace. Ne? To jsme tady zažili dlouho, přes 40 let. Až přespříliš na sílu to tlačila do debaty. No... (Listuje v podkladech.) Ty brďo, to je samá červená. Tak jdeme dál.

28. 5. Události, komentáře, Takáč. Moderátor hned v úvodu dal manipulativní otázku, kdy použil zbytečně příkrá přídavná jména před slovem schodky. Hned poté položil opět manipulativní otázku: takže sedět s nohama v teple a nepřipravovat se na horší? Později, když dal Takáč otázku Juchelkovi na věk odchodu do důchodu, nenechal Juchelku domluvit a začal mu skákat do řeči. Když Juchelka vysvětloval, že ANO změnilo názor, Takáč citoval vyjádření AB z 2016. No škoda, že Česká televize necituje pana Fialu za poslední léta, a ostatní. Takáč citoval vyjádření AB, tak se Takáč zasmál a řekl - ono se něco změnilo? No, nezměnilo asi.

29. 5. Střední manipulace, Peroutková. Moderátorka první části skočila Vondráčkovi do řeči a řekla: nemyslíte si, že na tom nesete vinu? Narážela na dnešní justiční stávku. To je jako neuvěřitelný. My jsme na to vydali knížku, co my jsme udělali ve vládě. My jsme navyšovali platy, my jsme zrušili superhrubou mzdu, aby lidi dostali více peněz. Tak já nevím, o čem to je, co jsou to za otázky? Ne?

28. 5. ČT Devadesátka, Radilová. Kolovratník měl výrazně kratší dobu na přednesení svých argumentů než Bartoš. Kolovratník se ke konci debaty dožadoval, aby mohl vznést dotaz, moderátorka mu to z časového důvodu, jak sama uvedla, neumožnila.

2.6. Ne, pardon, 3. 6., Takáč. Moderátor v úvodu zopakoval o tématu výdajů za covid nepravdivé tvrzení, že NKÚ řekl, že 90 % navýšených nákladů nesouviselo s covidem. Samozřejmě že souviselo. A komu jsme dávali ty peníze? Lidem jsme to dávali! Však paní Schillerová to říkala stokrát. Nacher toto tvrzení vyvrátil. U tématu peněz pro školství dal Nacherovi manipulativní otázku: vy byste těch 30 miliard ministru školství přidali, kdybyste vládli? My jsme plnili program, vážení kolegové z České televize, my jsme totiž měli nějaký program, my jsme měli nějaké programové prohlášení vlády, které jsme vyhodnocovali. Tahle vláda nejenom že zradila voliče, že lhala, nic nesplnila, ale ani nikdy žádný program nevyhodnocuje, protože jejich program bylo co? Antibabiš. No, takže tam není ani co vyhodnocovat. No, takže asi tak.

Vysoká manipulace - 6. 6. Aha, a už jsme tady. Takže to je Superdebata před evropskými volbami, Peroutková. Chudák Karel. Moderátorka působila silně provládně. V první části debaty, když pětikoalice útočila na hnutí ANO a především Andreje Babiše - jak jinak? -, nechala moderátorka politiky volně mluvit a kritizovat. Zároveň opačně koaliční politiky nechala reagovat na kritiku, když se sami ozvali, nejvíce Fiala. Moderátorka Karla Havlíčka nenechala často vůbec reagovat na útoky - to je klasika - a přešla schválně rychle k jinému tématu. No, klasika. Řezníček, září 2022. Vždyť to známe, ne? Moderátorka také panu Havlíčkovi často skákala do řeči, nejvíce ale Okamurovi, který dostal ze všech nejméně prostoru. U téma migrace začala moderátorka citovat jeden komentář, a to u Andreje Babiše, z 1. 6., Migrační pakt EU - obrovská zrada. Ano, to je zrada, to je pozvánka. A v reakci na to začala hovořit o tom, že jediní europoslanci, kteří hlasovali pro migrační pakt, byli europoslanci za hnutí ANO. No, to o tom nevím, jedině ti, kteří nás radili, ale ti už tam nejsou. Nezmínila ani, že se jedná o bývalé europoslance. No, tady to je. Často posouvala otázky do svých významů a působila trochu arogantně v momentech, když právě utínala opoziční hosty, aby nemohli reagovat na kritiku. No, takže vážený pane řediteli, když tedy chcete víc peněz, já chápu, a já znovu opakuju, že je to korupce, takže zase bude předvolební debata nějaká do krajů a zase tam za koalici SPOLU budou tři místo jednoho, ne? Klasika. Tak asi tak.

10. 6. Červená, manipulace vysoká, Interview, zase Takáč. Moderátor působil velmi provládně, často skákal Karlovi Havlíčkovi do řeči, dával mu manipulativní otázky, nenechával ho domluvit. No úplná klasika.

10. 6. Nízká, žlutá, Události, živý rozhovor s Klárou dostal aktivista Řezníček. Moderátor v dotazu nevhodně konstatoval, že se Dostálová dosud neprofilovala jako odbornice na EU politiku. Neskutečné. Vždyť byla ministryně pro místní rozvoj. Kdo byl největší odborník na čerpání evropských fondů? Kdo vždycky sehnal peníze? No a tady aktivista normálně tohle drze tvrdí. Ne? Neskutečné.

Oranžová, manipulace střední, 11. 6., aktivista Řezníček. Moderátor působil celkem silně provládně. Skopečka nechal volně mluvit a reagovat na ostatní hosty. Moderátor skákal do řeči nejvíce především Nacherovi a v druhé části debaty položil manipulativní dotaz, jestli si bude hnutí ANO znovu přát Ursulu von der Leyen v čele Evropské komise, když AB před pěti lety von der Leyen gratuloval na Twitteru a podpořil ji. No ano, samozřejmě jako premiér, všichni tak gratulovali. Ale my jsme aspoň zabránili, aby ten šílenec Timmermans tam byl nebo Weber, jo? A mimochodem tedy, volba předsedy Evropské komise je tajná, takže nevím, co jsou to za otázky. Nacher uvedl, že by pro ni nehlasoval, ale že nechce odpovídat, protože není europoslanec. Moderátor mu ten dotaz - aktivista Řezníček - znovu položil arogantním způsobem ještě třikrát i přesto, že Nacher odpověděl už na začátku. Ostatních hostů, kteří nechtěli konkrétně jmenovat, kdo bude v čele Komise, se už moderátor znovu nezeptal. No, jak jinak. Tedy pane řediteli České televize, tak zkuste zjistit, jestli vaši tihle někteří aktivističtí dodržují etický kodex. Váš etický kodex. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP